reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mamba superowy wozeczek

ja wrocilam z rynku. Poszlam po koszulke, kupilam tylko jedną bo cenowo srednio mi pasowaly (45zl), na allegro sa fajne juz ok 30zl. Babka mnie namawiala na te z wzrokami a ja ze nie bo dziecinne a ona ze wszystkie dziewczyny biora. Tylko ja juz mam takie dwie z poprzedniej ciazy wiec starczy.
Kupilam zwykla bawelniana szara tylko z malym motylkiem na piersi i rekawkami i dolem z rozowa otoczka. Kupilam rozmiar M ale jest dosc uciagliwa. Babka mi dala xxl, chyba zdurniala, przeciez po porodzie bede miala mniejszy brzuch :eek:

Jeszcze zamowie jedna przez allegro, wiem juz ze rozmiar m/l

a tak z ciekawosci zapytalam te babki co sprzedaja biustonosze czy maja do karmienia. I o dziwo maja, jakos nie wpadlam na to.
Taki normlany gladki bawelniany (cis jak Majeczka pokazala) kupilam za 20zl :tak: (w sklpie 50 tego typu :no:) a drugi taki ladniejszy z koronka na biuscie po 25 :-):-):-):-)

przymierzylam, dobre, jak nie pojde do szpitala to kupie ten z koronka jeszcze jeden

a powiedzcie ile macie koszul do karmienia i biustonoszy

ja mam 4 koszule na guziczki i 3 biustonosze, myslicie ze wystarczy???

Mamba przesłodki ten wózek:-) Przypomnisz co to za model i marka? Ja nadal niezdecydowana, x-landery mi się podobają, ale jak już coś to będę używanych szukać..
Jutrzenka ja mam tylko 2 koszule do szpitala (jedna w paski rozpinana na piersiach i druga muzzy rózowa), na kilka dni w szpitalu starczy a w domu śpię w takiej koszuli a'la męska więc w niej mogę spokojnie karmić. Nie lubię spać w koszulach nocnych, zdecydowanie wolę męski styl ;-)
A z biustonoszami to mam problem, zamówiłam przez neta 80f a jak przyszedł to się okazał zdecydowanie za mały:no:, zazdroszczę tym co mają normalne piersiaki i mogą sobie wszędzie biustonosze kupować. Ja niestety będę musiała się udać do jakiegoś lepsiejszego sklepu i trochę wydać na jakieś miseczki G co najmniej. I kupię 2 tylko, mam jeszcze takie sportowe z Gatty, bardzo wygodne w ciąży a i do karmienia się nadadzą od biedy. A w sumie u mnie w rodzinie babeczki krótko miały pokarm więc się nie nastawiam zbytnio, a jak będą potrzebne większe ilości to sklepy są wszędzie otwarte nawet w niedzielę, i będzie pretekst żeby jakiś czas po porodzie wybrać się na shopping :-D.

Mamba pozazdrościłam ci i właśnie kupiłam taki sam wózeczek.. :tak: tylko fioletowy.
doczytałam że to ANECO to tak naprawdę firma ANMAR z doświadczeniem wieloletnim na rynku. Tylko zrobili nowe wózki aluminiowe itd.
Ciekawe ile będę czekała na dostawę..

Ja mam dwie koszule na guziczki i jedną na ramiączkach. Więcej nie kupuję, bo w domu i tak będę spać w topach, więc żal mi kasy. Staników do karmienia nie mam jeszcze - kupię jednak po porodzie, bo widzę że zaczyna mi "pęcznieć" biust i chcę kupić dobry rozmiar.

A tak przy okazji - jedną koszulę kupiłam w polecanym Margot http://margot.krakow.pl/sklep?page=...age=margot.tpl&product_id=3265&category_id=18 i uprzedzam - pani pokazała mi M-kę i to już dla mnie jest straszny worek - te koszule są średnio dwa rozmiary większe od normalnych. Ale materiał super milutki :-)

No i zawiodłam się na bieliźnie Alles. Jednak nie kupowanie przez internet się sprawdza... Pojechałam do sklepu przymierzyć ich stanik. Już od początku było źle, bo największą miseczkę mieli G - teoretycznie mój obecny rozmiar. Przymierzyłam i okazało się, że fiszbiny kończą mi się w 2/3 piersi, a sam stanik wyglądał na moim biuście na miseczkę C/D. Większego stanika nie sprowadzą, bo im się nie opłaca jednej sztuki zamawiać. No i co z tego, że ceny mają konkurencyjne, jak rozmiarówka z księżyca wzięta :no:

Paja, ja też chyba miałam ten stanik z alles zamówiony z neta, już nie pamiętam a odesłałam i nie sprawdzę. I też to samo wrażenie miałam, że numeracja co najmniej o 2 rozmiary mniejsza:confused:. W ogóle rozbraja mnie fakt, że nie ma dużego wyboru wśród biustonoszy do karmienia o dużych rozmiarach. Ja zawsze miałam problem z dobraniem stanika (75f-g) ale coś tam zawsze znalazłam. A kilka dni temu byłam w triumph i pytam Panią o taki rozmiar, a Pani, że nie, G to nie mają z biustonoszy do karmienia...no chyba sobie sama poszyję...:tak:

Misza ja zagryzę zęby i pójdę do moich sprawdzonych dziewczyn na Dietla - wolę tam wydać więcej kasy na dwa porządne staniki, które wiem że mi solidnie podtrzymają piersi. Ewentualnie podzwonię jeszcze po sklepach, które mają Alles i popytam czy mają większe rozmiary. Tak myślę, że przydałby się 75I....

no dobra zebralam sie

posciel - prezent od moich rodzicow do tego wybralam dodatkowo 2 przescieradla i przescieradlo foliowe zeby maly nie sikal na materac ;-) i jeszcze rozek tez od nich w prezencie

wszystko kupowane w sklepie wczoraj

posciel taka (zdjecie mam kiepskie wiec znalazlamw necie)
POŚCIEL NIEMOWLĘCA NIEDŹWIADEK DUŻY ZESTAW NELL (2533554327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a to rozek i przesieradla

reczniczki (jeden mniejszy 76x76 wezme do szpitala i drugi juz 100x100) plus kocyk antyalergiczny z mikrofibry, super milusi :tak:

a tu reszta rzeczy. Kupilam jeszcze paklanki ale zapomnialam ich dac na zdjecie (aaa i w sklepie dzieciecym byl Purelan po 27 a nie ponad 30 jak w aptece

a to fotelik jeszcze przed praniem + pozyczony od R brata (kupiony przez nich w 2007)

bez daszku i pokrowca na nozki ale z wkladka dla noworodka

a tu z daszkiem i pokrowcem

no i gondola po Kubie (tez model 2007), jest w donrym stanie wiec nie bede kasy na nowo wywalac.
Moze nie taka nowoczesna jak teraz sa wozki ale na krotko wiec szkoda mi kasy

jutrzenka super zakupy i gondola też śliczna

dziewczyny ja mam pytanie o podkłady poporodowe - tzn te wielkie podpachy - jakie kupujecie do szpitala?

ja w I ciąży kupiłam belle ale nie byłam zadowolona, bo sie rolowały, przeciekały i nie miały kleju
podobno dobre są hartaman i absorgyn

nie wiem które kupić :confused:
ja miałam ten sam problem wybrałam Hartmanna bo bella jak dla mnie porażka kupiłam paczkę na wypadek jakby mi wody wcześniej odeszły a na potem 30 szt Hartmana bo przy pierwszym porodzie lało sie zemnie nie ziemsko...
a ja wczoraj kupiłam przewijak - taki z Ikei - nowy, ale na Allegro za 130 zł
SPOLING Stół do przewijania - beżowy/biały - IKEA
super ten przewijak!!!!!!!

długo się zastanawiałam na taki bo wygląda że fajna sprawa ja się w końcu nie zdecydowałam bo mam przewijak na komodzie i kupie wanienkę ze stelażem będziemy kąpać w sypialni

Ja kochane wrzucam zaległe zdjęcia wózka niestety bez spacerówki bo już schowana w szafie na samej górze.Zobacz załącznik 496249Zobacz załącznik 496250Zobacz załącznik 496251
śliczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamba superowy wozeczek

ja wrocilam z rynku. Poszlam po koszulke, kupilam tylko jedną bo cenowo srednio mi pasowaly (45zl), na allegro sa fajne juz ok 30zl. Babka mnie namawiala na te z wzrokami a ja ze nie bo dziecinne a ona ze wszystkie dziewczyny biora. Tylko ja juz mam takie dwie z poprzedniej ciazy wiec starczy.
Kupilam zwykla bawelniana szara tylko z malym motylkiem na piersi i rekawkami i dolem z rozowa otoczka. Kupilam rozmiar M ale jest dosc uciagliwa. Babka mi dala xxl, chyba zdurniala, przeciez po porodzie bede miala mniejszy brzuch :eek:

Jeszcze zamowie jedna przez allegro, wiem juz ze rozmiar m/l
ja kupiłam te dziecinne bo u mnie kosztowały 30 zł innych nie było:-( a nie śpię w koszulach wiec i tak pójdą w odstawkę
Mamba pozazdrościłam ci i właśnie kupiłam taki sam wózeczek.. :tak: tylko fioletowy.
doczytałam że to ANECO to tak naprawdę firma ANMAR z doświadczeniem wieloletnim na rynku. Tylko zrobili nowe wózki aluminiowe itd.
Ciekawe ile będę czekała na dostawę..
no to czekam na zdjęcia....

co do niani to ja mieszkam w domu ale jakoś nie była mi potrzebna teraz też raczej nie bedę kupowała
co do kombinezonku to ja biorę ten niebieski jak bedzie chłodniej poratuje się kocykiem w razie czego mam jeszcze grubszy ale taki już dużo cieplejszy przygotuje go i najwyżej przywiezie mi go m

Załączniki

• IMG_0063 kopia.jpg
    IMG_0063 kopia.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Mamba super wózek,kolorki fajne:-)
Ja mam jeden biustonosz do karmienia i jedną koszulę do szpitala,jakoś wcześniej nie miałam nic takiego i jakoś dawałam radę z karmieniem bez specjalnej odzieży:-)to ja zostałam z miseczką 90DD,ciekawe jak po porodzie przybędzie:confused:
Nikolaa pajacyk śliczny,ja ciągle mam dylemat czy pajacyk czy kurteczka do szpitala:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry