reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

arwen, ja taką karuzelkę własnie dostałam i małż ma przerabiać na zasilacz, ale nie bardzo mu to idzie:-(

ale za to dorobil mh dodatkowy poziom do łóżeczka- na najniższym ułoźyłam zapasowy podróżny materac do łóeczka podróżnego i nie będzie się kurzyć do szuflady, bo łóżeczko po Majce nie ma pokrywy i dopiern jak obniżyliśmy je na dolnyy poziom, to nie było widać co w szufladzie, a teraz problem rozwiązany i dodatkowy materac mam uprany, przykryty, a nie kurzy się na strychu :-):-)

reklama
Odnośnie karuzeli - położna mówiła, że może wisieć, byle nie bezpośrednio nad główką, raczej na wysokości pupy. No i żeby przez pierwsze miesiące jej nie włączać, żeby się nie kręciła. Dziecko najpierw nauczy się skupiać wzrok na jakimś stałym elemencie.

Ja planuję taką (zależało mi na intensywnych kolorach i pluszowych zabawkach):
karuzela_plusz_BM_14_kroliki_kolorowe_1.jpg

erde o właśnie coś takiego chcę kupić. Ostatnio w Auchanie widziałam takie całkiem ładne z canpolu i to chyba za jakieś 50 zł. Nie wiem czy mają melodyjki ale na tym mi nie zależy za bardzo. Melodyjki mam w bujaczku;-) a poza tym moja szwagierka dzieciom puszczała od urodzenia cichutko radio i naprawdę działało. Dziewczynki spały po tym o wiele lepiej (jak akurat nie miały kolki niestety).

emotion nie wiem o co chodzi z tą pościelą, ale póki mogę wywiesić taką kapiącą na balkon to nie wiruję, ale potem jak będę suszyć wszystko w domu to na 100% odwiruję przynajmniej na 400 obrotów. Wtedy się zobaczy co będzie z tym prasowaniem. Ale troszkę się zawiodłam na tej pościeli, bo zamówiłam taką, jak podałam w linku, a kolor ecru okazał się taki żółto-wyblakło-brzoskwiniowy. No nic trudno.

Sonka a nie lepiej zaopatrzyc sie w akumulatory. W lidlu nawet sa teraz, kupujesz, ladujesz i po sprawie

Kuba ma samochody sterowane i do wszysstkich wkladam akulmulatory.

W lidlu nawet ladowarke na wszystkie rozmiary mozna kupic i ceny akumulator sa naprawde takie jak baterii a mozna ladowac.

Ja mam mnostwo akumulatorow w domu, super sprawa

Ja też kupiłam dla WOjtka pościel z super bawełny, i okazło się, że po praniu to nawet na wilgotno uprasować nie można. A kupiłam w sklepie na miejscu i przepłaciłam strasznie bo za 3 el (kołdra, poduszka, ochraniacz) zapłaciłam prawie 100zł. Panie strasznie zachwalały, zresztą nie było dużo wyboru i tak wzięłam jedna z tańszych. Pościel ogólnie bardzo ładna i mięciutka bawełna ale dlaczego się prasowac nie chce to nie wiem, ja i tak wiruję bo za bardzo różnicy nie ma.

W prezencie ślubnym też dostałam taką bawełnę, po jednym użyciu wylądowała na dnie szafy. Chyba tylko na magiel się nadaje.

jutrzenko my tez nakupowalismy akumulatorkow:tak: pozniej i tak wiekszosc zabawek dla dzieci jest grajaco spiewajaco tanczaco blyszczaca wiec sie nie marnuja w zaden sposob. tylko tez trzeba patrzec zeby brac takie co maja min 2000 tych ampero cos tam bo dluzej trzymaja:tak:
j akaruzelki nakrecanej nie kupuje bo wiem ze czesto jak pojdzie sprezyna to juz grania nie przypomina wcale:confused2:
ach i szukalam lezaczka do wanienki bo wiem ze potrzebne beda mi dwie rece i nie chce gabki ani tego plastykowego "lezaczka" i zdecydowalam sie na cos takiego
51I3TVevjAL._SL500_AA300_.jpg

Azorku ja mam całą ścianę na której widnieje Kubuś Puchatek z Hefalumpem i lampę też kubusiową więc nie chciałam za brdzo przesadzać:no: Stąd pościel dla juniora do łożeczka jest kremowa z jednym misiem a do kołyski w naszej sypialni właśnie z serduszkami. Możliwe że potem pościel na zmianę kupię Kubusiową ale to już jak junior będzie coś kojarzył:tak:
Dziewczyny ja nie miałam problemu z kolorem pościeli bo doszedł taki jaki był ale faktycznie cieżko sie to prasuje więc zmoczyłam szmatkę i tak przez wilgotną prasowałam. Szło o wiele łatwiej no i zelazko miałam na fulla podkręcone:tak:
Zobaczymy co z tą pościelą do kołyski i wózka??? No czekam na kuriera

reklama
kasik zajefajna misowa fototapeta:tak::-) zakochalam sie w tym przedostatnim wzorku 014A ale tam tylko 3 misie sa heheh wiec jak rodzinka ma byc wieksza to ostatnia bym wybrala przeslodkie to :-)

Do góry