reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

mama-1222 wiesz co jak co ale spacerówka dla dziecka moim zdaniem jest konieczna o ile bez gondoli można się obyć to spacerówka musi być nie wyobrażam sobie trzymać dziecka na podwórku zamkniętego do co najmniej 2 roku życia po za tym jak ta kuzynka na zakupy jechała :eek::baffled: jakaś porażka ...po za tym spacery z dzieckiem w wózku rozwijają dziecko które może podziwiać świat a nie tylko podwórko
co do używanych fotelików to bym raczej nie kupiła od obcego

co do kolorów wózka to też się nie zgodzę że jasne nie praktyczne ja dla Wiki miałam pomarańczowo beżowy i się nie brudził kwestia raczej materiału a nie koloru

jutrzenka ja też po szpitalnych przebojach powiem że do leżenia nie porodowego jak najbardziej piżama ze spodniami ale do porodu i po porodzie ja stawiam na koszule bo tak przy porodzie jednak nie możesz za bardzo mieć nic na tyłku a i po jak masz nacięte krocze to lepiej jak więcej powietrza

ja wczoraj byłam na targu i kupiłam sobie dwie koszule dwie szt już posiadam kupiłam takie z misiami szare w trochę obciachowe ale ja ogólnie koszul nie używam wiec to stricte tylko do szpitala i szkoda mi było kasy wydawać

reklama
Nie nie nie i jeszcze raz nie dla uzywanych fotelikow!! Co jak co ale fotelik to najwazniejszy zakup - tu chodzi o bezpieczenstwo Dzidzi...nue wiadomo czy uzywany nie byl w stluczce albo nie spadl komus np ze stolu (nie wiem no przykladow mozna podac mnostwo), wolalabym mniej ciuszkow i reczniczkow kupic a fotelik miec porzadny i na zyciu mojego dziecka nie oszczedzac...

Co do koloru wozkow/spacerowek/fotelikow to nie wazne czy czarny czy bialy, nie ma co patrzec, ze ktorys mniej lub bardziej praktyczny, tylko brac kolor, ktory nam sie podoba...bialy (jasny) sie zaraz obkurzy i pobrudzi na spacerze, za to na czarnym (ciemnym) zaraz plamy po mleku beda czy soczkach marchewkowych ;)

A co do modowych rozterek to ja (oprocz kostiumu na sam porod) mam po dwie koszule i dwie pary pizam i biore wszystko o! ;) i zobacze w czym mi bedzie najwygodniej :) pewnie raz w pizamie a raz w koszuli ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny jestem pod wrażeniem ile Wy już wszystkiego macie. Ja to jestem daleko w tyle :sorry: No ale mam zamiar w najbliższym czasie to nadrobić, ale najgorsze jest to że w tym wszystkim jest taki wybór i nie wiadomo co wybrać.

Co do używanych fotelików zgadzam się z krak w 100%. Bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze, a nigdy nie wiadomo co działo się z fotelikiem. No i dla mnie też jest to najważniejszy zakup.

Co do pomocy ze strony rodziców, to nasi chcą nam kupić wózek, ale M się uparł, że on wszystko dla dziecka sam kupi. Więc poszliśmy na kompromis i zaproponowaliśmy żeby kupili fotelik, a to też nie mały wydatek. Zresztą moja mama za każdym razem jak jedzie na zakupy to coś kupi dla naszej córci.
Od teściów nie chcemy nic. Jak się dowiedzieli o ciąży to też zaoferowali kupno wózka, ale teściu powiedział że tylko jak będzie chłopak :wściekła/y: Ja M już powiedziałam, ze jeśli jeszcze raz coś takiego usłysze to on dziecka napewno nie zobaczy. Jak mnie denerwują tacy ludzie co to tylko chłopców akceptują :wściekła/y:

A ja sobie wczoraj zamówiłam stanik do karmienia firmy Alles. Kupowałyście coś z tej firmy?

chociaż do szpitala wymagają chyba 3 koszul
Na ile te 3 koszule maja starczyc?
Ile w Polsce sie siedzi w szpitalu po porodzie?

mam do Was pytanie czy kolor fioletowy nadaje się dla chłopca
chodzi o wózek w tym kolorze
WÓZEK RIKO ALPINA + FOTELIK 3W1 CENA HURT NA RATY (2483193987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ten na samym dole Ultra Violet
A mi sie ten kolor bardzo podoba i ja bym pewnie kupila taki dla chodoka :D
Zreszta kupilam fiolet dla corci teraz :D
Jakby byl taki raczej 'liliowy' to wtedy gorzej, ale ten fiolet wg mnie fajny jest :D

bellka śliczne te biustonosze jak już cyce będą unormowane po porodzie jeśli chodzi o wielkość to sobie taki sprawie na razie kupiłam z H&M bardzo wygodny i dobrze podtrzymuje......

Pochwalę się jeszcze moim nowym zakupem (fotel bujany):

weź mi te fotel z oczu, bo zobaczysz:angry:. A tak serio zawsze o takim marzyłam, jest cudowny, idealny do karmienia i usypiania malucha. Umieram z zazdrości

pomagają jego siostrze (od zawsze , praktycznie żywią jej 4-osobowa rodzinę), a co do nas uznają, że skoro mamy lepiej od nich, to jeszcze można by od nas trochę pociągnąć :-) ot , takie życie :-)

identycznie jak u moich teściów

ale jak to mówią "Cygan łaskę to ma w du...ie, woli ukraść" dlatego ja nic od nikogo nie chcę i niech nikt ode mnie też łaski nie oczekuje.

Krak - zawsze kupisz coś co mi się bardzo podoba, dlatego kochana mam dla ciebie zadanie:happy: Znajdź mi jakieś fajne pieluchy tetrowe;-) a najlepiej pokaż jakie sama chcesz kupić.

Te dostępne w Polsce są wstrętne, a całkiem białych też nie chcę. Mam pieluchowego doła:crazy:
:crazy:

Malinova - juz sluze pomoca :)

tutaj linki do pieluszek, ktore ja zakupilam - moge szczerze polecic, bo i wzory ladniutkie i przede wszystkim dobrej jakosci, miekki material:

Te koniecznie!!!
http://www.fayeandlou.co.uk/description-rainbow.html

I dodatkowo:
Muslin Squares XXL Baby Bib /Reusable Nappy Muslin Cloths cotton -Made in EU | eBay

6 x Cute Designed Muslin Squares Hankies For BOYS & GIRLS 100% COTTON 31 x 31 CM | eBay

Baby- Bright Coloured Muslin Cloth BNWT | eBay

6 x Cute Designed BOYS PATTERN Muslin Squares Hankies 100% COTTON 35 x 35 CM | eBay

w ogole widze, ze wiekszosc z Was uzywa z jakiegos powodu serwisu Allegro, ale czemu nie skorzystac z miedzynarodowego Ebaya? hmm, link do polskiego ebaya: ebay.pl :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sonka bombowe ciuszki ale ty masz wszystko piękne :-)

emotion na rozpisce moja kolezanka jak szla rodzic do kliniki to miala 3 koszule napisane niby to na 2 doby ale lepiej mieć więcej bo zafajdasz albo poplamisz czyms i trzeba przebrac

marand ten fiolet dla chłopca chyba niebardzo :zawstydzona/y:

Co do butelek to ja mam na razie jedna z aventu i nie mam pojecia jaką kupić bo jeszcze ich trzeba z co najmniej 3 tak myślę :sorry: w ogóle nie mamy jeszcze tylu rzeczy że ja nie wiem kiedy to kupimy :no:

reklama
Do góry