reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Ja mam dwa opakowania materaców z belli, 5 sztuk podkładów poporodowych na łóżko 60x90, 4 pary siateczkowych majtek (do wywalenia po użyciu) i jedną parę którą można prać. Ale wydaje mi się, że nie zużyję tego. Do domu pojadę pewnie w swoich normalnych majtkach i podpasce. A podpaski mam te granatowe z belli ze skrzydełkami. Nigdy nie używałam podpasek z siateczką bo wydają mi się sztuczne i niefajne...

reklama
Dziewczyny a jakich konkretnie podpasek używacie już na mniejsze krwawienie po tych książkach telefonicznych? Ja podpasek w ogóle nie używałam, a "na żywo" widziałam tylko Always które są z siateczką...

ja w sumie tylko always, uzywalam i na mniejsze krwawienie tez bede ich uzywac, Belli nie lubie bo mi sie zwijaja w rulonik a szybko przemakaja jak dla mnie to porazka.

ja mam 4 pary majtek wielorazowych i w domu 2 na zapas (w razie wojny), 2 op. pieluch wielkich Belli - podkłady i 2 w domu na dowiezienie, potem żadnych Alwaysów, choć zawsze używam, tylko naturalne z belli pewnie, po poprzednim porodzie spróbowałam i odparzenia masakra, podkładów mam chyba 10 (na łózko) - zobaczymy, czy wystarczy ( w domu 5, bo lubię swoją pościel :-) )

edit:

zapomniałam, że miałam napisać o swoim debilizmie - przeważyła skleroza ciążowa

dawno, dawno temu (ze 2 miesiące może) kupiłam fotelik maxi cosi ze stelażem do niego, a kilka dni później bazę isofix - bo lubię mieć wszystko wcześniej gotowe :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a dzisiaj poprosiłam małża, żeby mi to zamocował w aucie i co? Fotelik jest nie cabriofix, tylko cabrio i do tej bazy nie pasuje, więc 250 zł w plecy, bo skoro mam bazę, to głupio fotelik pasami przypinać - musiałam kupić na allegro kolejny :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, bo mam kasy jak lodu i uwielbiam wydawać ją na podwójne zestawy fotelików :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Ja do szpitala ja mam jedno opakowanie belli i jedno opakowanie naturelli tej największej na noc a w domu jeszcze w zapasie jedna paczka:tak: Podkłady na łozko mam 4 i może starczy zresztą wiem że w szpitalu mają też swoje:tak:
A przy okresie nie używałam podpasek bo nie musiałam :no: wystarczyły wkładki i najwyżej najmniejszy tampon
Sonka moe uda sie fotelik sprzedać na allegro i kasa się zwróci???
Dziewczyny ja w ciuchaczu kupiłam kolejny lżejszy kombinezonik i wiele wiele slicznych rzeczy:tak: Jestem mega zadowolona choć wydałam na to wszystko 100 zł:sorry:

Mamba, jak ja zazdroszczę dziewczynom z takim skąpym krwawieniem miesiączkowym:sorry:... Ale się macie dobrze :-) Ja po pierwszym porodzie nie dość, że dostałam okres po 3,5 miesiąca (a karmiłam piersią do roku), to pierwsze cykle miałam 22 dniowe! a sam okres trwał 6-7 dni... A tampony te na obfite krwawienie (w sumie nigdy nie kupiłam tych największych a może dałyby radę) w pierwszych dniach okresu wymieniałam po 2-3 godzinach bo przeciekały...:sorry:

Ja mam narazie 1 op (10 szt) tych wkładów Bella i 1 op. (5 szt) podkładów Seni. Jak coś to męża wyślę potem po więcej. A jak sie krwawienie zmniejszy, to wtedy jakies podpaski typu always night itp. Majtek jednorazowych mam kilka sztuk-choć wiem że nie są za dobre. Dokupiłam 1 op (2 szt) tych siateczkowych, które rzekomo można prać...

Mamba gratuluję udanych zakupów :-):-):-)

Dziewczyny, które już rodziły, ile potrzeba zabrać pampersów na 2 dni do szpitala? U nas "chodzą słuchy", że położne wkładają wszystkie przyniesione pampki do jednego wora i co wylosują to zakładają maluchowi. Nie wiem jak mam się odnieść do tych rewelacji, dopytam jeszcze w SR jak sprawa wygląda, ale może Wy mi pomożecie?

reklama
ja dla dziecka tez musze mieć pampersy do szpitala bo nie dają,nie wiem ile:sorry: wezme narazie paczke małych a jak będzie brakowało to mi dowiozą. ja sama dziecko po dobie przebierałam a jak brały do kąpania to trzeba było dać pamopersa.
Mamba gratuluje udanych zakupów.
ja mam wszystko dla dziecka juz gotowe,chociaż w lumpku cały czas coś dokupuje.

Do góry