reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Azorek niewiem jak u ciebie [w polsce] wyglada sprawa sklepow bieliznianych itp,
ale u mnie w miescie jest kilka sklepow w ktorych spokojnie znalazlabys naprawde ladne biustoosze w wiekszych rozmiarach
- wiekszych czyli F, G, H [pod biustem 70, 75, 80]
Takze napewno cos tam znajdziesz, a ceny nie sa 'kosmiczne' bo ja mierzylam wiele biustono0szy wczoraj [wciskalam sie :D] ktore kosztowaly 60-90 zlotych., a byly naprawde ladne :)
Tylko ze moj biust to juz jest 80 i pewnie I, albo J :D [ostatnio kupilam 80G/H, ale mi biust urosl juz, wiec obstawiam I,
J, bo wedlug tabel to nie mowie co wychodzi ://]

A wlasne azorek ty mi dawalas strnke bravissimo z biustonoszami? Gdze tam jest jakas tabela? Bo nie moglam znalesc.

Co do lozeczek turystycznych to ostatnio jak bylam w sklepie to facet bardzo je odradzal, ten co prowadzi sklep, ze jak lozeczko kupowac to drewniane no9rmalne, bo te turystyczne, to sama chinszczyzna i smierdzi i to raczej dla dziecka zdrowe nie jest, a drugie co mowil to ze jak dziecko wstawac zaczyna to jak sie opiera to latwiej lozko takie sie wywraca. Mowil jeszcze cos, ale nie pamietam teraz :D

Azorek co do wozkow dobrych gdy czesto sie korzysta z autobusow to mi gosciu polecil wlasnie
WÓZEK VECTOR FX cena 1199.00 PLN
nad nim sie sama zastanawiam, jest niesamowicie 'zwinny', a zeby na jakis prog wjechac czy do autobusu to MASAKRA dwoma palcami wozek obsluzysz :)

____________________________________________________________________________________
Czy ktos cos slyszal o wozkach typu vector firmy ed-re-ma ??

vector - espiro
Espiro producent wózków i fotelików dla dzieci - Produkty - Wózki głębokie - VECTOR

lub arte 3x3 alu - abdor
Wózki dziecięce - Adbor - Producent wózków i akcesoriów dziecięcych

Jak byłam w sklepie pan polecał mi ten wózek Wózki Bebe Beni głęboko-spacerowe 4Runner - sklep dla dzieci – 2o2.pl Zachwalał jego wielkość, lekkość, prosty system składania i wiele elementów dodatkowych w cenie. Nie wiem jednak jak wygląda sprawa amortyzacji i czy dziecko nie podskakuje w gondoli na każdej dziurze. Uparłam się strasznie na gondolę na paskach, czyli na ROAN Marita. Zastanawiam się jednak nad zakupem bebe-beni gdy przerzucimy się na spacerówkę.

A wlasne azorek ty mi dawalas strnke bravissimo z biustonoszami? Gdze tam jest jakas tabela? Bo nie moglam znalesc.
Azorek co do wozkow dobrych gdy czesto sie korzysta z autobusow to mi gosciu polecil wlasnie
nad nim sie sama zastanawiam, jest niesamowicie 'zwinny', a zeby na jakis prog wjechac czy do autobusu to MASAKRA dwoma palcami wozek obsluzysz :)
szukalam tej tabelki ale cos znalesc nie moge tez. sa filmiki i zdjecia jak zakladac jak dobrac i lipa. poszperam wieczorem w necie to sie dokopie bo wiem ze byla kiedys u nich ta tabela:tak:
ten wozek co pokazujesz to zeby sie w busie na te polke zmiescil to musiala bym odpinac np spacerowke co juz jest do doopy bo dwie rece potrzebne. parasolke skladam nogami wiec rece mam wolne jest mala i nie musze klasna na polke jak jest juz kilka wozkow zlozonych i moge przy siedzeniu postawic:) dwa dal mnie teraz szczegolnie jak wozek wazy wiecej niz 10kg to jest ciezki. targam zakupy amelka -sama idzie ale trzeba reke jej dac-do tego dojdzie bobo male to ja niewiem wozka juz nie wniose raczej ;]

jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne to dla mnie jak sam nazwa wskazuje śą turystyczne a nie do codziennego użytku po za tym moja wiki spała w łóżeczku do 2,5 roku i ważyła więcej niż łóżeczko turystyczne i bez problemy przy jej eksperymentach wychodzeniowych skakaniu i innych takich łóżeczko turystyczne by nie wytrzymało i się na nią albo przewróciło albo ona z nim by się wywaliła!!!!!!!wiec ja mówię stanowcze NIE dla używania codziennego tego typu łóżeczek.... po za ty według specjalistów te łóżeczka nie są zdrowe dla kręgosłupa dzidziusia nawet te najdroższe!!!!!!

a jeśli chodzi o wózki to ja mam totalny mętlik w głowie zupełnie nie wiem już jaki bym chciała:-(

ja też mam już mętlik w głowie od oglądania wózków, im więcej oglądam tym coraz bardziej głupieję, co prawda napaliłam się na ten wózek ale jak dla mnie ma dwie wady: za komplet 3w1 to wysoka cena, no i dość ciężki
Maxi Cosi Mura 4

ja wiem że u mnie cena nie może przekroczyć 1400 zł że chce żeby był lekki musi być 3 funkcyjny mieć spora gondole i fajną spacerówkę i już sama nie wiem który jest najlepszy

reklama
Nie wiem jak to jest na prawdę, ale z tego co czytałam na forach i ogólnie w necie to nie ma idealnego wózka 2w1. Każda kobieta ma inne oczekiwania do wózka głębokiego i do spacerówki. Piszą, że najwygodniejsza gondola to taka wysoko zawieszona, a spacerówka im niższa tym wygodniejsza, podobno nie da się tego idealnie połączyć. Tak samo z amortyzacją - jeśli jest na paskach nie da się zrobić skrętnych kółek itp.
Nie wiem jak to jest w praktyce, bo z wózkami miałam do czynienia jedynie przy okazji spacerów z koleżankami i w sklepie, ale wiem na pewno, że będę potrzebowała oddzielnie gondoli i spacerówki. Głęboki chcę na paskach, a spacerowy ze skrętnymi kołami ;)

Do góry