reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Ja właśnie się zastanawiam czy kupować butelki z TT czy z aventu. No i z tego co słyszałam to najlepiej kupić tej samej firmy co laktator. No właśnie i teraz pytanie kiedy ten laktator kupić? Przed porodem, czy po jak mi ewentualnie będzie potrzebny? No i oczywiście też jakiej firmy? czy TT czy Avent? Wiem narazie tylko tyle, że chcę elektroniczny :-p

No fajnie że becikowe jest takie wypasione,że nawet na połowę tych zakupów nie wystarcza:dry:
 Heh ale to zawsze "cos" 
Ja becikowego nie dostane ani grosza :/ 

Nie mam co liczyc tez na jakies ciuszki od kogos, bo ciuszki teraz ktore ma szwagierka da pewnie siostrzencowi swojemu i jego zonie co rodzi we wrezsniu, wiec dla mnie nic nie zostanie.
i bede miala tylko to co kupie sobie sama + moja sistra kilkarzeczy mi moze kupi, a tak to bedac za granica wszysscy skupia sie na przekazaniu rzeczy/obdarowaniu dzieciatka z wrzesnia. A ja bede miala tylko to co sama sobie kupie.

Tak samo ciuszki, lozeczko wozek itd,
Nawet nie bede miala jak pozyczyc od kogos jak przyjade po porodzie do Polski na te 2-3 miesiace i wszystko bede musiala tam kupic drugie, albo wiesc z tad wozek, fotelik. Jakos nie chce mis ie myslec o tejpodrozy ://

Kobotki ktore rodzice w irlandii, macie jakas stronke o ktorej pisze o tym calym becikowym tutaj? Albo jakies info ? Ja nic konkretnego nie znalazlam, Raczej na 95% nie dostane, ale tak z ciekawosci bym poczytala

W temacie butelek antykolkowych,
generalnie karmiłam piersią butelka używana była w sytuacji gdy nie było maminego cyca w domu.
Dla Oliwierka miałam
Antykolkowa butelka 120ml. Dr Browns ze smoczkiem (2267128316) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dla Amadeuszka
AVENT NIEBIESKA BUTELKA ANTYKOLKOWA 260 ML (2263718511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I co z tego skoro oboje kolkowali :-(
Kuzynka dla swojego synka miała
Butelka 260ml+ smoczek Tommee Tippee 0%BPA niebies (2267995049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolki były.

Dochodzę do wniosku że jeżeli maluszek ma kolkować to bez względu na sprzęt i tak będzie cierpiał :-(

ja miałam butelkę NUK i bardzo mi odpowiadała, smoczek miał świetny kształt, jak brodawka i Maja jak piła to wywijała na nim języczek jak na piersi i nie było problemów z karmieniem cycem

Olusia karmiłam piersią, ale jak szłam na zajęcia to ściągałam pokarm i wtedy pił z butelki Avent (zwykłej, kolek na szczęście nie miał wcale). I teraz albo znowu kupię Aventu albo te TT (tak dla porównania). Ale jeszcze zobaczę.

Ja krótko karmiłam piersią i teraz też zaopatrzę się w butelki.Ja również uważam ,że jak dziecko ma mieć kolki to i butelka nie pomoże,ale cena tej z TT jest niska więc mogę jedną taką kupić.
Belka ja mam w planach zakupić elektroniczny Medela.Ja w laktator zaopatrzę się przed porodem bo z synkiem strasznie cierpiałam ,a gdybym miała wtedy laktator to może tak szybko bym się nie poddała z karmieniem

Sonka synek zmasakrował mi brodawki ,że krew aż leciała. A w pierwszym dniu pobytu w domu miałam zastój i 40st gorączki ,pewnie gdyby laktator miała pod ręką to ulżyłabym sobie

reklama
majka też mnie żarła na początku, ale pomógł bepanten, mleko i ciągłe wietrzenie, a na zast oj- to najlepsze liście kapusty i ... laktator :-D:-D ja miałam elektryczny nuka , ale sprzedałam i muszę znowu jakiś kupić i zastanawiam się właśnie jaki...

Do góry