reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mallinowa Paula, super okazja a jaki fajny przewijak przy okazji :-) my mamy jeszcze po Olusiu :-) a daszek na ptaszek hehehehe :-D:-D:-D

Erde, i jak tam placuszki z nowej patelni ?? :-)

Sonkaa, Mamba, jak zawsze cudne ubranka, świetne półśpiochy i jakie fajne kaftaniczki :-)

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?tzn zakładamy

1.Body z krótkim+kaftanik z długim+spiochy
2.Body z dł+śpiochy(ewent. spodenki ale nie widziałam rozpinanych w kroku)
3.Sam pajacyk(daje się podkoszulkę? a moze body z krótkim pod to?)
4,Koszulka+kaftanik+śpiochy(może koszulki się zwijają?)

To są moje pomysły bo chciałabym tak pokupować żeby porobić najwygodniejsze zestawy potem.Doradźcie który zestawik najlepszy bo ja się nie znam:-(Pisze oczywiście o ciuszkach do domu.Na spacer dorzucimy kolejne warstwy i kombinezon:tak:

Malinowa P. kupiłam dziś ten przewijak o którym wczoraj pisałaś za 20 zł i jestem bardzo zadowolona, bo jest ładny i pasuje na dwa wymairy łóżeczek. Dzięki za informację:-)

Erde, i jak tam placuszki z nowej patelni ?? :-)
Pyszne były, dziękuję. Patelnia super.

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?

Zumba, ja też w tej kwestii zielona jestem. Ja się nastawiam na wersję 1 - body z krótkim+kaftanik z długim+śpiochy (albo półśpiochy) albo body z krótkim+pajacyk. Wydaje mi się to najsensowniejsze i takich ciuszków właśnie zbieram najwięcej, bo to chyba i dzidziusiowi będzie wygodnie i nam do przebierania też.

Dziewczyny mam pytanko jak się łączy zestawiki ubraniowe na malutkim/malutkiej w naszym październiku?tzn zakładamy

1.Body z krótkim+kaftanik z długim+spiochy
2.Body z dł+śpiochy(ewent. spodenki ale nie widziałam rozpinanych w kroku)
3.Sam pajacyk(daje się podkoszulkę? a moze body z krótkim pod to?)
4,Koszulka+kaftanik+śpiochy(może koszulki się zwijają?)

To są moje pomysły bo chciałabym tak pokupować żeby porobić najwygodniejsze zestawy potem.Doradźcie który zestawik najlepszy bo ja się nie znam:-(Pisze oczywiście o ciuszkach do domu.Na spacer dorzucimy kolejne warstwy i kombinezon:tak:
Ja kaftaników nie za bardzo trawię bo się podwijają.U mnie będzie taki zestaw.
Body na długi rękaw + półśpiochy
Body na dł.rękaw plus śpiochy
Body na krótki rękaw bądź body na ramiączka i na to pajac.
Ewentualnie jak będzie chłodniej to na to kaftanik bądź jaką bluzeczkę,ale u nas w domu zawsze ciepło więc przypuszczam,że tylko kocyk zarzucę i to wszystko

Kupiłam dziś pampersy 108szt za 45zł.Matko ,ale ceny się pozmieniały przez te 6lat :rofl2::szok:

Malinowa_P pierwsze widze ten daszek na ptaszek ale ktos wymyslił:-D
Zumba co do ubioru dzidzi to ja przewaznie ubierałam body z krótkim rekawkiem i na to pajacyk, lub bluzeczka ze spodniami i skarpetki, lub bluzeczka i półspiochy i przewaznie do tego dawałam jeszcze jedną pare skarpetek bo u nas to zawsze tak chlodniej było w mieszkaniu.

Zumba - ja najczęściej będę dawać body - z dł. + śpiochy lub półśpiochy (ew. kaftanik - jako bluzę), body z kr. + pajacyk , na początku zanim pępek nie odpadnie - to koszulki, a potem już będę lecieć na bodziakach, kaftaników raczej będę używała jako bluzeczek na body w razie gdyby było chłodniej, a my w domu jesteśmy dość zimnolubni :-), więc wolę założyć dodatkową warstwę maluszkowi niż wysuszać zbytnio powietrze w całym domu :-), później to wiadomo, jak dzidziuś zacznie się więcej ruszać, machać nóżkami, rączkami, to trzeba ubierać lżej :-)

reklama
erde - można założyć i niektóre mamy zakładają - ale ja sobie wymyśliłam, że nie będę pępuszka uciskać i osłaniać zbytnio wieloma warstwami, a poza tym na początku jak będę w szpitalu, to Michaś będzie w ubrany tylko w kaftanik i pieluszkę i pozawijany w te ich beciki :-)

Do góry