reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Mina widzisz Ty madrzejsza jestes, bylam na tej stronie i nie widziala :-D:-D:-D

tak wlasnie przegladam strone apteki DOZ i bede przez net zamawiac majtki (tylko nie wiem jaki rozmiar, czekam co powiecie), podklady, Purelan, moze oslonki tylko popatrze na ceny.
Np majtki poporodowe podobnie jak na allegro tylko odbiore sobie u siebie w aptece bez przesylki

reklama
jutrzenka
u mne tez ne potrzebne butelki do szpitala tam maja mleko tez oni robia. i jak sie dowiedzalam u nas w szpiatlu to codzienne innego producenta mleko. u nas maja takie szklane bytelk z takm gigantycznym cumlem. Jedynie co to mozna laktatorak wziasc do szpitala . ja tak robilam jak maly byl naswietlany to zanoslam mleko poloznej i ona mu dawala

Kurcze ale ta Medela taka droga :baffled:
Cod o butelek Jutrzenka ja biorę bo przezorny ubezpieczony a nie zabiera dużo miejsca:tak: Bo tak jak z ciuszkami w szpitalu. Mój daje własne a jedna babka na forum napisała żeby ze sobą wziąść bo jak była to brakło i mężowie musieli dowozić więc ja wolę sobie spakować jakieś dwa kompleciki :tak:
A majtki kupiłam w rozmiarze M

butelkę hmmm nie biorę do szpitala ale ogólnie mam 1szt małą z aventa tak w razie czego ....muszę jeszcze zakupić w razie czego mleko.....

ogólnie co do prania
ubranek nowych piorę ze względu na te łapy jak sobie pomyślę że ktoś z kurzajkami albo brodawkami tego dotykał to aż mnie cofa :baffled:

a jeśli chodzi o proszki
to ja jak Wiki miała 4 miesiące spróbowałam po prostu wyprać w zwykłam i sprawdzić czy jej nic nie jest, nic nie było wiec się już nie bawiłam w dwa proszki tym bardziej że ceny tych dzidzusiowych są masakryczne

arven no u nas tak dziwna tradycja z wiekiem jest tak żeby mniej więcej wiekowo byli podobni ( w granicy 10 lat) wiesz mi się wydaje że wynika to z kwestii np głupiego prezentu bo wiadomo że np 19 latka nie będzie stać na nie wiadomo co i na odwrót i potem żeby uniknąć głupiego gadania a że chrzestny dał to albo chrzestna dała tamto bierze się podobnych wiekowo..... druga sprawa no chrzestni niby maja się opiekować dziećmi w razie czego wiec dobrze jeśli maja podobne spojrzenie na świat a 20 i 40 latki raczej inaczej patrzą na pewne rzeczy;-)

Sonka- potwierdzam CUDOWNE działanie kapusty ;-) moje wielkie wybawienie przy nawale. Mąz biegał do sklepu po główkę kapuchy, szybciorem wrzucaliśmy liście do zamrażarki i modliłam się,żeby jak najszybciej się schłodziły. Teraz dam przykaz,żeby kupili i wrzucili do zamrażarki jak jeszcze będę w szpitalu ;-) Bo nawału się nie uniknie.

Co do kremu na brodawki,to u mnie bephanten NIC nie pomógł, a ból był niesamowity. Smarowałam,później wietrzyłam.. a ostatecznie dalej się męczyłam :sorry2: Pamiętam tylko,że ja zmywałam go przed karmieniem, bo jakoś sobie nie wyobrażam,żeby dzidzia miała to w buzi . Teraz na próbę kupiłam zwykłą Ziajkę, a jak będą problemy to skoczymy do apteki po Medelę.

ja własnie miałam bephanten, ale też mi nie pomagał, więc teraz zainwestowałam w medelę

jutrzenko - bephantenu nie trzeba było zmywać, nie zmywałam do karmienia Majki i położna teraz też mi tak powiedziała

co do proszków - to ja głupia prałam Majce chyba do 3 lat w loveli, teraz będę mądrzejsza i tak jak wy, po kilku miesiącach sprawdzę, czy Misiek nie jest uczulony na nasz sensitive

Dziewczyny nie wiedziałam gdzie to wrzucić ale może tutaj to zamieszcze a potem moderator to przerzuci Tańsze zakupy w Sklepie Skarb Matki - Zakupy grupowe na MyDeal.pl

A i przyszedł wózek ale cholerka na zdjęciach nie wychodzi taki kolor jak w rzeczywiśtości. jestem zadowolona choć instrukcja uboga i wszystko na czuja składałam a teraz dochodzę jak wypiać gondolę i wpiąć np fotelik:tak:

A i przyszedł wózek ale cholerka na zdjęciach nie wychodzi taki kolor jak w rzeczywiśtości.
Ty się tu nie tłumacz, tylko wrzucaj zdjęcia:-p

Butelki też do szpitala nie zabieram, ale w domu mam jedną i 2 pojemniki na pokarm, ale to raczej po to, żeby można było małej podać odciągnięte mleko, jak będzie trzeba butelkować, to się dokupi.

Co do proszków, to zobaczymy, jak skóra malucha będzie reagować. Moja znajoma już po 3 miesiącach zaczęła testować pojedyncze rzeczy w normalnym proszku i jak się okazało, że nic się złego nie dzieje, to się przerzuciła całkiem.

reklama
Do góry