reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Mina uważam ,że po cc lepiej kiedy dzieckiem zajmą się na początku właśnie pielęgniarki bo ciężko pewno samej od razu zająć się maluchem
właśnie i u mnie w szpitalu jest tak jak piszą dziewczyny.
Po cc mi12h nie wolno było podnosić głowy, leży się na płasko. potem delikatnie podnoszą głowę łóżka, ale położne skupiają się na matce. Dziecko jest pod dobrą opieką i nic mu złego się nie dzieje. Dostaje jeść, jest pielęgnowane. Uważam że nie ma co na siłę brać dziecko kiedy sama matka ledwo się rusza. Po 3 dniach już jest ok i wtedy można na spokojnie bez bólu zająć się dzieckiem.

a że wątek zakupowy to uprzejmie donoszę, że jutro robię zakupy! duże zakupy! :-) ale zdjęcia wstawię kiedy wszystko przyjdzie.

reklama
a dlaczego ty się tym przejmujesz? Na ile pozwolisz dziewczynce przy dziecku to twoja decyzja a resztą to się rodzice powinni zająć i wytłumaczyć co i jak. Wybacz ale nie rozumiem twoich obaw dotyczących siostrzenicy. Swoje starsze dziecko to tak ale inne.. hmmm...
....a co siostrzenicy to ja miałam taki przypadek z bratanicą męża i rodzice przywieźli nam ją do mieskzania żeby jej wytłumaczyć i obiecać że nic się nie zmieni po pojawiniu się dziecka Normalnie jak to usłyszałam to miałam ochotę ich wyrzucić
Zgadzam sie, jesli chodzi o siostrzenice bratanice co sie widzi nie czesto itd,
Ale ja ze swoja mieszkam odkad skonczyla roczek. I ja i maz, wiec sie do nas bardzo przywyczaila, nie ma ojca od 2och lat przy sobie [wyjechal] wiec ma wojka [mojego meza] pozatym zawsze do nas bardzo lgnela, nieraz ze mna spala nocke, czy rano do pokoju przylatuje na bajke. Jest do nas bardzo przywiazana dlatego bedzie ciezko.

Mama szczerze to dla mnie to dziwne , ja bym nie chciala tak dziecka oddawac . Nie myslalam ze jeszcze takie zwyczaje panuja w szpitalach
U nas w szpitalu trzymaja 24 godziny, i jak sie urodzi rano to nasteonego poranka juz sie wychodzi do domu, tak samo z wieczorem - chyba ze4 sie urodzi pozno bardzo to wtedy jedna noc ekstra sie zostaje w szpitalu, i po porodzie jesli karmi sie butelka to dziecko biora na noc zeby sie mozna bylo wyspac - i zregenoerowac sily na opieke nad dzidziokiem, a jesli cycem to tez biora na 4-5 godzin, przynosza do karmenia i pozniej biora, bo jak matka po porodzie na nasteony dzien juz ma isc do domu to niech jedna noc odpoczie po porodzie -- zobacze jak to bedzie wygladac u mnie - ale tak mowila mi kolezanka co rodzila dopiero.

Kochane zazdroszcze Wam zakupow, ja mam juz wszystko, na dodatek w nadmiarze - wiec z zakupami stopka :////
Wszystkie zakupy juz doszly [te co poczta] reszta tez skompletowana, ekstra posciel do wozka kupilam :D Zobacz załącznik 486990
Ostatnio dokupilam jakies drobiazki typu smoczki, lancuszki do smoczkow butelki itp itd [ale takich dupereli zdjec nie bede robic :p
No zostala mi jeszcze niania do kupienia, ale to w przyszlym tyg przy okazjii wizyty u lekarza - bo narazie ban na chodzenie :D

Jesli chodzi o nianie to strasznego gula mam na taka :
http://allegro.pl/niania-elektroniczna-motorola-baby-monitor-video-i2514502606.html

lub taka:
http://allegro.pl/cyfrowa-elektroniczna-niania-motorola-mbp30-kurier-i2519984270.html

Ostatnia edycja:
a że wątek zakupowy to uprzejmie donoszę, że jutro robię zakupy! duże zakupy! :-) ale zdjęcia wstawię kiedy wszystko przyjdzie.

ale Ci fajnie :-).. duże zakupy to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :-)

ja kupiłam dziś śpiworek Maxi Cosi do fotelika i to już ostatni większy zakup, kupiłam używany, ale ponoć w idealnym stanie, bo nowe to masakra cenowa :-), jak dojdzie to wstawię fotkę

Czekam na zdjęcia i przetupuję nóżką ;-)

Ładna pościel.
A niani w Irlandii nie kupisz??:confused:

ja kupiłam dziś śpiworek Maxi Cosi do fotelika i to już ostatni większy zakup, kupiłam używany, ale ponoć w idealnym stanie, bo nowe to masakra cenowa :-), jak dojdzie to wstawię fotkę
Również czekam na zdjęcie :-):-)

A ja kupiłam kolejny worek kleju do płytek :-p Obejdzie się bez zdjęć :cool2:

A ja kupiłam kolejny worek kleju do płytek :-p Obejdzie się bez zdjęć :cool2:

nie no wez zroob, moze jakies fajny jest :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a mi dzis mama jak bylysmy w sklepie kupilam paczke Papmersow new born nr 1 i tam sa 43szt to Wy chyba inne kupowalyscie jak polowa paczki to bylo 27:confused:, pewnie te wieksze paczki ale w Carrefourze nie bylo

a i 4 kolorowe pieluszki tetrowe mi kupila wiec juz wiecej nie pieluch nie potrzebuje

patrzylam dzis w Carrefourze na kosmetyki Nivea i nie wiedzialam czy brac czy nie. Nie wiem jak one cenowo np do Rozmana. Moze w pitek jak bede wiozla zwolnienie do pracy to zajade do Rosmana i porownam ceny

a Wasze zakupki cudne

emotion, pościel super :-) i jak fajnie, że masz już wszystko gotowe, teraz możesz spokojnie czekać na Maluszka :-)

Mina, ale super, że zakupy i to duże :-) czekają Cię jutro, już czekam z niecierpliwością na fotki :-)

sonkaa, śpiworek na pewno będzie super, sama patrzyłam na takie (właśnie z maxi cosi) ale tak jak piszesz ceny zaporowe, więc fajnie, że udało Ci się znaleźć w super stanie używany :-)

Malinowa P, i Tobie gratuluję zakupu kleju :-D a co zakupy to zakupy :-D

Jutrzenka, póki mamy jeszcze troszkę czasu to można pochodzić i porównać ceny w różnych miejscach, ja właśnie tak zamierzam zrobić.

I tak samo ruszam w niedługim czasie na większe zakupy, ale chyba zaczekam do wypłaty M, bo teraz trochę kasy zostawiliśmy w tej Ikei, a jeszcze jutro czeka mnie to usg 3d...

Gratuluję zakupów:-)
Ciuszków już póki co nie kupuję, dopóki nie popiorę i nie posortuję tych co mam. W ramach systemu motywacyjnego zakupiłam dodatkową suszarkę, podobną do tych o których pisałyśmy wcześniej.

I chyba wybraliśmy już wózek - Mikado Aston. Napisałam do producenta, bo można zamówić bezpośrednio i wychodzi najtaniej. Z całą lista dodatkowych gadżetów (torba, śpiworek, adapter do fotelika, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, parasolka i pompka) będzie taniej niż "goły" Jedo Fyn, na który nastawiałam się wcześniej. Jeszcze ostatecznie muszę kolor wybrać, bo chcemy "unisex", na razie wygrywa ten:
simi.jpg

reklama
Malinowa P, klej ekstra :-):-):-) i bardzo mi się podoba ;-):-D:-D:-D

erde, wózeczek super i jak fajnie, że macie już wybrany, ja ciągle rozmyślam ale póki nie pooglądam na żywo pewnie nie zdecyduję

edit: właśnie obejrzałam sobie ten wózeczek w necie i powiem Ci, że podoba mi się i to bardzo, a jak oglądam kolorystykę to ma bardzo podobną do Implast Boldera, który strasznie mi się podoba, ale i cena bardzo wysoka, a i opinie za ciekawe więc bardzo się cieszę, że wkleiłaś tu zdjęcie tego Mikado :-) A powiedz mi, miałaś już okazję pobawić się gdzieś nim ??

Ostatnia edycja:
Do góry