reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mallinowa Paula, super okazja a jaki fajny przewijak przy okazji :-) my mamy jeszcze po Olusiu :-) a daszek na ptaszek hehehehe :-D:-D:-D

Erde, i jak tam placuszki z nowej patelni ?? :-)

Sonkaa, Mamba, jak zawsze cudne ubranka, świetne półśpiochy i jakie fajne kaftaniczki :-)

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?tzn zakładamy

1.Body z krótkim+kaftanik z długim+spiochy
2.Body z dł+śpiochy(ewent. spodenki ale nie widziałam rozpinanych w kroku)
3.Sam pajacyk(daje się podkoszulkę? a moze body z krótkim pod to?)
4,Koszulka+kaftanik+śpiochy(może koszulki się zwijają?)

To są moje pomysły bo chciałabym tak pokupować żeby porobić najwygodniejsze zestawy potem.Doradźcie który zestawik najlepszy bo ja się nie znam:-(Pisze oczywiście o ciuszkach do domu.Na spacer dorzucimy kolejne warstwy i kombinezon:tak:

Malinowa P. kupiłam dziś ten przewijak o którym wczoraj pisałaś za 20 zł i jestem bardzo zadowolona, bo jest ładny i pasuje na dwa wymairy łóżeczek. Dzięki za informację:-)

Erde, i jak tam placuszki z nowej patelni ?? :-)
Pyszne były, dziękuję. Patelnia super.

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?

Zumba, ja też w tej kwestii zielona jestem. Ja się nastawiam na wersję 1 - body z krótkim+kaftanik z długim+śpiochy (albo półśpiochy) albo body z krótkim+pajacyk. Wydaje mi się to najsensowniejsze i takich ciuszków właśnie zbieram najwięcej, bo to chyba i dzidziusiowi będzie wygodnie i nam do przebierania też.

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?tzn zakładamy

1.Body z krótkim+kaftanik z długim+spiochy
2.Body z dł+śpiochy(ewent. spodenki ale nie widziałam rozpinanych w kroku)
3.Sam pajacyk(daje się podkoszulkę? a moze body z krótkim pod to?)
4,Koszulka+kaftanik+śpiochy(może koszulki się zwijają?)

To są moje pomysły bo chciałabym tak pokupować żeby porobić najwygodniejsze zestawy potem.Doradźcie który zestawik najlepszy bo ja się nie znam:-(Pisze oczywiście o ciuszkach do domu.Na spacer dorzucimy kolejne warstwy i kombinezon:tak:
Ja kaftaników nie za bardzo trawię bo się podwijają.U mnie będzie taki zestaw.
Body na długi rękaw + półśpiochy
Body na dł.rękaw plus śpiochy
Body na krótki rękaw bądź body na ramiączka i na to pajac.
Ewentualnie jak będzie chłodniej to na to kaftanik bądź jaką bluzeczkę,ale u nas w domu zawsze ciepło więc przypuszczam,że tylko kocyk zarzucę i to wszystko

Kupiłam dziś pampersy 108szt za 45zł.Matko ,ale ceny się pozmieniały przez te 6lat :rofl2::szok:

Malinowa_P pierwsze widze ten daszek na ptaszek ale ktos wymyslił:-D
Zumba co do ubioru dzidzi to ja przewaznie ubierałam body z krótkim rekawkiem i na to pajacyk, lub bluzeczka ze spodniami i skarpetki, lub bluzeczka i półspiochy i przewaznie do tego dawałam jeszcze jedną pare skarpetek bo u nas to zawsze tak chlodniej było w mieszkaniu.

Zumba - ja najczęściej będę dawać body - z dł. + śpiochy lub półśpiochy (ew. kaftanik - jako bluzę), body z kr. + pajacyk , na początku zanim pępek nie odpadnie - to koszulki, a potem już będę lecieć na bodziakach, kaftaników raczej będę używała jako bluzeczek na body w razie gdyby było chłodniej, a my w domu jesteśmy dość zimnolubni :-), więc wolę założyć dodatkową warstwę maluszkowi niż wysuszać zbytnio powietrze w całym domu :-), później to wiadomo, jak dzidziuś zacznie się więcej ruszać, machać nóżkami, rączkami, to trzeba ubierać lżej :-)

reklama
erde - można założyć i niektóre mamy zakładają - ale ja sobie wymyśliłam, że nie będę pępuszka uciskać i osłaniać zbytnio wieloma warstwami, a poza tym na początku jak będę w szpitalu, to Michaś będzie w ubrany tylko w kaftanik i pieluszkę i pozawijany w te ich beciki :-)

Do góry