reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Pieluszke zmienialam przed kazdym karmieniem, mniej wiecej co 3godziny, takze 24:3=8 dziennie (+/- 2 pieluszki, bo czasem jak go zabierali na jakies badania to brali pieluszke i go przewijali

Malinowa - pierwsze slysze o takich praktykach, jak sie da to pilnuj zeby wiedziec jaka pieluszke ma Dzidzia bo moze byc na niektore uczulona i skad wtedy wiadomo ktorej firmy zalozyli pieluche? Hmmm u mnie w szpitalu kazdy mial swoje pieluchy i polozne uzywaly zawsze tylko moich

reklama
Mam nadzieję, że się trzyma przy sobie i przewija dziecko samemu lub z pomocą. Nie wiem jak jest, bo nie leżałam tam jeszcze ;-)
Postaram się wypytać położną na SR we wtorek.

witam kochane. Na początku przepraszam za pomyłki ale pisze z kom i ciężkawo trochę. Powiedzcię mi proszę, kiedyś o tym rozmawiałyśmy ale nie zapisałam sobie nazwy. Jakiej firmy dla dzidziusia polecacie roztwór soli morskiej? Pamiętam ze mówiłyście ze jakieś sa delikatniejsze a inne jak sie `pryska' to maja duże ciśnienie. Tylko właśnie nawet nie mam jak poszukac w postach tego- na telefonie sie nie da wyszukac- a normalny net cudownym sposobem odmówił posłuszenstwa:-/

emotion tutaj tez kupisz roztwor soli morskiej np w sklepie asda:tak:prosze: ten psiuka powolutku
calp019_calpol_saline_spray.jpg

Emotion ja polecam Disnemar bo leci delikatnie (absolutnie NIE dla acataru, sterimeru bo nos rozsadza nawet doroslemu)

Sonka o rany wspolczuje, wyobrazam sobie Twoja wscieklosc

Paula ja tez teraz nie znam zwyczajow nowego spzitala, w poprzednim mialam pampki przy sobie i sama robilam wszystko ptzy dziecku. Przychodzily kapac do sali i trzeba bylo czekac z recznikiem i odbierac maluszka Tu nie wiem.
Ja narazie wzielam ok 20, potem R dowiezie. Kupilam tylko mala paczka 1 pampersa. Nastepne kupie 2

Malinowa - pierwsze slysze o takich praktykach, jak sie da to pilnuj zeby wiedziec jaka pieluszke ma Dzidzia bo moze byc na niektore uczulona i skad wtedy wiadomo ktorej firmy zalozyli pieluche? Hmmm u mnie w szpitalu kazdy mial swoje pieluchy i polozne uzywaly zawsze tylko moich

ja mialam swoje pieluchy, ale i tak czesto widzialam malego w innych np. bella happy.

ja również miałam swoje pieluchy, podpisane opakowanie i kiedy brały małego do mycia czy przebierania to brały tylko 1. Chyba że na noc to 2-3 na zapas a niewykorzystane wracały z dzieckiem.
Za tydzień idę na pierwsze ktg to się położnych dopytam co i jak teraz.

reklama
Wróciłam właśnie z małego shoppingu i chciałam napisać ze bardzo fajne zimowe kombinezony są w Pepco - cena 49 zł. Kolory standardowe, czyli jasny róż i niebieski. W Tesco tez powoli się pojawia kolekcja jesień-zima - ostatnio za 79zł był piekny kombinezon w kolorze fioletowym, taki misiowy, bo te w Pepco to tak jak nasze kurtki.

Do góry