reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
ale słodkie te rzeczy :)
ja na razie tylko malutkie skarpetusie kupiłam, dalej jakoś mam opory, tzn strasznie bym chciała, ale jakoś wole poczekać.
tak się tylko zastanawiam, jaki rozmiar tych ubranek się kupuje? bo najmniejsze to chyba 58 nie? to moja pierwsza dzidzia i nie mam pojęcia czego się spodziewać...dzieci przecież różne się rodzą, jedne mniejsze, jedne większe. kupujecie jakieś takie malutkie też, czy od razu ciut większe?

co do rozmiarów to ja posłuchałam koleżanek i w szpitalu maiłam same 62 i skończyło się tak że musieli mi kupić 56 i dowieść bo Wiki była malutka i strasznie źle mi się ją ubierało tym bardziej że to było moje pierwsze dziecko i zupełnie nie miałam wprawy poza tym jej było nie wygodnie bo musiałam wywijać rękawki ......wiec teraz wezmę sobie 56 2 komplety aczkolwiek wsadzę też 2 komplety 62 jakby dzidzia okazała się po prostu duża bo tak tez się może zdarzyć ........ warto wziąć pod uwagę ostatnie usg widać mniej więcej wagę i długość ja niestety nie miałam ostatniego usg bo akurat urodziłam dzień przed nim w 38 tygodniu ....

anja są ciuszki w rozmiarze50 z rozmiarem 58 się nie spotkałam ... wygląda to mniej więcej tak 50 56 62 68 70 74 8086 to są mniej wiecej rozmiary w pierwszym roku życia ale to też różnie bywa i zależy od dziecka i często od producenta odzieży
Syneczki
śliczne zakupy
ullana fajna ta czarna spódnica ja bym kupiła mam podobną nie ciążową ale na szerokiej gumce wiec na lato będzie jak znalazł

Ostatnia edycja:
cudne te malusie ubranka, ja też nie mogę się powstrzymać, ale kupuję głównie 62, 56 mam tylko kilka kompletów, bo pamietam, jak Majka się urodziła i miała 56 cm, to najmniejsze ubranka miałam dosłownie na 2 tygodnie, więc lepiej wywinąć rękawki, a na śpioszki założyć skarpetki, zwłaszcza, że to przecież będzie jesień i co raz chłodniej...

sonka no moja Wiki maiła 51 wiec ale też nie chodziła długo w 56 chyba tylko 3 tygodnie i też nie szalałam z 56 miałam tylko chyba 3 komplety ....

Ardhara tak 58 poczeka ale za jedną przesyłką aż wstyd było nie zamówić :-p

Anja
ja generalnie tych małych w rozmiarze 56 nie kupuję ponieważ po pierwsze maluch rośnie jak na drożdżach a w tym rozmiarze to ja mam po synach i to w idealnym stanie, dwa jak już to te maleństwa kupie przed porodem gdy będę wiedziała jaki mniej więcej jest duży bo po co kupić coś czego może nie założy? dla przykładu młodszy syn urodził się w rozmiarze 58cm i zaczeliśmy od ubranek na 62, po trzecie usłyszałam wczoraj sugestię że szykuje nam się kolejny syn więc skrzętnie odkładane ubranka po braciszkach będą wykorzystane :-D

no sonaka no różnie to może być dzieciaki mogą być różne ze mną babka leżała z dzieckiem 4.9kg i dla niej 62 to były wręcz za małe natomiast koleżanka na usg jej wyszło 3600 i 56 a urodziła 2980 i 52 cm

ależ chciałabym już mieć choć malutki cynk co będzie bo uniseksów mam dużo bo z Wiki do samego końca nie wiedziałam co będzie i mam wszytko dla maluszka w żółtych zielonych i białych kolorkach ale chciałbym kupić sobie coś specjalnie dla dzidziusia w różowym albo niebieskim kolorku:-)

nikola - ja po Majce nie miałam już nic, bo tak długo nam się nie udawało, że poddaliśmy się i wszystko wydałam , ale choć mój gin tylko zasugerował chłopaka, to i tak kupuję już na całego błękity, bo to taki kolor, że i dziewczynka ładnie w nim wygląda, przeważają u mnie motywy zwierzątek - misie, pieski, ale autka też się pojawiają, uznałam, że jakby urodziła się dziewczynka, to w końcu tylko jeden rozmiar, a potem wstrzelę sie w róż i już :-)

reklama
Ja do szpitala zabrałam ubranka na 62,ale pomimo iż synek urodził się duży 57cm i ponad 4kg to te ubranka na nim wisiały i m dokupił body na 56cm były w sam raz .
Teraz kupię kilka sztuk też na 56cm,ale więcej na 62cm i wzwyż.
Syneczki śliczne ciuszki ,ani się obejrzysz ,a będziesz zakładała te na 68cm.

Do góry