reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

na obolałe i nabrzmiałe od nawału piersi i ja polecam kapustę. Przy Olusiu uratowała mi życie :-)

co do obolałych brodawek to ja nie smarowałam niczym, fakt, na początku bolało i to bardzo, ale jakoś szybko się s tym uporaliśmy. Teraz jednak chyba zakupię coś, nigdy nie zaszkodzi mieć pod ręką.

butelkę zamierzam na początek kupić jedną i do szpitala nie będę jej zabierała

majtki jednorazowe, ja kupię te najmniejsze, takie miałam z Olusiem a i tak były luźne

proszek - chyba kupię jednak płyn do prania Loveli, a potem zobaczymy

Mamba, pościel super i jak będziesz miała chwilkę wrzuć fotkę wózia :-)

I ja dzisiaj tak samo ruszyłam na zakupy i kupiłam kilka rzeczy z tych praktycznych :-) no ale do końca to mi jeszcze daleko

reklama
Ja do białych kupiłam proszek lovela w biedronce (24 zł za 2,8 kg- w tesco np jest za tyle samo 1,8 kg) i plyn do rania do kolorowych. Do płukania uzywam naszego płynu sensitive.
Wszystko co do tej pory zgromadziłam już poprane, czeka na prasowanie ale sił brak.
A powiedzcie mi, koszule dla siebie i szlafroki pierzecie w zwyklym proszku czy tym dzieciowym?

Wernkika ja koszule i szlafroki uprałam w płynie do prania dla dzieci
Co do majtek to ja z tego co widzę wzięłam największe z was bo XL ale widać tyłek mam największy:-D

Vibeke- ale rozpakowywałaś te majtki i sprawdzałaś czy Ci zjeżdżac nie będą?
Gabarytami się nie przejmuj.. masz 2ke dzieci to i rozmiar ma prawo być 2razy taki jak u nas :-D

Jutrzenko- Ja wzięłam M-ki.

Wernkika- ja tez prałam koszule i szlafrok w dzieciowym ;-) A cena Loveli faktycznie korzystna, szkoda że przegapiłam :tak: Mi udało się dopaść ostatnie dni promocji w Rossmannie, za 1,8kg zapłaciłam 22,90 i dostałam płyn do płukania z Loveli gratis. Tez całkiem fajnie :-).

My szybciutko przeszliśmy na zwykły proszek,bo malutkiej zupełnie nic nie uczulało. Jeśli dobrze pamiętam to było to ok 3miesiąca.

Mimi-pochwal się zakupami..co ty taka tajemnicza?:-)

i my pralismy tylko na poczatku w Loveli a potem juz w Sensitivie. I nasze i maluszka razem juz potem

dziewczyny sudocream w aptece internetowej doz.pl duzy kosztuje 17 zl a w Rosmanie maly 16 wiec polecam zamowic przez apteke.
wystarczy sie zarejestrowac i po zamowieniu odebrac zakupy w wybranej przez siebie aptece.
Jest taniej niz kupujac bezposrednio.
ja sporo rzeczy zamaiwam.
np kompletowalam apteczke na wakacje

Ostatnia edycja:
Polcia rozpakowałam, są dobre:-) Ale rozmiar nie jest kwestią tego, że dwójkę mam w brzuszku, ja przed ciążą takie rozmiary nosiłam - wszystkie majtki w mojej szufladzie to XL/XXL. Taka uroda:-D

Ja do białych kupiłam proszek lovela w biedronce (24 zł za 2,8 kg- w tesco np jest za tyle samo 1,8 kg) i plyn do rania do kolorowych. Do płukania uzywam naszego płynu sensitive.
Wszystko co do tej pory zgromadziłam już poprane, czeka na prasowanie ale sił brak.
A powiedzcie mi, koszule dla siebie i szlafroki pierzecie w zwyklym proszku czy tym dzieciowym?

ja koszule i szlafrok, jak i staniki do karmienia mam zamiar uprać w dzieciowym proszku

czy wy wszystkie używacie płynu do płukania jak pierzecie dziecięce ubranka?? bo mi się wydawało że to chodzi właśnie o to by na tych ubrankach jak najmniej chemii było, a płyn przecież zostaje bo już po się nie płucze

co do majtek jednorazowych to ja mam M

Polcia - co do Loveli to u mnie jeszcze jakiś tydzień temu były w biedronce kilka sztuk, więc jak może by się jeszcze gdzieś znalazło

Ostatnia edycja:
Polcia rozpakowałam, są dobre:-) Ale rozmiar nie jest kwestią tego, że dwójkę mam w brzuszku, ja przed ciążą takie rozmiary nosiłam - wszystkie majtki w mojej szufladzie to XL/XXL. Taka uroda:-D
pociesze cie ze ja mam z majtki z firmy akuku i na rozm 40-44 mam nadzieje ze sie zmieszcze ale wygladaja na duze.

A co do proszku to ja najpierw pralam w dzidziusiu po roku dopiero sesitive, ale ten dzidzius nie byl rewelacyjny teraz sprobuje lovelli a zna ktos proszek Kindy jakos tak chyba to bylo bo sie zastanawiam na nim jeszcze ale nie chce ryzykowac jak sie okaze ze bedzie taki jak dzidzius

reklama

Pierwsze co to moje przerażenie w oczach na słowo "rozpakowałam". Już myślałam, że się :huh:
Drugie, te XL/XXL to chyba z chińskiej rozmiarówki?? ;-)

Do góry