reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

nie rozumiem dla czego daleka droga? z amelkowna wychodzilismy juz po paru dniach no nie zamierzam dziecka trzymac w domu jesli pogoda bedzie znosna...
Ja wlasnie tez myslalam tak z 3-4 dni - max tydzien
Zobaczymy tez jak bedzie wygladala sprawa wiatru - ale bede chciala jak najszybciej wyjsc.
W temacie niań, macie juz kupione/ wybrane?
Ja planuje kupic taka:
NIANIA ELEKTRONICZNA MOTOROLA BABY MONITOR VIDEO (2577090699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Zobacz załącznik 496079
ale jeszcze nie mam - bede kupowac pewnie po urodzeniu juz. Znajmomy ma zalatwic 'za taniej' ta kosztuje u nas 200 euro - wiec nie tragedia ale jak sie uda to czemu nie?
A jakby mnie przycislo [maz by przestal chwilowo pracowac] to wtedy pojde w tansza wersje, 130 euro bodajze, taka:
CYFROWA ELEKTRONICZNA NIANIA MOTOROLA MBP30-kurier (2594576286) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale wolalabym ta pierwsza - normalnie sie prawie w niej zakochalam :D

ooo tak szare mydlo polecam mam jeszcze dwie kostki w zapasie bo kolezanka mi zwiozla z pl:tak::-) ja mialam k;leszczowy porod wiec poszyta bylam na calej dlugosci i odmaczalam pupke wlasnie w szarym mydelku a szwy nacieralam olejkiem z drzewa herbacianego:tak: tez wg zalecen poloznej...tantum rosa stalo w butelce takiej po wodzie mineralnej tej z dziubkiem i po tzw toalecie sikanku czy po "2" bylo do podmycia:-)

Kochane ile muszre miec tego [tatum rosa] ? Bo ja musze wyslac do polski do mamy liste i bedzie kpowac i wysylac tutaj - i musze znac ilosc wczesniej - bo nie bede miala jak dokupic?
czy jakis zamiennik kupie w irlandii ? Niewiem juz ?

A moze znacie jakas apteke dobra gdzie moglabym pokupowac takie rzeczy na necie i wyslali by ? :D

reklama
PAja - super ta komoda. tez mi isę taka marzy. Górną łazienkę mam dużą bo prawie 12 m i byłoby gdzie postawić ale kasy juz brak. chyba pożyczę przewijak od kuzynki i jeden będę miała na górze a drugi na dole w łazience. 3

Przedtem też nie miałam przewijaka. A niani nie palnuję. Kupuę drugie łóżeczko i dziecko w dzień będzie na dole żebym nie musiałam latac. Kuzynka ma dom piętrowy i dostali nianie i użyli jej tylko raz. JAk robili chrzciny w domu i goście hałasowali.

Emotion - ja kupiłam chyba całe opakowanie. Nie wiem ile jest szt w paczce. ZOstały mi 2 szt. A to ma taki długi termin ważności, ze po 4 latach jeszcze w razie czego mogę użyć. Jeszcze chyba z rok jest termin. Ale mi to wysuszało za bardzo skurę i jakbym cały czas moczyła to ok, ale jak wyschło to tak mnie ciągnęło, piekło, łupało, że masakra.Przestałam używać ale każdy reaguje inaczej.

fajne zakupy dziewczyny

ja mam dom pietrowy i nie kupuje niani. Poprzednio nie mialam i nie bylo problemu. PRzeciez jak sie jest samemu w domu to slychac czy dziecko placze. A ze jesien-zima przed nami to nie bede siedziala na zewnatrz jak dziecko bedzie spalo.

przewijak dla mnie super sprawa. My w lazience kladlismy na pralce i moglismy spokojnie po kapieli dziecko ubrac bez zmiany temperatury otoczenia. A jak juz byl np w bodziaku to uchylalismy drzwi zeby sie temeratura wyrownywala.
A w pokoju przewijak na lozeczku w poprzek lezal.
Nie wyobrazam sobie na lozku przewijac, zwlaszcza na poczatku jak, tak jest duuuzo wygodnej

i nie wiem co zrobic z ta tantum rosa co piszecie. Bo po cc nie potrzebne a nie wiem jak urodze.
Poza tym pisza ze to sie rozrabia w przegotowanej wodzie wiec w szpitalu uzywanie tego odpada a potem mozna dokupic przeciez

z naprawde po sn trzeba cos miec do pielgnacji, nie wystarczy woda i jakis delikatny plyn do higieny
ja kupilam taki
Dax Cosmetics, Perfecta Mama, Delikatny żel do higieny intymnej - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Ostatnia edycja:
jutrzenko - ja miałam tantum poprzednio, ale nie używałam za bardzo , chyba 1-2 saszetki, teraz mam własnie octenisept dla siebie i do pępuszka no i to, co poleca najbardziej mój Gin - zwykłe szare mydło (mam takie najprawdziwsze z kopalni od szwagra :-) )

a co do przewijaka, to na górze będę miała taki na łóżeczko, a na dole ten własnie

Paja - taka komoda rewelacja i za taka cenę :-)

No właśnie cena zaważyła na decyzji, bo zwykła wanienka plus stelaż wychodzą ok.100zł plus przesyłka, a tutaj za 129zł mamy wszystko łącznie z wysyłką i nie kupujemy przewijaka za następne 50zł. Tylko trochę żałuję, że mieli tylko różowe ale cóż :cool2:

Ja wczoraj jeszcze dostałam od mamy wypasiony termometr do kąpieli SCH550/20 Philips AVENT Dziecięcy termometr do kąpieli i pokoju SCH550/20 Blue flower - Philips Support , pieluszki flanelowe duże i małe i Białego Jelenia do prania :-)

Ile par majtek siatkowych macie? Ja mam dwie wielorazowe i się zastanawiam czy kupować więcej...

Ile par majtek siatkowych macie? Ja mam dwie wielorazowe i się zastanawiam czy kupować więcej...
Ja też mam 2 i chyba dokupię jeszcze ze 2 albo 3, bo to groszowe sprawy są, a w szpitalu nie wiadomo jak często będzie trzeba zmieniać zabrudzone. Niby błyskawicznie takie siatkowe schną, ale wole mieć w zapasie.

My mamy mieszkanie 2 poziomowe,z naszej sypialni będę słyszała małego ale z salonu i kuchni to nie wiem i niania kupiona,przewijak na komodzie i kąpanie małego też raczej u niego w pokoju bo łazienka nie poręczna i nie miałabym jak go tam ubrać:baffled:
a co ran po porodzie to mam korę dębu i oczywiście wietrzenie:tak:nawet nie chcę o tym myśleć.Ja też mam 2 pary wielorazowych i nie kupuję wiecej.
Dziewczyny fajne zakupy:-)

reklama
Do góry