reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

No dokładnie, nosiłam rozmiar 44, a spadłam do 36-38.
Więc faktycznie wszytko dosłownie było do wymiany w przeciągu pół roku.
Powoli, powoli kupowałam coraz to mniejsze rzeczy.
Aż w końcu zatrzymałam się na rozmiarze 38 i póki co już tak zostało :-)
Mam nadzieję, że teraz wiele się nie zmieni i max do 40 przybędzie, nie więcej, bo chyba się załamię :/
Niby liczę się z tym, że trochę więcej mnie będzie, ale jakoś tak nie wiem, strasznie się tego boję.
Bo praca nad figurą na prawdę dużo mnie kosztowała.
No ale cóż, coś za coś.
Może jak się będę bardziej pilnować jak wtedy, to mnie tyle nie przybędzie, bo wtedy pamiętam, to mama mówiła na nie odkurzacz lodówki, bo się nie zamykała dosłownie.
Jadłam wszytko co mi pod rękę wpadło.
Kiedyś pamiętam poszłam z mężem na miasto na obiad i zjadłam 2 maxi kebaby, gdzie mój mąż ledwo dał rade jednego zjeść.
Więc jak widać, nie oszczędzałam się zbytnio.
No niezła zmiana :tak:Ja się tego też bardzo obawiam, jak na razie 9 tydzień a ja 2 kg na plusie zobaczymy co dalej ale od przyszłego czwartku zaczynam chodzić na zajęcia. oby to coś dała

Ja kiedys używałam kremów z tej firmy do twarzy i też byłam zadowolona.
Efekty faktycznie niezłe. Ja po ciąży schudłam 16kg więc wiem ile to kosztuje wysiłku.
Myślę, ze musimy niestety jeść z rozsądkiem i o ile to mozliwe sporo spacerować.
Wiecie co ja używam zwykłego nivea baby bo odpowiada mi jego gęstość i to jak bardzo nawilża. Skórę mam bardzo suchą więc muszę ja dobrze nawilżać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paula normalnie dwie rozne dziewczyny widze .
Jak mam przestawic litery na klawiaturze bo mi sie poprzestawialy

Ja również bym się chciała na jakieś zajęcia zapisać , nie wiem, jakiś fitness dla ciężarnych, czy cuś, żeby znowu tyle nie nabrać :/
Czekam na jakieś zniżki z gruponu, ale jakoś jak na złość nie zhzą się pojawić, a szczerze powiem, karnet fitness nie na moje finanse chwilowo

no przestawiłam w końcu te literki bo już szlag mnie trafiał wrrrr
Ja mam spodnie wszystkie na gumach ,leżą sobie w szafie po poprzedniej ciąży,a resztę dokupuję od koleżanki za małe pieniążki.Gdyby nie Ona to musiałabym wybulić kasy bo wiosna,lato trzeba jakoś się ubrać.

Dziewczyny będziecie kupowały laktator?

paulawawa - rzeczywiście nie do poznania jesteś na tych zdjęciach, mam nadzieję że mi też się uda zrzucić po ciąży te kg bo spodziewam się że będzie ich duuuużo, ja mam duże skłonności do tycia, jak sobie pofolguje to momentalnie 5kg do przodu, a zrzucić już nie idzie tak łatwo

ja kupować nie będę ale tylko dla tego że od siostry dostanę, ona w lutym urodziła synka, więc od niej w spadku wezmę

aguga - po Matusiu mam laktator ręczny aventu, ale chce kupic laktator elektryczny na dwa cycki medeli.

to ja wam może tez wrzucę zdjęcie porównawcze jeśli chcecie bo u mnie 40 kg robiło duuuuuuuuuuuuuuuuuużą różnicę :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

ja mam ręczny laktator aventu i życie mi uratował, bo piersi miałam jak arbuzy, płaskie brodawki, nakładki nie dawały rady a nim sobie wyciągnęłam i młody potem pięknie ssał.

paulawawa.. normalnie szok jaka róznica w wadze.
Ja również muszę się pilnować bo wtedy przez łakomstwo przytyłam 25 kg

ja mam elektryczny z Medeli i bardzo sobie chwalę :tak: bez porównania z tymi ręcznymi z apteki :sorry:

Paula- faktycznie różnica kolosalna. Już któraś z dziewczyn Cię pytała,ale widze,że nie odpisałaś- na jekiej diecie byłaś?
Lorelain- dawaj,dawaj ;-) pochwal się.. 40kg to już hardcore :tak:;-)

to ja wam może tez wrzucę zdjęcie porównawcze jeśli chcecie bo u mnie 40 kg robiło duuuuuuuuuuuuuuuuuużą różnicę :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

40 kg przytyłaś w ciąży?? jeszcze o tak dużym skoku wagi to ja nie słyszałam, ale Ty jesteś chudzinka z tego co na zdjęciach widziałam więc pewnie wcale nie było tak źle:-D

reklama
no przestawiłam w końcu te literki bo już szlag mnie trafiał wrrrr
Ja mam spodnie wszystkie na gumach ,leżą sobie w szafie po poprzedniej ciąży,a resztę dokupuję od koleżanki za małe pieniążki.Gdyby nie Ona to musiałabym wybulić kasy bo wiosna,lato trzeba jakoś się ubrać.

Ja laktator mam Tommy Teepee ręczny, byłam zadowolona i nie przewiduję zakupu drugiego.

Do góry