reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

emotion na rozpisce moja kolezanka jak szla rodzic do kliniki to miala 3 koszule napisane niby to na 2 doby ale lepiej mieć więcej bo zafajdasz albo poplamisz czyms i trzeba przebrac
ja na rozpisce na jakiejsc ulotce ze szpitala mialam 2 koszulki
ale tutaj trzymaja tylko 1 dobe, po porodzie na nastepny dzien juz sie wychodzi
[chyba ze cesarka to 5 dni]

reklama
Nie nie nie i jeszcze raz nie dla uzywanych fotelikow!! Co jak co ale fotelik to najwazniejszy zakup - tu chodzi o bezpieczenstwo Dzidzi...nue wiadomo czy uzywany nie byl w stluczce albo nie spadl komus np ze stolu (nie wiem no przykladow mozna podac mnostwo)
Popieram w 100%. My mamy używany, ale kupiony od naszych przyjaciół, więc z pewnego źródła.

Jak się dowiedzieli o ciąży to też zaoferowali kupno wózka, ale teściu powiedział że tylko jak będzie chłopak :wściekła/y: Ja M już powiedziałam, ze jeśli jeszcze raz coś takiego usłysze to on dziecka napewno nie zobaczy. Jak mnie denerwują tacy ludzie co to tylko chłopców akceptują :wściekła/y:

A ja sobie wczoraj zamówiłam stanik do karmienia firmy Alles. Kupowałyście coś z tej firmy?
Nie mogę uwierzyć w to, co powiedział teściu:szok:
Z Alles mam taki: Alles - producent bielizny - alles.pl. I już go noszę, bo w stare nie wchodzę. Nie jest to pewnie stanik mojego życia, ale ogólnie jestem zadowolona.

Marand, fiolet bardzo ładny, ale chyba dla chłopca bym się nie zdecydowała.

erde no właśnie też się nad tym modelem zastanawiałam, ale w końcu zamówilam na próbę inny. Zobaczymy jak przyjdzie. A co do teścia, albo ogólnie rodziny M, to staram się nie myśleć w ogóle o nich bo tylko mi ciśnienie na każdym kroku podnoszą :wściekła/y:

co do fotelikow to ja mialam uzywany dla Kuby ale od R brata i wiem ze wypadku nie mieli wiec uwazam ze szkoda kasy na nowy jest mozna pozyczyc. Ale taki z allegro to bym nie kupila.

odnosnie stanikow to ja mam jeden z poprzedniej ciazy, zamierzam jakis kupic ale blizej porodu bo wtedy bede wiedziala jaki rozmiar, czy jeszcze cos w odwodzie mi przybedzie

co do łóżeczka to wg mnie te pierwsze, sama takie będę zamawiała:-D

Co do butelek to ja mam na razie jedna z aventu i nie mam pojecia jaką kupić bo jeszcze ich trzeba z co najmniej 3 tak myślę :sorry: w ogóle nie mamy jeszcze tylu rzeczy że ja nie wiem kiedy to kupimy :no:

jeśli zamierzasz karmić piersią to wg mnie od razu 3 butelki są zbędne, ja mam jedną małą i na razie nie zamierzam więcej kupować, po butelkę zawsze można kogoś wysłać do najbliższej apteki czy innego sklepu

Dziewczyny jestem pod wrażeniem ile Wy już wszystkiego macie. Ja to jestem daleko w tyle :sorry: No ale mam zamiar w najbliższym czasie to nadrobić, ale najgorsze jest to że w tym wszystkim jest taki wybór i nie wiadomo co wybrać.

Co do używanych fotelików zgadzam się z krak w 100%. Bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze, a nigdy nie wiadomo co działo się z fotelikiem. No i dla mnie też jest to najważniejszy zakup.

Co do pomocy ze strony rodziców, to nasi chcą nam kupić wózek, ale M się uparł, że on wszystko dla dziecka sam kupi. Więc poszliśmy na kompromis i zaproponowaliśmy żeby kupili fotelik, a to też nie mały wydatek. Zresztą moja mama za każdym razem jak jedzie na zakupy to coś kupi dla naszej córci.
Od teściów nie chcemy nic. Jak się dowiedzieli o ciąży to też zaoferowali kupno wózka, ale teściu powiedział że tylko jak będzie chłopak :wściekła/y: Ja M już powiedziałam, ze jeśli jeszcze raz coś takiego usłysze to on dziecka napewno nie zobaczy. Jak mnie denerwują tacy ludzie co to tylko chłopców akceptują :wściekła/y:

A ja sobie wczoraj zamówiłam stanik do karmienia firmy Alles. Kupowałyście coś z tej firmy?

normalnie wierzyć się nie chce, że teść coś takiego powiedział

gratuluję zakupu, a łóżeczko pierwsze bardziej mi się podoba :-)

reklama
Do góry