reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

I jeszcze laktator...:confused: Wiem że w szpitalu lepiej się sprawdza ręczny, a w domu elektryczny, ale na 2 mnie nie stać :sad:

Dlaczego w szpitalu elektryczny się nie sprawdza ???

Nikola udane zakupy i jak na czas! :-)
Sonka dres pierwsza klasa! Adidasy i czapka z daszkiem też są? ;-)
Kasik super ta tapeta!

Kochana czapeczka jest bez daszka, a zamiast butów skarpetki frotte - zaliczasz? :-0
a te skarpetki to mnie tak rozczulają, że normalnie micha się cieszy :-)

Dziewczyny, mam dylemat. Wzięłam się za wyparzanie osłonek na piersi i smoczków (nie wiem czy będą potrzebne, ale na wszelki wypadek chcę mieć gotowe).

No i teraz nie wiem co z pojemnikami na nie, bo ich nie wolno wyparzać. W jaki sposób je wyczyścić? Żeby można było w nich trzymać wyparzone rzeczy?

Uwaga - pytanie debila - dlaczego nie można ich wyparzać ???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a tych podkładów poporodowych, majtek siatkowych i podkładów na łóżko to ile trzeba mniej więcej? Kompletnie nie pamiętam, jak to było poprzednim razem... :-p

Co do wyparzania- ja wyparzałam i smoczki i osłonki i opakowania na nie.. nic złego się nie stało :tak:
Oczywiście nie gotowalam tego w garze, tylko wrzuciłam do miseczki i zalałam wrzątkiem na 5minut :-)

Margot- ja wzięłam 6par majtek siatkowych, podkładów poporodowych 2 opakowania +jedne duże podpaski (zobacze co mi będzie wygodniej używać) a tych podkładów na łóżko jedno opakowanie (6sztuk) ale to takie 60x60 więc pewnie będę kładła po dwie sztuki na łóżko.

Sonka - w szpitalu elektryczna pompka jak najbardziej, szpital sam powinien pompki miec (w szpitalu w ktorym ja bylam byla jedna pompka Medeli na 4 lozka), ale jak nie ma to bierz smialo, recznej pompki nawet nie ma co kupowac, z porodowki na ortopedie Cie przeniosa jak bedziesz recznego uzywala ;)

Margot - podkladow na lozko (ja mialam te Pampersa) wzielam cale opakowanie, nie zuzylam ani jednego bo w szpitalu dawali, ale jak nie sa dostepne w Twoim szpitalu to wez cale opakowanie (12) i najwyzej ktos Ci dowiezie jak bedzie trzeba wiecej, ja ich uzywalam sporo, bo i na lozko dla mnie (kolo 5 na pierwsze dni pologu) plus do przebierania malego na moim lozku szpitalnym
Co do podkladow i majtek jednorazowych - majtek zuzylam 8 par, ale to wiadomo zalezy ile bedziesz krwawila i jak sie beda brudzily, podkladow zuzylam 2 opakowania x20 sztuk (na poczatku dali szpitalne), podpasek zwyklych (tych z siateczka) nie kupuj w ogole - infekcja murowana

Co do wyparzania, to ja mam sterylizator Aventu do mikrofalowki i wrzucam wszystko do niego: butelki, smoczki, czesci do pompki i nic zlego sie nie dzieje :)

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a tych podkładów poporodowych, majtek siatkowych i podkładów na łóżko to ile trzeba mniej więcej? Kompletnie nie pamiętam, jak to było poprzednim razem... :-p

Spakowałam:
1 opakowanie podkładów (10 szt.)
5 szt. podkładów na łóżko
4 pary majtek siatkowych (wielorazowych)

Poza tym mam w zapasie (mąż dowiezie):
1 opakowanie podkładów (12 szt.)
5 szt. podkładów na łóżko

Inna sprawa, że u mnie w szpitalu jedne i drugie podkłady dają, więc może tak być, że ze swoich w ogóle nie skorzystam.

reklama
Dziewczyny a jakich konkretnie podpasek używacie już na mniejsze krwawienie po tych książkach telefonicznych? Ja podpasek w ogóle nie używałam, a "na żywo" widziałam tylko Always które są z siateczką...

Do góry