reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

sudocrem jest bardziej na odparzenia a zapobiegawczo można stosowac cos nawilżającego jest spory wybór ja mam baleum i sudocrem do kapieli nivea i oliatum a czas pokaże co lepsze :)

reklama
emotion sudecrem uzywa sie na odparzenia pupki nie na codzien bo nie ma takiej potrzeby:tak: pudrow juz od dawna zakazuja nie wiem czemu ale ja mialam puder w kremie do pupki:-) o taki
62140a.jpg
i tez uzywany byl tylko kiedy zaszla potrzeba. oliatum tez nie na codzien bo jesli nie ma probleblemow ze sucha skora to kapalismy w samej wodzie i szarym mydelku:tak:
krak my uzywalismy dlugo do podcierania pupki walsnie wacikow i wody bo mloda miala wysypke po chusteczkach nawet tych sensitive

A czy do tej wody używanej z wacikami cos się dodaje? Jakies mydełko czy sama woda wystarcza?

A ciemieniuszkę należy czymś smarować? Sudocrem to faktycznie tylko na odparzenia, bo zawiera cynka. Ja na codzień kupiłam Linomag, ale zielony, bo jest łagodniejszy.

dawniej stosowało się oliwkę normalną a teraz podobno od oliwek sie odchodzi ja zakupiłam olejuszkę na ciemieniuchę ale nigdy wczesniej tego nie używałam teraz nawet nie otwierałam więc nawet nieznam kosystencji tego :)

NA ciemieniuchę - ja robiłam taki okład z oliwki po kąpaniu na to woreczek foliowy, czapeczka żeby było ciepło i po jakimś czasie miałam to zmyć. Ale na zapas chyba nie ma co kupować. Szczoteczka wcale tego nie chciała ruszyć (może dlatego, że WOjtek miał czuprynę dużą), lekko grzebyczkiem zczesywałam.

A do tyłka mam nivea, a myć palnuję wodą bo Wojtek miał straszne wysypki po wszystkich chusteczkach i próbkę kremu z Hippa. Nivea ten w tubce bo ten sos w puszce jest jakiś dziwny tłusty jak ten standardowy nivea dla dorosłych. Do twrzy nic nie kupiłam na razie, poprzednio używałam chyba Ziajki.

Ostatnia edycja:
Ja do pupy kupiłam ziajkę i sudocrem w razie "W", do kąpieli zbieram póki co próbki po aptekach, przy okazji dostaję też próbki różnych kremików itp, a do buzi mam nivea na każdą pogodę. Jakieś sugestie do tego macie?

U nas wlasnie polecaja 'oilatum' albo 'e45' na codzien do kapieli - bo nie trzeba dziecka juz niczym innym smarwac oliwkowac itd ______________________________________________________________________________________________________________________________________________ Co do sudocreamu i tych innych kremow to wiekszosc zawiera cynk - i na wiekszosci pisze ze stosuje sie zeby 'zapobiegac i leczyc - odpazenia', siostra tez uzywala przy swojej corce i nie miala problemow. _______________________________________________________________________________________________________________________ AHA chcialam zapyac o kapiel... Czy dziecko kapie sie codziennie.. ? Czy juz sa jakies 'zmiany'.. ? Bo ja zakladalam ze codziennie - ale bardzo sie zdziwilam jak kol [ta co rodzila miesiac temu] powiedziala ze swojego kapie co drugi [czasem co 3ci] dzien.. ?

Ostatnia edycja:
reklama
emotion ponoc nie zalecaja codziennych kapieli zeby dzidzia nie tracila za szybko swojej bariery ochronnej na skotrze ktroa ma po porodzie :tak: my kapalismy najpierw co drugi dzien a pozniej codziennie w celu wprowadzenia rutyny przed snem:tak:nie musi byc kapiel w wanience ale podmyc najwazniejsze czesci cialka jak szyjka uszka pupka:tak:

Do góry