reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Też mi się wydawało że dziwne. Ale to naprawdę jest dobre. PO porodzie zaraz przywożą dziecko. Urodziłam o 19. Do 23 miałam przy sobie i rano o 6 mi przywieźli. Dziecko jest prawie cały czas z mamą i ok. 9 zabierali na godzinkę na badania i wtedy był też obchód. Nie odczułam , że ktoś mi dziecko zabierał. Pierwszej nocy nei mogłam zasnąć. Chyba z wrażenia ale drugiej nocy zasnęłam jak zabita.
To wbrew pozorom jest dobre rozwiązanie. JA byłam tylko 2 noce.
Jak rozmawiałam z dziewczynami z tych jedynek to wcale zachwycone nie były. Mimo wszystko jest się zmęczonym, szwy ciągną, a dziecka nie ma kto podać.

reklama
Paula cuuudne zakupy, ech zazdroszcze :-D
Polecam :-D Dobrze "trzyma" :-D

I chyba wybraliśmy już wózek - Mikado Aston.
Bardzo ładny pojazd :tak:

Też mi się wydawało że dziwne. Ale to naprawdę jest dobre. PO porodzie zaraz przywożą dziecko. Urodziłam o 19. Do 23 miałam przy sobie i rano o 6 mi przywieźli. Dziecko jest prawie cały czas z mamą i ok. 9 zabierali na godzinkę na badania i wtedy był też obchód. Nie odczułam , że ktoś mi dziecko zabierał. Pierwszej nocy nei mogłam zasnąć. Chyba z wrażenia ale drugiej nocy zasnęłam jak zabita.
To wbrew pozorom jest dobre rozwiązanie. JA byłam tylko 2 noce.
Jak rozmawiałam z dziewczynami z tych jedynek to wcale zachwycone nie były. Mimo wszystko jest się zmęczonym, szwy ciągną, a dziecka nie ma kto podać.
W jakim szpitalu rodziłaś? Z jakiego jesteś miasta?

A niani w Irlandii nie kupisz??:confused:
Kupie kupie :D
Tylko dalam z allegro linki - bo latwiej :p

emotion, pościel super :-) i jak fajnie, że masz już wszystko gotowe, teraz możesz spokojnie czekać na Maluszka :-)
hehe mimii wszystko kupione a gotowe to roznica:p
Kupione mam, ale wszystko poukladac poprac poprasowac i posprzatac.. nie chce mi sie o tym myslec, a zwlaszcza ze teraz musze lezec:// A na dodatek nie moge z niczym ruszyc poki siostra i siostrzenica mieszkaja ze mna.. heh wiec niewiem kiedy sie tym zajme :/

mama122 w poprzednim poście napisałaś że sam nie przebierałaś dziecka bo było pozawijane i piguły zabraniały rozwijać a teraz piszesz że dziecko było z tobą od np 6 do 9 przed badaniami i po badaniach też???!!!! i jak to nie zajrzałaś przez ten czas czy czasem kupy nie zrobiło czy pampek nie przenikany wiesz moja Wiki sadziła smółkę co godzinę i trzeba było pampka zmieniać co przewijać przez dzień też zabierały:baffled: bo przecież taki noworodek obowiązkowo co 3 h a nawet mniej musi być przewinięty .... i nie odpisałaś na moje pytanie w którym szpitalu rodziłaś?????

Ostatnia edycja:
Zgadzam sie, jesli chodzi o siostrzenice bratanice co sie widzi nie czesto itd,
Ale ja ze swoja mieszkam odkad skonczyla roczek. I ja i maz, wiec sie do nas bardzo przywyczaila, nie ma ojca od 2och lat przy sobie [wyjechal] wiec ma wojka [mojego meza] pozatym zawsze do nas bardzo lgnela, nieraz ze mna spala nocke, czy rano do pokoju przylatuje na bajke. Jest do nas bardzo przywiazana dlatego bedzie ciezko.

ekstra posciel do wozka kupilam :D
pościel rzeczywiście śliczna..

ale wybacz, sytuacji z siostrzenicą nie rozumiem do końca.
Jak to sobie przychodzi rano do pokoju na bajkę? Myślę, że należy jakieś terytorium określić - że pokój jest wasz tak jak oddzielne mieszkanie. Może chcesz sobie na golasa pochodzić, przebrać się lub pobyć sama ze swoimi myślami.
Nie chcę być złym prorokiem ale wyobraź sobie że usypiasz dziecko a tu wpada siostrzenica bo chce bajkę/do wujka/cioci/ pobawić się /pić/ciasteczko.. cokolwiek.. Wtedy będziesz musiała ją wyprosić a to już będą wtedy napady złości i zazdrości.
Przywiązanie do dziecka Ok, ale trzeba nakreślić granice. Takie jest moje zdanie.
Jeżeli jednak wam (tobie i mężowi) taki układ odpowiada to nie ma sprawy. Czy wy macie jakąś prywatność?

ale Ci fajnie :-).. duże zakupy to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :-)

Mina, ale super, że zakupy i to duże :-) czekają Cię jutro, już czekam z niecierpliwością na fotki

I tak samo ruszam w niedługim czasie na większe zakupy, ale chyba zaczekam do wypłaty M, bo teraz trochę kasy zostawiliśmy w tej Ikei, a jeszcze jutro czeka mnie to usg 3d...
oj pochwalę się, pochwalę, kiedy dostanę to zbiorowe zdjęcie zrobię :)
a 3D to wstawisz w odpowiednim wątku co?

i to jest właśnie najbardziej potrzebny zakup w chwili obecnej!! :cool2:

Gratuluję zakupów:-)
Ciuszków już póki co nie kupuję, dopóki nie popiorę i nie posortuję tych co mam. W ramach systemu motywacyjnego zakupiłam dodatkową suszarkę, podobną do tych o których pisałyśmy wcześniej.

I chyba wybraliśmy już wózek - Mikado Aston.
wózek robi wrażenie.. ho ho ho.. a ile dodatków.. i rzeczywiście wychodzi taniej od producenta?

Mina, wychodzi. Za same dodatki kilka stów by pewnie doszło. A tak będzie z samego źródła, z 2-letnią gwarancją i całym pakietem:-)
Czytałam też opinie o serwisie i obsłudze po zakupie, same pozytywne informacje znalazłam. Zresztą ja wysłałam do nich pytanie o wózek w niedzielę wieczorem, a w poniedz. w południe już dostałam pełną specyfikację i wycenę na maila:-)
Jedyny minus jest taki, że nie oglądałam tego wózka na żywo, ale to jeszcze przede mną, bo koleżanka taki miała dla córki, mam tylko nadzieję, że go jeszcze ma...

ja chyba dziś wezmę się za pakowanie , czekam tylko na krem do brodawek i biustonosze do karmienia, a potem dorzucę jeszcze pampersy
dociera do mnie, że to jakoś już niedługo wszystko..
Kurcze ja nie mam za bardzo się do czego spakować a i wiele rzeczy mi brakuje. Nie mam koszul i kapci to na pewno no i tekosmetyki muszę w końcu kupić
aguga, super, że torbę masz już spakowaną :-)

A ja zapomniałam się pochwalić naszym sobotnim, większym zakupem, szafo-komoda (czy jak to tam nazwać). Kupiliśmy dwie, jedna zielona Olusia (sam wybierał) do tego dokupił sobie pudełka do środka i pościel na zmianę, i druga różowa dla Różyczki. Na żywo mają bardzo ładne kolory bo takie pudrowe i delikatne. A i tylko my mamy ciut inny układ szuflad, bo pod szafką mamy dwie małe szuflady a na dole jedna duża jak tutaj na obrazku.

STUVA Kombinacja regałowa z drzw/szuf - biały/zielony - IKEA
Świetnia jest ta szafokomoda naprawdę udany zakup:tak:
Ja juz mówiłam jaki wózek wybraliśmy i też z całym kompletem. Jakoś nie miałabym głowy żeby osobno szukać tych wszystkich rzeczy:tak:

A co do szpitala to ja się nie wypowiem, ale słyszałam że dzieciaczki są z mamą i już

reklama
ja spakowałam się do takiej niedużej sportowej torby, ale nie mieści mi się tam rożek, więc chyba jednak przepakuję się do małej walizki :-(

Do góry