reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Ja dla Nati nie miałam przygotowanego prawie nic w rozmiarze 56. Mama moja mówiła że nie ma sensu, bo pewnie nawet tego nie założy, a tu wyszło, że ponad miesiąc w 56 ją ubierałam. Tylko że jak moja mama ją zaraz po porodzie zobaczyła to sama pobiegła do sklepu i mi masę ciuszków w 56 kupiła, tak że po inkubatorze od razu w swoje ubranka ją ubierałam. Teraz nie będę dokupywać zupełnie nic w małych rozmiarach bo mam pełno po Nati, a uważam że takiemu małemu dziecku kolor ubranek jest bez znaczenia i nawet chłopiec może w różu być. Później wiadomo że trzeba będzie chłopięce zestawy zakupić, ale na to będzie dużo czasu po porodzie:-D

reklama
ja na razie zrobilam zakupy na allegro dla siebie,kupilam 2 sukienki
ELEGANCKA SUKIENKA TANGO KOLOR MORSKI * rozmiar 48 (2231506114) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ANGORA SUKIENKA TANGO MARSZCZONA NA BOKU * roz 48 (2213975875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
troche wieksze ,na razie sa ciut luznawe,nawet jakby byly dopasowane to i tak sie duzo rozciagaja,wiec moglam wziasc mniejsze rozmiary,tylko z dlugosci nieco skroce:)i bedzie ok

Yasumi sukienki śliczne a ja musze sie za jakąś rozgladnać bo wesele mi sie w czerwcu szykuje.Ale jakos nie mam koncepcji co do kroju a tak wogóle czekam bo nie wiem w jakim rozmiarze musze kupic.

W temacie rozmiarów to mnie wszyscy straszyli ze synek po mężu duzy sie napewno urodził i mialam większość ubranek na rozmiar 62, ale zrobił nam psikusa i urodził się 2 tyg wczesniej z waga 3030 i 50 cm wzrostu.Na szczęscie siostra dala mi kilka ubranek w rozmiarze 56 ale maz i tak musial leciec do sklepu po rozmiar 50 bo w 56 maly tez się topił.

cos na jesien dla karmiacych mam: :-D:-D:-D
ae21f274793d900290b4358b4c10be68.jpg

azorek,rewelka ta bluzka,hahaha:-D

sonkaa-czemu nie chodzisz????ja kiedys bylam wylacznie spodniowa ,odkad troche zeszczuplalam zaczelam byc bardziej kobieca,ze tak powiem i nie przejmuje sie ,ze nie mam talii osy i nog do nieba,mam wciecie w talii,czym oddychac i na czym usiasc,wazne,ze sie czuje dobrze sama ze soba i podobam sie mezowi:) nosze sukienki i spodnice,przed kolanko lub do kolana,bo taka dugosc jest dla mnie najbardziej odpowiednia,mam troche grubsze lydki ,wiec w dluzszych bym sie czula niekomfortowo(takich do polowy lydki,o tej dlugosci mysle),spodnie wyrzucilam z szfy,raz ,ze spadaly ze mnie po odchudzaniu a dwa ,ze jakos mnie teraz do nich nie ciagnie:p

Ostatnia edycja:
W sumie dopiero zaczęłam rozglądać się za ubraniami typowo ciążowymi i póki co podoba mi się coś takiego:

taka tunika: Product Detail | H&M PL

i te spodnie wydają się nie głupie: Product Detail | H&M PL

muszę ogólnie udać się do h&m i na żywo popatrzeć i przede wszystkim poszukać spodni jeansów rurek ciążowych.

mimi właśnie chciałam sobie ten model spodni-czarne na święta kupić, ale niestety nie pasowały na mnie. W biodrach były dobre, ale nogawki jakieś takie szerokie. A ja obcisłe muszę mieć, przynajmniej w udach :tak:

reklama
Na zdjęciach fajnie wyglądają, ale zobaczymy właśnie jak na żywo. Ja też chcę żeby były dopasowane i koniecznie zwężane na dole. A dla mnie to nie lada wyczyn znaleźć takie. W środę mam dużo czasu to na pewno się wybiorę.

Do góry