reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Ja materacyk mam taki: Materac GRYKA-SPRĘŻYNY-KOKOS 120x60x12 DANPOL (2452347851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co do kolorów wózka- to hmm.. mam problem :-D Myślałam, że jak wybiorę model to będzie po kłopocie, ale ja nie wiem na jaki się zdecydować bo podobają mi się wszystkie :-D W sklepie jest jeszcze dostępny kremowy :sorry: MUTSY Transporter spacerowy + gondola + śpiworek + fotelik Maxi-Cosi Cabriofix 2012

ten materacyk też wczoraj znalazłam i się właśnie zastanawiałam czy lepiej piankę w środku mieć czy sprężyny?

a co do koloru wózka to nie pomogę bo sama mam dylemat - chociaż pewnie ten grey:-D

o kurcze ale my mamy problemy:-D, oby ciągle tylko takie były;-)

acha, co do kapci i i klapek to szpitala to ja biorę jedno i drugie, jedne japonki takie typowo pod prysznic, a drugie kapcie do chodzenia po szpitalu (tylko że ja mam takie ale hotelowe, co niemalże w kieszeń można wsadzić)

Ostatnia edycja:
reklama
ten materacyk też wczoraj znalazłam i się właśnie zastanawiałam czy lepiej piankę w środku mieć czy sprężyny?
...
acha, co do kapci i i klapek to szpitala to ja biorę jedno i drugie, jedne japonki takie typowo pod prysznic, a drugie kapcie do chodzenia po szpitalu (tylko że ja mam takie ale hotelowe, co niemalże w kieszeń można wsadzić)
Dobre pytanie, bo faktycznie ciekawie ten materac wygląda. Do szpitala też oprócz gumowych japonek pod prysznic biorę normalne kapcie do chodzenia, zawsze tak brałam i nie wyobrażam sobie inaczej. Też mam takie płaskie i lekkie, z Ikei: NJUTA Kapcie - L/XL - IKEA

Ja materacyk mam taki: Materac GRYKA-SPRĘŻYNY-KOKOS 120x60x12 DANPOL (2452347851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co do kolorów wózka- to hmm.. mam problem :-D Myślałam, że jak wybiorę model to będzie po kłopocie, ale ja nie wiem na jaki się zdecydować bo podobają mi się wszystkie :-D W sklepie jest jeszcze dostępny kremowy :sorry: MUTSY Transporter spacerowy + gondola + śpiworek + fotelik Maxi-Cosi Cabriofix 2012
Kremowy bym chyba odpuściła, ale tylko ze względów praktycznych. Oprócz czarnego wszystkie ładne, ale chyba wybrałabym szary albo fioletowy (jakoś nie przemawiają do mnie czarne wózki...).

gratuluje wyboru woziola:tak: te wozki perrego sa wytrzymale tylko nie wiem jak tam z rozmiarem gondoli jest ale sama sie na taki czailam na aukcjach na ebayu niestety kasy bylo brak i przegralam 3 aukcje:zawstydzona/y:

fotelik uzywany tylko od znajomej osoby gdzie jest pewnosc ze bezypadkowy. u nas pozyczamy tylko fotelik na wyjscie ze szpitala bo my autka nie mamy wiec nam zbedny jest. jesli miala bym w tym wozic dziecko w aucie woel wydac majatek nawet sie zapozyczyc ale miec pewnisc ze jest sprawny:tak:

co do szpitala koszulek i pizam to ja mialam tak ze na porodowke pojechalam w spodniach dresowych i koszulce meza (jedyna jaka na mnie pasowala z reklama wodki smirnoff hahahah), do samego porodu jak bylam na sali wiadomo bylam w samej koszulce bez spodni i majtek:tak: po porodzie polozna pomogla mi si epodmyc i zmienic pizamke (bylam cewnikowana wiec podpieta pod worki na siuski) i mialam pizame normalna taka koszulka i spodnie:tak:pod spodem tylko majtalaski te jednorazowki i tzw ksiazka telefoniczna w majtach:sorry:
u nas po cc trzymaja max 3 doby a po naturalnym jesli nie ma problemow to juz po 6h puszczaja do domu:-)

Ja się będę zastanawiać nad materacykiem jak łożeczko dostanę już gotowe:tak:
Co do kolorów wózków niby też chciałabym mieć drugie dziecko i też dziewczynkę :tak: ( ale to się okaże;-)) więc wózek wybrałam czarny z tęczowymi dodatkami. Nie jest za ponury, a i kolorystycznie pasuje do każdej płci:tak:
Co do teścia to ja bym chyba mu coś powiedziała, bo ogólnie nie wytrzymuje takich głupich tekstów. Jak moja teściowa kategorycznie zabroniła cokolwiek dziecku kupować przed narodzinami to odburknęłam że ja starą dewotą nie jestem i że w zabobony nie wierzę. Oan na to, że ona nic nie na pewno nie kupi. No to nie kupuj stara wiedźmo!!!:angry:
Ja mam do kupienia parę jeszcze rzeczy przede wszystkim dla mnie, no ale wiecie, że czekam na wypłatę :confused2:

Marand no właśnie ja też się zastanawiałam nad tym materacykiem i próbowałam znaleźć który lepszy. Ale nie było za bardzo żadnych info na ten temat, oprócz tego że w sprężynowym jest lepsza cyrkulacja powietrza. No ale ile w tym prawy to nie wiadomo :-p

Co do koloru wózka to chyba też najbardziej jestem za tym szarym, ewentualnie fiolet. No ale byłam już na etapie każdego z kolorów, więc chyba M zdecyduje :-D

Mamba to jakbym słyszała moją teściową :wściekła/y: Najlepiej to nic mamy nie kupować, bo się wszystko kupuje dopiero jak się dziecko urodzi :eek: Taaa najlepiej jeszcze żeby ona pojechała z M jak ja będę w szpitalu i zrobiła wszystkie zakupy :-D

Mamba to jakbym słyszała moją teściową :wściekła/y: Najlepiej to nic mamy nie kupować, bo się wszystko kupuje dopiero jak się dziecko urodzi :eek: Taaa najlepiej jeszcze żeby ona pojechała z M jak ja będę w szpitalu i zrobiła wszystkie zakupy :-D

Marzenie każdej młodej mamy, czyż nie?:-D:-D:-D

Co do teścia to ja bym chyba mu coś powiedziała, bo ogólnie nie wytrzymuje takich głupich tekstów. Jak moja teściowa kategorycznie zabroniła cokolwiek dziecku kupować przed narodzinami to odburknęłam że ja starą dewotą nie jestem i że w zabobony nie wierzę. Oan na to, że ona nic nie na pewno nie kupi. No to nie kupuj stara wiedźmo!!!:angry:
Ja mam do kupienia parę jeszcze rzeczy przede wszystkim dla mnie, no ale wiecie, że czekam na wypłatę :confused2:
no moja mama mi nie pozwalała do końca 6 miesiąca. i tak mi wkręciła schemat, że chociaż nie jestem przesądna to nie kupowałam. za to jak 6 miesiąc dobiegł końca to w trakcie dwóch tygodni skompletowałam wszystko.
ale uważam, że to głupota. nie wiem czemu dałam się zwariować.

co do pory mojego wstawania to napisałam na głównym, że spałam gdzieś od 18 więc jak w nocy Luby wrócił z pracy to się obudziłam. zazwyczaj jak wraca to mnie budzi i godzinkę, 1.5 jeszcze sobie spędzamy przed snem na rozmowach i przytulaniu. w trakcie dnia nie bardzo jest kiedy, bo Kochanie odsypia no, a później leci do pracy ;-)

co do klapek ja biorę i klapki pod prysznic i kapcie do chodzenia. nie wyobrażam sobie inaczej. a tak jak azorek na poród będę preferować zwykły t-shirt tylko w jakimś super maxi rozmiarze. po fakcie i tak go pewnie wyrzucę, bo czystości raczej nie zachowa. na później dopiero koszule kupiłam.

reklama
Bellka ten fiolet jest piękny :tak:

Ja pod prysznic biorę japonki i tyle tylko wiem :-D kapcie to kupię zwykłe jakieś najtańsze i tak potem wyladuja w koszu.A piżamę może na ryneczku jakąś kupię albo pojeżdze po hurtowniach u nas w mieście przy okazji kupowania dla dziecka rzeczy.

Do góry