reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

I jeszcze laktator...:confused: Wiem że w szpitalu lepiej się sprawdza ręczny, a w domu elektryczny, ale na 2 mnie nie stać :sad:

Dlaczego w szpitalu elektryczny się nie sprawdza ???

Nikola udane zakupy i jak na czas! :-)
Sonka dres pierwsza klasa! Adidasy i czapka z daszkiem też są? ;-)
Kasik super ta tapeta!

Kochana czapeczka jest bez daszka, a zamiast butów skarpetki frotte - zaliczasz? :-0
a te skarpetki to mnie tak rozczulają, że normalnie micha się cieszy :-)

Dziewczyny, mam dylemat. Wzięłam się za wyparzanie osłonek na piersi i smoczków (nie wiem czy będą potrzebne, ale na wszelki wypadek chcę mieć gotowe).

No i teraz nie wiem co z pojemnikami na nie, bo ich nie wolno wyparzać. W jaki sposób je wyczyścić? Żeby można było w nich trzymać wyparzone rzeczy?

Uwaga - pytanie debila - dlaczego nie można ich wyparzać ???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a tych podkładów poporodowych, majtek siatkowych i podkładów na łóżko to ile trzeba mniej więcej? Kompletnie nie pamiętam, jak to było poprzednim razem... :-p

Co do wyparzania- ja wyparzałam i smoczki i osłonki i opakowania na nie.. nic złego się nie stało :tak:
Oczywiście nie gotowalam tego w garze, tylko wrzuciłam do miseczki i zalałam wrzątkiem na 5minut :-)

Margot- ja wzięłam 6par majtek siatkowych, podkładów poporodowych 2 opakowania +jedne duże podpaski (zobacze co mi będzie wygodniej używać) a tych podkładów na łóżko jedno opakowanie (6sztuk) ale to takie 60x60 więc pewnie będę kładła po dwie sztuki na łóżko.

Sonka - w szpitalu elektryczna pompka jak najbardziej, szpital sam powinien pompki miec (w szpitalu w ktorym ja bylam byla jedna pompka Medeli na 4 lozka), ale jak nie ma to bierz smialo, recznej pompki nawet nie ma co kupowac, z porodowki na ortopedie Cie przeniosa jak bedziesz recznego uzywala ;)

Margot - podkladow na lozko (ja mialam te Pampersa) wzielam cale opakowanie, nie zuzylam ani jednego bo w szpitalu dawali, ale jak nie sa dostepne w Twoim szpitalu to wez cale opakowanie (12) i najwyzej ktos Ci dowiezie jak bedzie trzeba wiecej, ja ich uzywalam sporo, bo i na lozko dla mnie (kolo 5 na pierwsze dni pologu) plus do przebierania malego na moim lozku szpitalnym
Co do podkladow i majtek jednorazowych - majtek zuzylam 8 par, ale to wiadomo zalezy ile bedziesz krwawila i jak sie beda brudzily, podkladow zuzylam 2 opakowania x20 sztuk (na poczatku dali szpitalne), podpasek zwyklych (tych z siateczka) nie kupuj w ogole - infekcja murowana

Co do wyparzania, to ja mam sterylizator Aventu do mikrofalowki i wrzucam wszystko do niego: butelki, smoczki, czesci do pompki i nic zlego sie nie dzieje :)

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a tych podkładów poporodowych, majtek siatkowych i podkładów na łóżko to ile trzeba mniej więcej? Kompletnie nie pamiętam, jak to było poprzednim razem... :-p

Spakowałam:
1 opakowanie podkładów (10 szt.)
5 szt. podkładów na łóżko
4 pary majtek siatkowych (wielorazowych)

Poza tym mam w zapasie (mąż dowiezie):
1 opakowanie podkładów (12 szt.)
5 szt. podkładów na łóżko

Inna sprawa, że u mnie w szpitalu jedne i drugie podkłady dają, więc może tak być, że ze swoich w ogóle nie skorzystam.

reklama
Dziewczyny a jakich konkretnie podpasek używacie już na mniejsze krwawienie po tych książkach telefonicznych? Ja podpasek w ogóle nie używałam, a "na żywo" widziałam tylko Always które są z siateczką...

Do góry