reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Sonka miałam bephanten ,ale mi on nic nie pomógł. Młody moim mlekiem się nie najadał i był nerwowy. Liście kapusty też obcykane mamy,ulga nie samowita. Niestety laktatora wtedy nie miałam dlatego teraz wolę go zakupić :laugh2:

reklama
ja mam laktator ręczny i sobie chwalę, z Aventu.. można kontrolować siłę ssania itd.. a po Kaju miałam cycole jak arbuzy ze 3 dzieci mogłam wykarmić więc musiałam ściągać.

takie łóżeczko ma sens, i teraz bym takie kupiła ale nie za takie pieniądze.
na allegro sa za 300zł
2w1 ! Łóżeczko Tapczanik Bocian 140x70 Lolek (2264221142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja mam drewex z wyjmowanymi 3 szczebelkami i szufladą (ta się akurat przydaje) ale kupowane 6 lat temu i mam więc nie muszę kolejnego ale lepsze jest ze zdejmowanymi bokami wg mnie.

a dla dziecka jestem w stanie wydać dużo pieniędzy na zabawki rozwojowe i książki niż na meble i wózek.
Ale o tym każda z nas musi sama z rodziną zdecydować ile pieniędzy i na co.

Laktator mam ręczny z Aventu (dostałam przy Olusiu) i jeżeli nie będzie bardzo potrzebny to przy nim zostanę. A liście kapusty działają dosłownie cuda. Ja również miałam pokarmu jak dla 2-3 dzieci, potem to się w miarę unormowało, ale na początku to w nocy musiałam się przebierać bo nawet wkładki laktacyjne nic nie pomagały.

Co do łożeczka my mamy z wyjmowanymi szczebelkami i całym bokiem, który potem właśnie wyjęliśmy i przysuwaliśmy na noc do swojego łóżka. Potem kupiliśmy Olusiowi już normalne łóżko w Ikei: KRITTER Rama łóżka z dnem z listew - niebieski - IKEA
Mallinowa, Twoje łóżeczko podobne jest do tego naszego więc na pewno ma sens bo potem i tak trzeba kupić drugie i tak. Jedynie to co teraz ma Olek jest już większe niż łóżeczko więc teoretycznie powinno być na dłużej.

Ja właśnie się zastanawiam czy kupować butelki z TT czy z aventu. No i z tego co słyszałam to najlepiej kupić tej samej firmy co laktator. No właśnie i teraz pytanie kiedy ten laktator kupić? Przed porodem, czy po jak mi ewentualnie będzie potrzebny? No i oczywiście też jakiej firmy? czy TT czy Avent? Wiem narazie tylko tyle, że chcę elektroniczny :-p
no ja pytałam kolezanki i kupie dopiero po porodzie, ponieważ wiem że niektóre znich wydały masę kasy na kupno laktatora, a okazało sie że nie był potrzebny bo dziewczyny w ogóle nie miały pokarmu.

I tak jak obiecałam wklejam foteczki nowych ciuszków i ostatnich do momentu poznania płci (mam taką nadzieję, że słowa dotrzymam :-D)

Eliana, Mamba, ciuszki cudowne :-) Ja też już nie mogę doczekać się na swoje pierwsze zakupy dla Maleństwa, ale muszę jeszcze wytrzymać :-)

reklama
Do góry