reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Na prośbę azorka
dokładnie ten z tym że zamiast różu mam zieleń. Jestem zadowolona.
Detektor tętna płodu AngelSounds + żel USG (2171141430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ciągle myślę tylko nad tym czy codzienne słuchanie na pewno jest bezpieczne dla płodu. Niby pisze w necie że bezpieczne że to doppler tak jak USG że ilosć ultradźwieków jest nawet mniejsza/niższa niż przy USG ale i tak jakaś obawa we mnie drzemie, choć nie potrafię ominąć dnia bez tego cudnego dźwięku i dzięki niemu wiem ze maluszek żyje.

Przyszły spodnie. Te z kokardką i jeansy mają luzy na tyłku i na udach nawet i lepiej przynajmniej pochodzę w nich dłużej. Sztruksy są idealne. Ogólne wrażenie - zadowolona :-) W dalszym ciągu nie mogę doprosić się o kabel do komputera ale obiecuję że jak tylko dostanę do rąk własnych od razu dodam zdjęcia.

reklama
o miałam taki sam jak azorek ale szału u mnie nie zrobił :/ raz udało mi się małego wyłapać i raz M go złapał - ok 30 tyg.

lepiej słuchało mi się w 1 ciąży córki stetoskopem :)

Też używałam stetoskopu :-D i byłam zadowolona.
A innych urządzeń nie zamierzam kupować. Co ma być, to będzie.

Syneczki - a te spodnie, to gdzieś wrzucałyście linka - przekopać muszę chyba ten wątek, bo przy moim rozmiarze 34 chyba też będę potrzebować dość szybko nowych ciuszków
niby mam trochę ciążowych ubrań, ale żadnych spodni, bo chodziłam tylko w sukienkach i spódnicach, a teraz chcę spodnie:tak:

Syneczki a powiedz mi jeszcze odnośnie tych spodni to jaki rozmiar Ty zamawiałas i jaki nosisz normalnie.Bo pokazywałaś chyba S-ki czyli ze jak na ten rozmiar masz teraz jeszcze troszke luzu.

dzięki, dzięki Syneczki - właśnie zamawiam, bo niby nic po mnie nie widać, a spodni dopiąć nie mogę :baffled:

Zapominajka
- ja nosiłam swojego klocuszka jakieś 2 miesiące...nie dałam rady więcej, bo była za ciężka dla mnie i bolały mnie plecy, do tego trochę bolały mnie piersi, jak chust mi się ocierała
może teraz mi się uda być chustową mamą
bardzo mi się to podoba, w mojej rodzinie jest też częste i ja chciałam, ale jak ważyłam 50kg i dawałam radę na pół godziny nosić swoje kochane 10 kg

Ja troszkę zmienie temat.
Czy któraś z was nosiła maleństwo w chuście i troszkę zna się na rzeczy?

dafb08b635bcab52med.jpg

ja nosiłam synka gdzieś do 5-6 miesięcy, potem był dla mnie za ciężki za to mąż chętnie wszędzie go zabierał. Na zdjęciu mój mąż z Kajem który ma 2,5 miesiąca. Świetnie się nadawała na wypady całodzienne. Ja nosiłam mleko w piersiach a pieluchy w torbie. :-)
Co godzinę tylko trzeba zmieniać stronę ułożenia bo ramię drętwieje.

Mina jak to chusta?
Ja miałam tkaną i byłam bardzo zadowolona. Niestety sprzedałam i teraz się zastanawiam jaką kupić lub uszyć...
I mam dylemat.

reklama
Na prośbę azorka
dokładnie ten z tym że zamiast różu mam zieleń. Jestem zadowolona.
Detektor tętna płodu AngelSounds + żel USG (2171141430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ciągle myślę tylko nad tym czy codzienne słuchanie na pewno jest bezpieczne dla płodu. Niby pisze w necie że bezpieczne że to doppler tak jak USG że ilosć ultradźwieków jest nawet mniejsza/niższa niż przy USG ale i tak jakaś obawa we mnie drzemie, choć nie potrafię ominąć dnia bez tego cudnego dźwięku i dzięki niemu wiem ze maluszek żyje.
i tak sie zapytam czy jestes pewna ze tak wczesnie to lapiesz puls dzidzki a nie swoj?? pytam bo mnie sie ten sprzecik okazal przydatny dopiero po 20 tyg ciazy a i to nie zawsze dalo sie zlapac :confused2:po 30 tyg to juz bardziej kopniaki sie echem odbijaly ze sluchawki nam z uszu wypadaly hehe ale zeby serduszko zlapac to srednio raczej wychodzilo:sorry:
aaa i co dio tych spodni to jak ja nosze zazwyczaj M to powinnam sobie taki rozmiar wziasc? pytam bo chce zamowic dokladnie takie jak wrzucilas te z kokarda hehehe juz nawet mam dopasowane baletki hehehe:-D ja mieszkam daleko od was to przynajmniej nie bedzie ze sie kiedys spotkamy na ulicy ubrane jak blizniaczki;-):-)

Do góry