reklama
K
krak8686
Gość
Kobietki
Zadnych kremow, pudrow, posypek, zasypek itp itd
CIEPLA WODA I WACIKI
I tyle
Zadnych kremow, pudrow, posypek, zasypek itp itd
CIEPLA WODA I WACIKI
I tyle
azorek84
mama Amelii 2009
emotion sudecrem uzywa sie na odparzenia pupki nie na codzien bo nie ma takiej potrzeby pudrow juz od dawna zakazuja nie wiem czemu ale ja mialam puder w kremie do pupki:-) o taki
i tez uzywany byl tylko kiedy zaszla potrzeba. oliatum tez nie na codzien bo jesli nie ma probleblemow ze sucha skora to kapalismy w samej wodzie i szarym mydelku
krak my uzywalismy dlugo do podcierania pupki walsnie wacikow i wody bo mloda miala wysypke po chusteczkach nawet tych sensitive
i tez uzywany byl tylko kiedy zaszla potrzeba. oliatum tez nie na codzien bo jesli nie ma probleblemow ze sucha skora to kapalismy w samej wodzie i szarym mydelku
krak my uzywalismy dlugo do podcierania pupki walsnie wacikow i wody bo mloda miala wysypke po chusteczkach nawet tych sensitive
klaczek2004
Fanka BB :)
A czy do tej wody używanej z wacikami cos się dodaje? Jakies mydełko czy sama woda wystarcza?
A ciemieniuszkę należy czymś smarować? Sudocrem to faktycznie tylko na odparzenia, bo zawiera cynka. Ja na codzień kupiłam Linomag, ale zielony, bo jest łagodniejszy.
A ciemieniuszkę należy czymś smarować? Sudocrem to faktycznie tylko na odparzenia, bo zawiera cynka. Ja na codzień kupiłam Linomag, ale zielony, bo jest łagodniejszy.
azorek84
mama Amelii 2009
klaczek nie nic sie nie dodaje. sama woda na ciemieniuszke mielismy kremik plus miekka szczotka do wloskow-nawet jak ich nie ma- ale mozna oliwka zwykla smarowac glowke albo oliwa z oliwek podobno tez skutkuje
Mama-1222
Wdrożona(y)
NA ciemieniuchę - ja robiłam taki okład z oliwki po kąpaniu na to woreczek foliowy, czapeczka żeby było ciepło i po jakimś czasie miałam to zmyć. Ale na zapas chyba nie ma co kupować. Szczoteczka wcale tego nie chciała ruszyć (może dlatego, że WOjtek miał czuprynę dużą), lekko grzebyczkiem zczesywałam.
A do tyłka mam nivea, a myć palnuję wodą bo Wojtek miał straszne wysypki po wszystkich chusteczkach i próbkę kremu z Hippa. Nivea ten w tubce bo ten sos w puszce jest jakiś dziwny tłusty jak ten standardowy nivea dla dorosłych. Do twrzy nic nie kupiłam na razie, poprzednio używałam chyba Ziajki.
A do tyłka mam nivea, a myć palnuję wodą bo Wojtek miał straszne wysypki po wszystkich chusteczkach i próbkę kremu z Hippa. Nivea ten w tubce bo ten sos w puszce jest jakiś dziwny tłusty jak ten standardowy nivea dla dorosłych. Do twrzy nic nie kupiłam na razie, poprzednio używałam chyba Ziajki.
Ostatnia edycja:
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
U nas wlasnie polecaja 'oilatum' albo 'e45' na codzien do kapieli - bo nie trzeba dziecka juz niczym innym smarwac oliwkowac itd ______________________________________________________________________________________________________________________________________________ Co do sudocreamu i tych innych kremow to wiekszosc zawiera cynk - i na wiekszosci pisze ze stosuje sie zeby 'zapobiegac i leczyc - odpazenia', siostra tez uzywala przy swojej corce i nie miala problemow. _______________________________________________________________________________________________________________________ AHA chcialam zapyac o kapiel... Czy dziecko kapie sie codziennie.. ? Czy juz sa jakies 'zmiany'.. ? Bo ja zakladalam ze codziennie - ale bardzo sie zdziwilam jak kol [ta co rodzila miesiac temu] powiedziala ze swojego kapie co drugi [czasem co 3ci] dzien.. ?
Ostatnia edycja:
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
emotion ponoc nie zalecaja codziennych kapieli zeby dzidzia nie tracila za szybko swojej bariery ochronnej na skotrze ktroa ma po porodzie my kapalismy najpierw co drugi dzien a pozniej codziennie w celu wprowadzenia rutyny przed snemnie musi byc kapiel w wanience ale podmyc najwazniejsze czesci cialka jak szyjka uszka pupka
Podziel się: