reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Gratuluję wyboru wózka :) Nasz x-move od tygodnia już czeka na maluszka :) Tylko fotelik wzięliśmy maxi cosi.
Zwróć uwagę na adaptery do fotelika (jeśli zamawialiście), bo w od ostatniej partii zmieniły się stelaże a nie we wszystkich sklepach wiedzą. Nam przysłali niepasujące adaptery i jusieliśmy odsyłać. Na szczęście zwracają koszt przesyłki.

A jaki color pack wybraliście?

Edit: Aha, nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w spacerówce się super daszek rozkłada i w podnóżku jest moskitiera, więc poza torbą w zasadzie nic nie trzeba dokupować.

Nasz x-move też już czeka na włąścicielkę. Piekny wózeczek. Tak samo jak Paja nie widziałam moskitiery w podnóżku. My kupiliśmy wózek razem z torbą i parasolką, ale ta torba to jakos tak bez szału. Fajnie się przypina, ale wydaje się niewygodna. Zobaczymy w praktyce. A zamierzasz coś kłaść na spód wózka - bo mi się to łączenie tej części podnoszonej z tą nieruchomą jakieś niewygodne wydaje, no i zamówiłam taki cieniutki materacyk.

reklama
ech zazdroszcze Wam tych nowych x-landerkow. Dla mnie sa superowe i gdyby nie to ze mam swojego starego to bez zastanowienia bym go znowu kupila.
Man nadzieje ze dobrze beda sie Wam sprawowaly tak jak mi moj staruszek

gdyby nie cena spacerowki ponad 1500 zl to bym samo spacerowke nowa kupila a tak to odpada. To drugie dziecko wiec juz wozek sie dalej mi nie przyda wiec tyle kasy nie wydam

Właśnie coś czuję że w sklepie w którym zrobiliśmy zakupy dostaniemy stare adaptery - ale czekamy cierpliwie ;-) w razie czego wiem gdzie kupić te dobre :-D
I nie dopatrzyłam się tej moskitiery w podnóżku - będę musiała oblookać :-D
A w tym sklepie co kupilisci wam nie wymienią w razie czego?

Nasz x-move też już czeka na włąścicielkę. Piekny wózeczek. Tak samo jak Paja nie widziałam moskitiery w podnóżku. My kupiliśmy wózek razem z torbą i parasolką, ale ta torba to jakos tak bez szału. Fajnie się przypina, ale wydaje się niewygodna. Zobaczymy w praktyce. A zamierzasz coś kłaść na spód wózka - bo mi się to łączenie tej części podnoszonej z tą nieruchomą jakieś niewygodne wydaje, no i zamówiłam taki cieniutki materacyk.
Torba o tyle fajna, że z przewijakiem, chociaż wizualnie też mi średnio przypadła (tą dużą szarą wzięliśmy), a na spód póki co nic nie planuję- najwyżej się dokupi jak będzi potrzeba

ech zazdroszcze Wam tych nowych x-landerkow. Dla mnie sa superowe i gdyby nie to ze mam swojego starego to bez zastanowienia bym go znowu kupila.
Man nadzieje ze dobrze beda sie Wam sprawowaly tak jak mi moj staruszek

gdyby nie cena spacerowki ponad 1500 zl to bym samo spacerowke nowa kupila a tak to odpada. To drugie dziecko wiec juz wozek sie dalej mi nie przyda wiec tyle kasy nie wydam

No ja się sama przed sobą tłumaczę, że oprócz młodego jeszcze drugie dziecko wykorzysta i się wydatek na 2 rozkłada :) Bo ceny nowych wózkó zaporowe

Ale mnie tym X-move'em kusicie. Myślałam ze wybiorę spośród 2ch wózków (jedo/mutsy) a teraz ten x-lander sie napatoczył ;-) :-D
Moze teraz w weekend coś kupimy (mam nadzieje).
A wczoraj kupiłam w ciuchlandzie T-shirt do rodzenia xxl. Normalnie przebierałam w koszulkach, jakbym na rewie mody szła :laugh2:
Ogólnie jak myślę o porodzie, to strach miesza się z podekscytowaniem...:huh::yes:

Torba o tyle fajna, że z przewijakiem, chociaż wizualnie też mi średnio przypadła (tą dużą szarą wzięliśmy), a na spód póki co nic nie planuję- najwyżej się dokupi jak będzi potrzeba. No ja się sama przed sobą tłumaczę, że oprócz młodego jeszcze drugie dziecko wykorzysta i się wydatek na 2 rozkłada :) Bo ceny nowych wózkó zaporowe

Ooooo, to nasza bez przewijaka:szok:. A szkoda. Ja też miałam opory co do ceny, ale planujemy jeszcze drugie dziecko, więc też pomyslałam, że koszt się rozłoży.

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale czy kupujecie na start jakieś zabawki? Bo ja mam jedną plus dostałam misia z bebilonu i przy bujaczku 2 grzechotki. I jakoś się narazie nie rozpędzam, bo w sumie chyba takiemu maluchowi za bardzo nie ma co kupić.
Aha i cały czas się łamię nad karuzelką na łóżeczko. Ale nie wiem czy to sobie bym bardziej tego nie kupiła niż małej, bo tak słodko wygląda ;-)
Polecacie coś jeszcze?

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale czy kupujecie na start jakieś zabawki? Bo ja mam jedną plus dostałam misia z bebilonu i przy bujaczku 2 grzechotki. I jakoś się narazie nie rozpędzam, bo w sumie chyba takiemu maluchowi za bardzo nie ma co kupić.
Aha i cały czas się łamię nad karuzelką na łóżeczko.
Ja narazie nie kupuje zabawek, chociaż mam pare pluszakow po sobie :tak: Jeden - króliczek- to ma 23 lata!!! Niesamowite, bo pamietam jak go dostałam od mamy...kto by pomyślał że przetrwa taki kawał czasu i nie bedzie po nim widac :-)
A karuzelę chyba dostanę od mamy. Wydaje mi sie ze to fajna rzecz,dość praktyczna i rozwijająca ;-)

reklama
Do góry