reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

a ja spodnie ze wstawkami po boku mam na okres kiedy brzuch jest mały oraz na czas po porodzie kiedy to nie ma się figury modelki. niewiele różnią się od zwykłych spodni a jednocześnie jest wiele modeli ładnych ;)

reklama
A ja się nie zgadzam jeśli chodzi o spodnie z gumą po boku;-) Mogą byc przydatne jak się wraca do formy po ciąży a nie chce się juz nosić typowych ciążówek;-)

Ja wole zwykłe proste leginsy, do tego tunika, jakieś klapeczki i jest super :-)
Co do zakupów na lato, to jeszcze o tym nie myślę.
Jak przyjdzie czas i zacznie się robić cieplej, to wtedy będę powoli na bieżąco sobie kupowała.
Póki co nie ma sensu dla mnie wydawać kaski, zwłaszcza, że z nią też nie za wesoło na chwilę obecną, więc nie będę szaleć.
Mam jeszcze czas, dopiero wiosna przed nami :-)
Jeśli chodzi o lat, to pewnie też jakieś sukienki (bo jeśli będzie takie ciepłe jak 2 lata temu, to ugotuję się w leginsach), klapki i będzie git ;-)
Tak mówimy o lecie, ja już nie mogę się doczekać tych ciepłych i pogodnych dni :-)

A ja się nie zgadzam jeśli chodzi o spodnie z gumą po boku;-) Mogą byc przydatne jak się wraca do formy po ciąży a nie chce się juz nosić typowych ciążówek;-)

Zgodzę się :-) Ja to pamiętam miałam taki brzuch, że jeszcze na miesiąc po porodzie zakładałam cieżarówki typowe, bo nie mogłam brzucha zrzucić :-/
Pół roku pracowałam i wreszcie się udało :-)
Może się pochwalę :-)

Po ciąży:

IMG_3428.jpg

Teraz:

bez tytułu.jpg

Przepraszam, że trochę odeszłam od tematu.
Pamiętam w ciąży przytyłam do 98 kg, a zaczynałam od 65 :/
Teraz boję się, że będzie to samo.
Pamiętam, że dużo poświęcenia kosztowało mnie zrzucenie tak wielkiej ilości wagi i powrotu do tej sprzed ciąży, ale udało się.
Jednak szczerze powiem, teraz bardzo boję się, że znowu będę taka wielka jak w ciąży z małą, dlatego staram się nie szaleć, chociaż nie ukrywam, czasem mnie napada na jedzenie i zjadam po 2 kotlety :/
Tak samo ze słodyczami, mam czasem taką fazę, że zwariować można :/
Jeszcze raz przepraszam za odejście od tematu

Ostatnia edycja:
No dokładnie, nosiłam rozmiar 44, a spadłam do 36-38.
Więc faktycznie wszytko dosłownie było do wymiany w przeciągu pół roku.
Powoli, powoli kupowałam coraz to mniejsze rzeczy.
Aż w końcu zatrzymałam się na rozmiarze 38 i póki co już tak zostało :-)
Mam nadzieję, że teraz wiele się nie zmieni i max do 40 przybędzie, nie więcej, bo chyba się załamię :/
Niby liczę się z tym, że trochę więcej mnie będzie, ale jakoś tak nie wiem, strasznie się tego boję.
Bo praca nad figurą na prawdę dużo mnie kosztowała.
No ale cóż, coś za coś.
Może jak się będę bardziej pilnować jak wtedy, to mnie tyle nie przybędzie, bo wtedy pamiętam, to mama mówiła na nie odkurzacz lodówki, bo się nie zamykała dosłownie.
Jadłam wszytko co mi pod rękę wpadło.
Kiedyś pamiętam poszłam z mężem na miasto na obiad i zjadłam 2 maxi kebaby, gdzie mój mąż ledwo dał rade jednego zjeść.
Więc jak widać, nie oszczędzałam się zbytnio.

Paulawawa rzeczywiście zmiana rozmiarowa kolosalna, gartuluje wytrwałosci!!!!

Szczerze powiem, że gdyby nie to, że ktoś z mojej rodziny nie powiedział mi, że jestem gruba i mogłabym trochę jednak schudnąć, co mnie bardzo zabolało, pewnie nigdy nie zdecydowałabym się na takie odchudzanie.

Tak z innej beczki trochę.
Jakich używacie balsamów do ciała?
Ja nie ukrywam, że mam ten:
45896_500.jpg
Za całe 4 zł i szczerze powiem, że nie spodziewałam się jakiegoś szału za taką cenę, a jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
Staram się stosować codziennie rano i wieczorem i powiem wam, że skóra na prawdę nabrała witalności.
Mimo tego, że balsam kosztuje tylko 4 zł.

reklama
Ja kiedys używałam kremów z tej firmy do twarzy i też byłam zadowolona.
Efekty faktycznie niezłe. Ja po ciąży schudłam 16kg więc wiem ile to kosztuje wysiłku.
Myślę, ze musimy niestety jeść z rozsądkiem i o ile to mozliwe sporo spacerować.

Do góry