reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Pewnie, każda zrobi jak jej serce i rozum dyktują :-) U nas system werandowania sprawdził się swietnie, ufam swojemu doświadczeniu.

Poza tym, na szczęście, mogę sobie pozwolić na te kilka tyg. bez wychodzenia, mój Antoś jeszcze do przedszkola nie chodzi. A na dworek, do ogrodu mozemy w czasie drzemek wychodzić, elektroniczna niania będzie czuwać ;-)

W temacie niań, macie juz kupione/ wybrane?

Ja jeszcze wrócę do tematów intymnych po porodzie. Wczoraj była u mnie położna i doradziła jako podstawę szare mydło, dodatkowo Tantum Rosa, a jak się coś zacznie paprać to korę dębu :tak: Na brodawki tylko własne mleko i wietrzenie - żadnych maści i hartowania. Kobieta ma duże doświadczenie w położnictwie, więc jej zaufam i odpuszczę sobie wszelkie Purleany i Bepantheny na piersi :-)

Paja dla mnie tylko szare mydło bo po wszelakich płynach do higieny intymnej było u mnie źle. Tantum rosa również polecam,pomógł mi bardzo,ale wiem też ,ze teraz pozwalają używać do gojenia krocza octenisept.
Ja mam na wyjście kombinezonki polarkowy,ale i ze 3 komplety dresików ,a jak chłodniej będzie to kocykiem opatulę. Na dwór planuję wyjść bardzo szybko ,z starszym w lipcu wyszłam już na drugi dzień.Jeśli nie będzie padać i mocno wiać to po 2dniach myślę,że wyjdziemy.
Podkłady mam bella

ja też kupie szare mydło, nie będę płynów brała do szpitala, jedynie z 1-2 saszetki tantum rosa - fajnie znieczula w razie czego, i odkaża
ja miałam cc a tantum rosa i tak używałam do podmywania kilka razy

miani elektronicznej nie mam i nie miałam, raz pożyczylismy od znajomych na wyjazd bo uznalismy ze nie warto kupować na te kilka dni, za to bardzooo polecam monitor oddechu

z tymi podkładam hartaman to jaja są :) co aukcja to inne wymiary podają tych maxi :D

na wyjscie mam kombinezoniki juz przygotowane
1. typowo zimowy - po synku - jak by bardzo zimno było
2. polarkowy KOMBINEZON NA ZIMĘ GEORGE 0 - 3 MIESIĄCE (2565601773) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3. jesienny - wyglada jak zimowy ale jest cienki cudny kombinezon DISNEY kubuś puchatek 62 jak nowy (2574678997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

właśnie dziś je poprałam i schną

Ja jeszcze wrócę do tematów intymnych po porodzie. Wczoraj była u mnie położna i doradziła jako podstawę szare mydło, dodatkowo Tantum Rosa, a jak się coś zacznie paprać to korę dębu :tak: Na brodawki tylko własne mleko i wietrzenie - żadnych maści i hartowania. Kobieta ma duże doświadczenie w położnictwie, więc jej zaufam i odpuszczę sobie wszelkie Purleany i Bepantheny na piersi :-)
ooo tak szare mydlo polecam mam jeszcze dwie kostki w zapasie bo kolezanka mi zwiozla z pl:tak::-) ja mialam k;leszczowy porod wiec poszyta bylam na calej dlugosci i odmaczalam pupke wlasnie w szarym mydelku a szwy nacieralam olejkiem z drzewa herbacianego:tak: tez wg zalecen poloznej...tantum rosa stalo w butelce takiej po wodzie mineralnej tej z dziubkiem i po tzw toalecie sikanku czy po "2" bylo do podmycia:-)

Ja mam termin na 31.10 / 3.11 :happy: Z synkiem (zgodnie z zaleceniem połoznej) wyszłam 1wszy raz po 3 tygodniach. Zatem prawie grudzien będzie ;-)
Tylko, że część z nas będzie rodzić we wrześniu, jak październik będzie łaskawy, to można się na spacer w 20 stopniach jeszcze załapać...

W temacie niań, macie juz kupione/ wybrane?
Nie kupuję, nie wydaje mi się, żeby była nam potrzebna.

Ja jeszcze wrócę do tematów intymnych po porodzie. Wczoraj była u mnie położna i doradziła jako podstawę szare mydło, dodatkowo Tantum Rosa, a jak się coś zacznie paprać to korę dębu :tak:
Ja mam "Białego Jelenia", ale w płynie (sprzedają takie miniaturki, w sam raz do szpitala) i rozważam Tantum Rosa jeszcze, zobaczymy co położna poradzi. Octenisept będę mieć tak czy inaczej (do pępka), a moja koleżanka właśnie dla siebie używała w czasie gojenia i mówiła że się sprawdził.

reklama

Szare mydło dobre na wszystko :-) i w czasie połogu, i na plamy, a nawet na mszyce :rofl2:

Ja dodatkowo rivanolem przemywałam.

A na brodawki uzywałam Maltan.

Ostatnia edycja:
Do góry