reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Aaa, myślałam, że to jakaś reguła i się zastanawiałam właśnie dlaczego. Najwyżej się położnej już w szpitalu poradzę:-)

reklama
Ja kaftaników nie za bardzo trawię bo się podwijają.U mnie będzie taki zestaw.
Body na długi rękaw + półśpiochy
Body na dł.rękaw plus śpiochy
Body na krótki rękaw bądź body na ramiączka i na to pajac

Zumba ja tak samo jak Aguga.
Od poczatku zakladalam bodziaki i to pepuszkowi nie przeszkadzalo.

Ja dzis bylam w Lidlu, wzielam jedna z tych bluzek co byly dzis do kupienia i sukienke.
A najlepsze jest to za ja na swoja sznaowna d.... i spory brzuch przy wadze prawie 70kg wzielam S i jest dla mnie luźna. O rany mowie Wam jaka rozmiarowka. A bluzke wzielam L i jest akurat, moze gora na miesiac

a nie wiem czy slyszalyscie o karcie Rossne z Rosmana.
Rossnę!
Wystarczy isc do sklepu i wziac. LEza przy kasach. Zarejestrowac sie i juz macie -3% za zakupy dla dziecka a jak sie zrobi zakupy bodajze raz na kwartal co wtedy wzrasta o kolejny 1% i tak az do 10%.
Tylko z rejestracją trzeba poczekac do narodzin dziecka niestety, no chyba ze sie ma dziecko w wieku 0-36m-cy. Ja juz nie mam bo moje starsze ale niektore z Was maja

Tesco u nas niestety male, tzn supermarket bo w centrum miasta takze ciuszkow nie ma.

a i bylam wczoraj w Carrefourze, u nas nie bylo tych przewijakow.
za to kupilam choc w tym miesiacu mialam juz nie kupowac 3 rzeczy bo ceny byly fajne.

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie tez myslalam o takich kombinacjach zeby dzidziolce bylo jak najlepiej :)

Ogolnie
Body z krotkimi rekawkami
+ cos na 'zasloniecie dolu'[polspiochy, spodenki ze skarpetkami, rajtki]
+ cos na gore [bluze, swetry, bluzki z dl rekawkami]

1) body [kr rekaw] + polspiochy/spodenki ze skarpetkami
2) body [kr rekaw] + pajacyk

Tylko wlasnie do tego pierwszego zestawu mi brakuje czegos 'na gore' a raczej mi wszyscy odradzaja kaftaniki :///

Hej, my też powolutku zaczynamy pierwsze zakupy.
Niesamowite, wciąż nie mogę uwierzyć że to dla naszego Maluszka!!! Coraz bardziej dręczy mnie to że nie wiemy kto siedzi w brzuszku. Mam przeczucie że to synek ale jakaś niepewność zostaje a ciuszki dla dziewczynek kuszą:)
Kupiłam body z długim rękawkiem w Lidlu, 5 szt body z krótkim w C&A- polecam za 5 szt 29,90.
Rękawiczki w tesco -2 pary 7 zł- Pani przy kasie powiedziała że mam 30 dni na wymianę tej ODZIEŻY:-D gdyby coś było nie tak.
Na dzień dziecka dostaliśmy od moich rodziców słodki rożek z aplikacją malutkiej żyrafki i spodenki.
I to tyle.
Czekam na wizytę u siostry żeby zobaczyć co tam u niej zostało po dzieciach ale u niej ospa panuje więc muszę czekać:(

jutrzenka śliczne ubranka
Oj dobrze, że piszecie o tych zestawach bo też się zastanawiam czego ile kupować żeby później to jakoś spasować do siebie ;-)

No to ja jestem po tesco i nic nie widziałam godnego uwagi.
Starszej kupiłam spódniczkę ze świnką peppa. Przeceniona z 55 na 38. Będzie jak znalazł na nowy rok w przedszkolu.

Potem wpadłam do pepco. I udało mi się kupić 3 pajace welurowe. Nawet ceny dośc przystępne od 14,99 do 24,99. Fotek nie wkleję bo nie mam jak niestety;/

ja wczoraj mialam chec wpasc do Pepco/ Pojechalam do galerii w ktorej jest i akurat wczoraj bylo zamkniete. Nie wiem czy przy niedzieli wogole jest zamkniete czy akurat wtedy co ja bylam to mieli przerwe :baffled:

reklama
Jutrzenka śliczne ciuszki kupiłaś.Zapomniałam już -będziesz miała 2-go synka też?

Co do pępuszka to ja od razu bodziaki zakładałam już w szpitalu i pępek odpadł po nie całym tygodniu . U nas w szpitalu po urodzeniu kąpią dziecko i wkładają golutkie w swoje rożki,ale później jak już trochę się oddechu złapie to można przebrać po swojemu.

Do góry