reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
a ja właśnie wsiąkłam w allegro, szukam czegoś dla dzidziusia, a w zasadzie wszystkiego naraz, bo nic nie mam i upatrzyłam taki materac
MATERAC GRYKA-PIANKA-KOKOS 120X60cm Sensillo (2475678742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
co prawda do najtańszych nie należy ale wydaje mi się fajny bo dość gruby, a nie jak te co w sklepie widziałam 5cm
myślicie ze będzie ok?
Mój ma 11cm i jestem bardzo zadowolona z jego grubości bo to było dla mnie priorytetem .
Bellka takie go teścia to bym chyba :angry::angry::angry:

Co do używanych fotelików zgadzam się z krak w 100%. Bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze, a nigdy nie wiadomo co działo się z fotelikiem. No i dla mnie też jest to najważniejszy zakup.
my bierzemy od mojego brata chicco. przynajmniej z gwarancją, że nie wypadkowy. na codzień do wpinania w stelaż wózka (żeby nie pchać się do sklepu z gondolą) mamy ten od zestawu wózkowego. ale za samochodowy bym go za nic w świecie nie uznała.

bellka śliczne te biustonosze jak już cyce będą unormowane po porodzie jeśli chodzi o wielkość to sobie taki sprawie na razie kupiłam z H&M bardzo wygodny i dobrze podtrzymuje......
a h&m zwykły czy z serii mama?

w ogole widze, ze wiekszosc z Was uzywa z jakiegos powodu serwisu Allegro, ale czemu nie skorzystac z miedzynarodowego Ebaya? hmm, link do polskiego ebaya: ebay.pl :)
wyda Ci się to pewnie śmieszne, ale jeśli mogę to staram się inwestować w polskich producentów. :tak: ale oczywiście jak czegoś nie ma albo polskie mi się nie podoba to ebay też jest grany ;-)

Marand - a my sie dlugo nie zastanawialismy: wzielismy czarny na dodatek z czarna rama, powiem Ci, ze wyglada naprawde "swiezo" i elegancko, ja ogolnie jestem przeciwniczka reguly "niebieski chlopiec, rozowa dziewczynka", a do czarnego wozka mozna kupic akcesoria i kocyki w roznych kolorach i wszystkie beda pasowaly, jak mi sie po 3 miesiacach znudzi zielony kocyk to sobie zmienie na czerwony itd a nie bede musiala calego wozka wymieniac, poza tym nie wiadomo co drugiego nam sie w przyszlosci urodzi (bo planujemy jeszcze dzieci), a czarny wozeczek bedzie i dla malej kobietki i dla malego dzentelmena :)
marand i to jest super pomysł. dobrze Krak mówi. my też kupiliśmy taki kolor unisex żeby dla drugiego Malucha był. wygląda naprawdę elegancko! i pasuje do wszystkiego.
Tutek - wózki dziecięce, łóżeczka dziecięce, mebelki dziecięce, akcesoria dziecięce. Odwiedź nas...
ostatni w pierwszym rzędzie, ten jasno szary, tylko, że z białymi kółkami.

Belka teściowi się należy mocny pstryczek w ucho.

marand - ja mam coś takiego, grubszy materacyk kokos - gryka i byłam z Majka bardzo zadowolona, o ile kilkumiesięcznemu maluchowi wygodnie będzie i na cienkim, to takiemu roczniakowi i więcej , który będzie skakał w łóżeczku, to już nie będzie bardzo wygodnie...

anć - o której Ty wstajesz ?

co do kolorów wózków - to z Majka mieliśmy kolor uniwersalny, taki zielony- khaki, a spacerówkę beżowo - pomarańczową - niestety oba zdążyliśmy sprzedać niestety, a kocyki miałam żółte i beżowe , dopiero te większe, jak Maja już cieszyła się konkretnymi rzeczami - to zaczęliśmy kupować różowe i fioletowe, bo ona ten kolor kocha, więc czemu mam dziecku radości odmawiać :-)

Ja mam materac painkowy, dość gruby chyba z 15 cm albo więcej bo potem mam problem z założeniem prześcieradła.
A jaki model fotelika kuujecie? Bo ja jakiś dostałam od kolegi ale on raczej jest taki noname i chciałam coś lepszego kupić. Przeglądałam testy fotelików i nie rozumiem dlaczego testy 2012 a testują foteliki ze starych roczników? kilka z 2011.
Przecież może się okazac że ten z 2007 był super ale niby ten sam produkowany w 2012 już jest trochę inaczej. Przecież przez tyle lat to wszytsko się zmienia.
Mąż pracował w firmie gdzie produkowano z tworzyw sztucznych różne rzeczy i oni jak mieli testy to robili super wypas, a potem reszte roku kombinowali cały czas skałdniki i za każdym razem taki jakby eksperyment mimo , że na wszytsko formuła była. Część była za krucha, część koloru nie trzymała,Oczywiście wszytsko sparwdzali za każdym razem ale były partie lepsze i gorsze.

A do szpitala bierzecie kalpki gumowe i zwykłe? Bo ja nie pamiętam jak miałam poprzednio. Tylko ze spod prysznica w takich mokrych kapciach potem chodzić? Chyba nie bardzo?

Anc bijesz Sandy na glowe :-D

co do koloru wozka my mamy taki ciemny czerwony z czarnym wiec uniewersalny, spacerowke mielismy szara z dodatkiem lekko pomaranczowego.

a kocyk po Kubie mam jeden taki ecru z wzorkiem a drugi bezowy z wzorkami wiec tez uniseks. I raczej nie kupie kolejnego.

marand i to jest super pomysł. dobrze Krak mówi. my też kupiliśmy taki kolor unisex żeby dla drugiego Malucha był. wygląda naprawdę elegancko! i pasuje do wszystkiego.
Tutek - wózki dziecięce, łóżeczka dziecięce, mebelki dziecięce, akcesoria dziecięce. Odwiedź nas...
ostatni w pierwszym rzędzie, ten jasno szary, tylko, że z białymi kółkami.

no właśnie ja tez chce żeby wózek był taki unisex, bo planuję drugie dzieciątko i mam nadzieję że będzie to córa a zakupu kolejnego nowego wózka nie przewiduję (no chyba że w totka wygram) - tylko że dla mnie to co się nadaje dla chłopca (chodzi o kolory) to nadaje się również dziewczynce, stąd moje pytanie czy ten fiolet mógłby być, ale widzę że większość z was ma obiekcje pod tym katem tak jak ja,
a tak w ogóle to chyba pisałam że najbardziej z tych kolorów to podoba mi się silver i cafe latte, tylko że mąż woli takie żywe kolory:sorry: i temu zaczęłam rozważać ten fiolet,
chyba jednak pozostaje mi przekabacić męża:-D

anć - a Ty o 3 to już wstajesz czy jeszcze nie zdążyłaś spać się położyć?:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Mama ja mialam teraz w szpitalu tylko klapki kapielowe i bylo ok. Wszyscy tak mieli, a podloga w lazience przeciez wyschnie, mozna tez papierem spod przetrzec. Moim zdaniem kapcie zbedny bagaz

Belka fajny ten wozio

Do góry