reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Wcale nie, ja jeszcze nie jestem spakowana i jakoś się nie spieszę, choć większość potrzebnych rzeczy już mam w domu. Mam jeszcze 7 tygodni do terminu, więc pewnie za jakieś 2-3 tyg. się spakuję.

Ja też nie mam jeszcze przygotowanej torby. A z zakupów muszę jeszcze kupić maść do pupy dla Młodej i chciałam dla siebie jeszcze jedną koszulę. Podkłady, majty, podpaski dostałam od koleżanki bo jej sporo zostało no i wydaje mi się, że majty będę miała za duże, muszę jeszcze przymierzyć.

Pisałyście wcześniej o kremach pielęgnacyjnych na popękane brodawki. Dobrze jest też smarować brodawki pokarmem i wietrzyć - też dobrze pomaga.

reklama
vibeke no wlasnie ten z misiem sie nikomu poza mna nie spodobal hehehehe on nie jest z materialu tylko taki ...sweterkowy cieplutki:-)ja tam sie rozplynelam i musialam kupic:-D
a jak tak jeszcze mam problem w sprawie koszulki do porodu. Pisalyscie o za duzym t-shircie meskim. Ale jak wtedy przystawic dziecko od razy do piersi :confused:
jiutrzenka ale ja nie przystawailam mlodej do cyca zaraz po porodzie tylko dopiero na sali jak mnie odwiezli koszulke mialam mezowa bo w taka sie tylko miescilam i mialam rozcieta lekko od dekoltu zeby mozna bylo latwo naderwac:tak:u nas nie kaza zaraz po przystawiac tylko po jakims czasie bo dzidzia zaraz po urodzeniu nie jest ponoc glodna i dwa ze jest w tzw szoku i pod cyca ja dawalam dopiero ze 2-3h po urodzeniu tak mi kazali:sorry2:

Mamba - gratuluje opanowania dylizansu :) z czasem jeszcze wprawy nabierzemy :)

Marand - ja tylko plyn do prania, bez zadnych plynow do plukania - bo tak jak piszesz - o to chodzi, zeby jak najmniej chemii bylo :) ja tez moje staniki do karmienia, szlafrok i pizamy piore z przescieradlami dzidziowymi w dzidziusiowym plynie do prania :)

Aguga - buciki slodziutkie :)

Jutrzenka - ja akurat problemu z "kreacja" na porod nie mam - rodze w bikini ;) jednak jakbym miala sie przenosic na suchy teren, to bralabym pewnie jakis tshirt, ale przylegajacy do ciala - nie lubie takich workow, i nie sadze, ze musi byc rozpinany na piersi, potem i tak go zdejmiesz (bo przeciez bedzie caly zapocony) i zalozysz nowe spodenki i bluzke do karmienia

Vibeke - ja tez swoja torbe wypralam, uwazam to za sukces i w nagrode dalam sobie 2 tygodnie wolnego ;) a pakowanie torby bedzie sie u mnie odbywalo w ten piatek :) w czwartek piore ciuszki dzidziusiowe i rzeczy potrzebne do szpitala a w piatek pakuje :)

Jutrzenka u mnie koszulę do porodu dają szpitalną,a później po prysznicu przebieram się w swoje koszule. Podobnie jak u Azorka karmiłam po jakimś czasie bo młody nie chciał od razu jeść.
Ja kupiłam dziś kosz na zużyte pieluszki Tomme Tippee :-D

azorku - śliczny pajacyk, ja uwielbiam takie z dzianinki i sama kupie Miśkowi jak będzie troszkę większy ;-)

co do kreacji porodowej - to u nas do CC koszule szpitalne dają, na szczęście, bo już bym pewnie nie uratowala

Azorek mi również te ciuszki bardzo się podobają, a ten sweterkowy jest słodki :-)

O właśnie, dobrze, że przypomniałyście mi bo toreb to mamy dużo w domu, różnego rodzaju więc obejrzę je, wybiorę i przede wszystkim wypiorę

reklama
Ja kupiłam dziś kosz na zużyte pieluszki Tomme Tippee
Ja tez mam taki - choc dziewczyny raczej negatywnie sie wypowiadaly na ten temat.

no wlasnie ten z misiem sie nikomu poza mna nie spodobal(....)
Pajacyk sliczny :D

U nas tez ok godziny po porodzie daja dzidziolka do cyca

Do porodu koszule daja swoja, bo tzreba miec taka co sie ma tylek na wierzchu :p -- Jako ze w standardzie wkuwaja sie do znieczulenia - im wygodniej jest wtedy niz szarpac sie z 'normalna' koszula.

Do góry