reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Wcale nie, ja jeszcze nie jestem spakowana i jakoś się nie spieszę, choć większość potrzebnych rzeczy już mam w domu. Mam jeszcze 7 tygodni do terminu, więc pewnie za jakieś 2-3 tyg. się spakuję.

Ja też nie mam jeszcze przygotowanej torby. A z zakupów muszę jeszcze kupić maść do pupy dla Młodej i chciałam dla siebie jeszcze jedną koszulę. Podkłady, majty, podpaski dostałam od koleżanki bo jej sporo zostało no i wydaje mi się, że majty będę miała za duże, muszę jeszcze przymierzyć.

Pisałyście wcześniej o kremach pielęgnacyjnych na popękane brodawki. Dobrze jest też smarować brodawki pokarmem i wietrzyć - też dobrze pomaga.

reklama
vibeke no wlasnie ten z misiem sie nikomu poza mna nie spodobal hehehehe on nie jest z materialu tylko taki ...sweterkowy cieplutki:-)ja tam sie rozplynelam i musialam kupic:-D
a jak tak jeszcze mam problem w sprawie koszulki do porodu. Pisalyscie o za duzym t-shircie meskim. Ale jak wtedy przystawic dziecko od razy do piersi :confused:
jiutrzenka ale ja nie przystawailam mlodej do cyca zaraz po porodzie tylko dopiero na sali jak mnie odwiezli koszulke mialam mezowa bo w taka sie tylko miescilam i mialam rozcieta lekko od dekoltu zeby mozna bylo latwo naderwac:tak:u nas nie kaza zaraz po przystawiac tylko po jakims czasie bo dzidzia zaraz po urodzeniu nie jest ponoc glodna i dwa ze jest w tzw szoku i pod cyca ja dawalam dopiero ze 2-3h po urodzeniu tak mi kazali:sorry2:

Mamba - gratuluje opanowania dylizansu :) z czasem jeszcze wprawy nabierzemy :)

Marand - ja tylko plyn do prania, bez zadnych plynow do plukania - bo tak jak piszesz - o to chodzi, zeby jak najmniej chemii bylo :) ja tez moje staniki do karmienia, szlafrok i pizamy piore z przescieradlami dzidziowymi w dzidziusiowym plynie do prania :)

Aguga - buciki slodziutkie :)

Jutrzenka - ja akurat problemu z "kreacja" na porod nie mam - rodze w bikini ;) jednak jakbym miala sie przenosic na suchy teren, to bralabym pewnie jakis tshirt, ale przylegajacy do ciala - nie lubie takich workow, i nie sadze, ze musi byc rozpinany na piersi, potem i tak go zdejmiesz (bo przeciez bedzie caly zapocony) i zalozysz nowe spodenki i bluzke do karmienia

Vibeke - ja tez swoja torbe wypralam, uwazam to za sukces i w nagrode dalam sobie 2 tygodnie wolnego ;) a pakowanie torby bedzie sie u mnie odbywalo w ten piatek :) w czwartek piore ciuszki dzidziusiowe i rzeczy potrzebne do szpitala a w piatek pakuje :)

Jutrzenka u mnie koszulę do porodu dają szpitalną,a później po prysznicu przebieram się w swoje koszule. Podobnie jak u Azorka karmiłam po jakimś czasie bo młody nie chciał od razu jeść.
Ja kupiłam dziś kosz na zużyte pieluszki Tomme Tippee :-D

azorku - śliczny pajacyk, ja uwielbiam takie z dzianinki i sama kupie Miśkowi jak będzie troszkę większy ;-)

co do kreacji porodowej - to u nas do CC koszule szpitalne dają, na szczęście, bo już bym pewnie nie uratowala

Azorek mi również te ciuszki bardzo się podobają, a ten sweterkowy jest słodki :-)

O właśnie, dobrze, że przypomniałyście mi bo toreb to mamy dużo w domu, różnego rodzaju więc obejrzę je, wybiorę i przede wszystkim wypiorę

reklama
Ja kupiłam dziś kosz na zużyte pieluszki Tomme Tippee
Ja tez mam taki - choc dziewczyny raczej negatywnie sie wypowiadaly na ten temat.

no wlasnie ten z misiem sie nikomu poza mna nie spodobal(....)
Pajacyk sliczny :D

U nas tez ok godziny po porodzie daja dzidziolka do cyca

Do porodu koszule daja swoja, bo tzreba miec taka co sie ma tylek na wierzchu :p -- Jako ze w standardzie wkuwaja sie do znieczulenia - im wygodniej jest wtedy niz szarpac sie z 'normalna' koszula.

Do góry