reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

arwen, ja taką karuzelkę własnie dostałam i małż ma przerabiać na zasilacz, ale nie bardzo mu to idzie:-(

ale za to dorobil mh dodatkowy poziom do łóżeczka- na najniższym ułoźyłam zapasowy podróżny materac do łóeczka podróżnego i nie będzie się kurzyć do szuflady, bo łóżeczko po Majce nie ma pokrywy i dopiern jak obniżyliśmy je na dolnyy poziom, to nie było widać co w szufladzie, a teraz problem rozwiązany i dodatkowy materac mam uprany, przykryty, a nie kurzy się na strychu :-):-)

reklama
Odnośnie karuzeli - położna mówiła, że może wisieć, byle nie bezpośrednio nad główką, raczej na wysokości pupy. No i żeby przez pierwsze miesiące jej nie włączać, żeby się nie kręciła. Dziecko najpierw nauczy się skupiać wzrok na jakimś stałym elemencie.

Ja planuję taką (zależało mi na intensywnych kolorach i pluszowych zabawkach):
karuzela_plusz_BM_14_kroliki_kolorowe_1.jpg

erde o właśnie coś takiego chcę kupić. Ostatnio w Auchanie widziałam takie całkiem ładne z canpolu i to chyba za jakieś 50 zł. Nie wiem czy mają melodyjki ale na tym mi nie zależy za bardzo. Melodyjki mam w bujaczku;-) a poza tym moja szwagierka dzieciom puszczała od urodzenia cichutko radio i naprawdę działało. Dziewczynki spały po tym o wiele lepiej (jak akurat nie miały kolki niestety).

emotion nie wiem o co chodzi z tą pościelą, ale póki mogę wywiesić taką kapiącą na balkon to nie wiruję, ale potem jak będę suszyć wszystko w domu to na 100% odwiruję przynajmniej na 400 obrotów. Wtedy się zobaczy co będzie z tym prasowaniem. Ale troszkę się zawiodłam na tej pościeli, bo zamówiłam taką, jak podałam w linku, a kolor ecru okazał się taki żółto-wyblakło-brzoskwiniowy. No nic trudno.

Sonka a nie lepiej zaopatrzyc sie w akumulatory. W lidlu nawet sa teraz, kupujesz, ladujesz i po sprawie

Kuba ma samochody sterowane i do wszysstkich wkladam akulmulatory.

W lidlu nawet ladowarke na wszystkie rozmiary mozna kupic i ceny akumulator sa naprawde takie jak baterii a mozna ladowac.

Ja mam mnostwo akumulatorow w domu, super sprawa

Ja też kupiłam dla WOjtka pościel z super bawełny, i okazło się, że po praniu to nawet na wilgotno uprasować nie można. A kupiłam w sklepie na miejscu i przepłaciłam strasznie bo za 3 el (kołdra, poduszka, ochraniacz) zapłaciłam prawie 100zł. Panie strasznie zachwalały, zresztą nie było dużo wyboru i tak wzięłam jedna z tańszych. Pościel ogólnie bardzo ładna i mięciutka bawełna ale dlaczego się prasowac nie chce to nie wiem, ja i tak wiruję bo za bardzo różnicy nie ma.

W prezencie ślubnym też dostałam taką bawełnę, po jednym użyciu wylądowała na dnie szafy. Chyba tylko na magiel się nadaje.

jutrzenko my tez nakupowalismy akumulatorkow:tak: pozniej i tak wiekszosc zabawek dla dzieci jest grajaco spiewajaco tanczaco blyszczaca wiec sie nie marnuja w zaden sposob. tylko tez trzeba patrzec zeby brac takie co maja min 2000 tych ampero cos tam bo dluzej trzymaja:tak:
j akaruzelki nakrecanej nie kupuje bo wiem ze czesto jak pojdzie sprezyna to juz grania nie przypomina wcale:confused2:
ach i szukalam lezaczka do wanienki bo wiem ze potrzebne beda mi dwie rece i nie chce gabki ani tego plastykowego "lezaczka" i zdecydowalam sie na cos takiego
51I3TVevjAL._SL500_AA300_.jpg

Azorku ja mam całą ścianę na której widnieje Kubuś Puchatek z Hefalumpem i lampę też kubusiową więc nie chciałam za brdzo przesadzać:no: Stąd pościel dla juniora do łożeczka jest kremowa z jednym misiem a do kołyski w naszej sypialni właśnie z serduszkami. Możliwe że potem pościel na zmianę kupię Kubusiową ale to już jak junior będzie coś kojarzył:tak:
Dziewczyny ja nie miałam problemu z kolorem pościeli bo doszedł taki jaki był ale faktycznie cieżko sie to prasuje więc zmoczyłam szmatkę i tak przez wilgotną prasowałam. Szło o wiele łatwiej no i zelazko miałam na fulla podkręcone:tak:
Zobaczymy co z tą pościelą do kołyski i wózka??? No czekam na kuriera

reklama
kasik zajefajna misowa fototapeta:tak::-) zakochalam sie w tym przedostatnim wzorku 014A ale tam tylko 3 misie sa heheh wiec jak rodzinka ma byc wieksza to ostatnia bym wybrala przeslodkie to :-)

Do góry