reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Sonkaa, moja koleżanka używała tych butelek i była bardzo zadowolona, inna używała Avent (też antykolkowe) i też wszystko po karmieniu i w trakcie przebiegało pomyślnie. Butelki i smoczki TT można kupić w niektórych sklepach z artykułami dla szkrabów i w internecie, Avent też i w większości supermarketów.

reklama
ja nie wierzę w cuda typu antykolkowe butelki :zawstydzona/y: jakoś nie ufam takim wynalazkom.
Córcia miała klasyczną Aventowską butelkę, a do picia dostała Playtexa PLAYTEX VentAire antykolkowa NEW 260 ml HIT w USA (2256304572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i podejrzewam,że drugi bobas dostanie ten sam zestaw ;-).

Z kolkami się na szczęście nie męczyła-podejrzewam,że gdyby miała ten problem to też bym jakiegokolwiek ratunku szukała.

Słyszałam,że butelki Dr Browns działają cuda. W Stanach większość mam używa Playtex'u, też mają formułę antykolkową, ale tak jak mówiłam-jakoś nie wierzę,że kształt butelki czy wbudowana rurka mogą mieć jakiś wpływ na występowanie czy częstotliwość kolek :zawstydzona/y:

Jutrzenka, widziałam ten wózek na tvn style i odniosłam to samo wrażenie - kosmos. Jakoś mi się nie podoba, a coraz więcej już temu podobnych pojazdów kosmicznych. Albo ten, jak z horroru Inglesina Classica - Wielofunkcyjne - Wózki - Mooby

:-Da mi się podoba:tak: tz nie kupiłabym takiego ale ma coś w sobie. Lubię gadżety retro. Moze tylko wolałabym jasny kolorem np ecru.

Co do sprzętów antykolowych to też nie wierzę. Dla mnie to chwyt marketingowy. Na początku tego wątku rozważałam z Lorelain zakup kołyski dla dziecka - w opisie tez widniało ze jest antykolkowa:cool2:

my mieliśmy zwykłe z Aventu. Nie narzekam na nie. TT ma fajne wzornictwo. Jak byłam w ciąży z Hanką to w moim mieście nie mogłam takowych dostać. Więc tylko allego. Z TT użwyalismy smoczka (swoja drogą też antykolkowy) ale zrobiłam błąd bo kupiłam za duży rozmiar i młoda się nim dusiła na początku... Teraz TT jest juz dostępnew kilku sklepach. Może tym razem na coś się skuszę.

Kolek niestety nie unikneliśmy. U nas sprawdziły się kropelki Bobotic.

Ja widziałam taki podobny na mieście. Cały biały ze srebrnymi dodatkami. Miał nawet jakies firanki w budzie hehehe WYgladał dość niesamowicie. I chyba na budzie miał cyrkoniowy napis; Lamborgini:-D

hehe, ja raz też widziałam "niesamowity" wózek, aż się oglądałam. Wyglądał mniej więcej jakby przeciąć jajko na pół wzdłuż dłuższego boku i z niego zrobić gondolę, cały był prawie plastikowy. Może znajdę w necie to wkleję, ale nie pamiętam już nazwy więc może być trudno.

Nie znalazłam, ale mam coś innego http://gadzetomania.pl/2009/12/19/smart-baby-case-nowoczesny-wozek-dla-dzieci :shocked2:
Jestem w wielkim szoku, ale jestem też bardzo zła, że ktoś mógł wpaść na tak głupi pomysł który spotkał się z aprobatą... :crazy:

Ostatnia edycja:
A ja się chyba skuszę na tę butelkę.Z synkiem mieliśmy tylko aventu i byłam też zadowolona,ale synek ładnie jadł nie miał żadnych kolek.

Malinowa - okropny
Ja używałam zwykłych z Aventu, a później TT ( bo mi się kształt podobał ), kolek nie przerabiałam także obie były dla mnie ok. TT jak i Avent tutaj można wszędzie dostać, gożej było w PL, ale teraz jest większy już wybór.

reklama
Ja zamierzam kupić cały zestaw startowy z TT gdzie teraz mozna kupić już prawie w kazdym sklepie z akcesoriami dla maluchów. Co do butelki antykolkowej z TT to również się przymierzam do kupna, ale tylko jednej sztuki.

Do góry