reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Nam wózek moi rodzice kupują, żeby było sprawiedliwie to musze małża namówić żeby swoim przemowił żeby też coś kupili, ale oni się nie kwapią za bardzo. Lepiej dwa razy w roku na urlop jechać i sobie co chwilę coś kupowac i remontowac niż dzieciom :(
Ej no, nie naskakujcie tak na mnie. To jest kwestia, że z zupelnie różnych domów jesteśmy. U mnie w rodzinie pomaga się dziecioma jak się da, a u męża wychodzą z założenia że jak oni się musieli sami dorabiac i im nikt nie pomógł to my też tak mamy mieć.
Mojemu mężowi jest przykro jak widzi ile od mojej rodziny dostajemy a ile od jego, a to na pewno nie ze względu na to, że ich nie stać.
Nic nie kupią- trudno. Ja wcale od nikogo niczeo nie wymagam i nie żądam :(

Wernkika mi też nie chodzi o to żeby na Ciebie naskakiwać, ale takie podejście jest okropne... "jak mają to niech dają". wyliczanie teściom ile razy w roku są na urlopie jest mocno nie na miejscu. uważam po prostu, że każdy sam zarabia i każdy ma prawo sam decydować o tym na co wydaje.
jak chcą pomóc to super. jak nie chcą (przynajmniej finansowo) to też ok. gorzej jakby się Maleństwem nie interesowali to wtedy faktycznie można się złościć.

Dziewczyny, przyszło zamówienie i jestem bardzo zadowolona:-)
100% bawełna, przyzwoicie uszyte (zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę!), kolor fioletowy dużo ładniejszy niż na zdjęciu, bardziej intensywny. Szlafroczek jest trochę większy od koszulki, ale to chyba nawet dobrze.
I fajnie, że góra na 1 zatrzask, już przetestowałam jak działa, biust nie wypada, a będzie łatwiej przy karmieniu:blink:
szlafrok do mnie nie przemawia (wolałabym taki z długim rękawem, grubszy i z kapturem), ale koszulka super więc od razu zamawiam. dzięki za informację.

sonka zakupy prześliczne! ah te sowy <3

dziewczyny a jakie butelki kupujecie chcac karmic piersia? bo widzialam takie dla mam karmiacych i nie wiem jakie kupic czy takie czy zwykłe.nie wiem jak bedzie z karmieniem wiec zastanawiam sie czy kupic dwa komplety butelek-zwykle i dla karmiacych ale moze nie trzeba,jak myslicie?
ja mam nuk first choice (wrzuciłam zdjęcia parę stron temu), smoczek naśladuje kształt sutka, jest malutka i śliczna. a poza tym ufam nuk-owi jako firmie. kupiłam dwie takie małe i jedną większą żeby np. przechowywać pokarm w lodówce.

mam do Was pytanie czy kolor fioletowy nadaje się dla chłopca
chodzi o wózek w tym kolorze
WÓZEK RIKO ALPINA + FOTELIK 3W1 CENA HURT NA RATY (2483193987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ten na samym dole Ultra Violet
powiem szczerze, że chyba nie bardzo....:no: choć może to być też kwestia tego, że nie przepadam za fioletem.

miałam też napisać (przepraszam nie pamiętam komu) jak wygląda płytkość i przewiewność w tym koszu mamas&papas, który zamówiłam. dziś przyszedł. jest nieco płytszy niż łóżeczko, ale niewiele. za to osłonki są zrobione dużo lepiej niż łóżeczkowe bo nie ma możliwości, żeby dziecko naciągnęło je sobie na głowę czy się nimi zawinęło. idą spod materacyka i wywijają się mocno na zewnątrz, są zamocowane stabilnie. no nie do ruszenia.

reklama
marand - generalnie fiolet dla chłopca może być, moim zdaniem, ale ten odcień, jaki widać na zdjęciu jest bardziej dziewczęcy - tak mi się wydaje

dziewczyny i znów cuda nakupowałyście piękne ubranka .....

co do spakowanej torby to ja tez już mam prawie kompetną brakuje mi drobiazgów

co do majtek
poporodowych to cóż ja polecam tylko te siatkowe niestety u mnie bawełniane nie dały rady były dla mnie nie wygodne te jednorazowe poporodowe się po prostu rozłaziły bo ze mnie się lało jak z dziurawego wiadra po drugie są bardzo nie wygodne moim zdaniem wiec tak na wszelki wypadek bo nigdy nie wiadomo polecam siatkowe o takie Seni large MAJTKI POPORODOWE WIELORAZOWE 2szt (2434842300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

WÓZEK RIKO ALPINA + FOTELIK 3W1 CENA HURT NA RATY (2483193987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja ci powiem że kolor śliczny ale chyba bardziej dla dziewczynki .....

Wernkika mi też nie chodzi o to żeby na Ciebie naskakiwać, ale takie podejście jest okropne... "jak mają to niech dają". wyliczanie teściom ile razy w roku są na urlopie jest mocno nie na miejscu. uważam po prostu, że każdy sam zarabia i każdy ma prawo sam decydować o tym na co wydaje.
jak chcą pomóc to super. jak nie chcą (przynajmniej finansowo) to też ok. gorzej jakby się Maleństwem nie interesowali to wtedy faktycznie można się złościć.
wiesz owszem zgadzam się z tobą że nie powinno się wypominać rodzicom czy teściom swojego życia i oczywiście każdy ma prawo wydawać na co się chce ale wiesz jak jedni rodzice coś kupują a drudzy choć maja na to finanse mają to głęboko w poważaniu to niestety przykro się robi i nie chodzi tu o wyciąganie pieniędzy czy kwestie utrzymania.......... uwierz mi że pozostaje w sercu drzazga że twoje dziecko dla osób najbliższy znaczy mniej niż np urlop za granicą

dzięki dziewczyny za opinie odnośnie koloru wózka

Marand - pewnie ile dziewczyn tyle bedzie opinii, wg mnie ten kolor jest bardziej dziewczecy, bo jest taki "slodki", hmm nie wiem jak to wytlumaczyc...no ja bym dla syna takiego nie kupila...a zolty, czerwony, pomarancz Ci sie nie podoba?

no właśnie też mi się wydaje że jest trochę dziewczęcy, sam w sobie mi się podoba ale czy dla chłopca to miałam obiekcję dlatego chciałam sprawdzić co inni o tym sądzą
co do koloru żółtego, czerwonego i pomarańczowego to absolutnie nie:no:, niebieski też odpada
najchętniej to bym wzięła ten silver lub caffe late (widziałam go na żywo i wygląda inaczej niż na zdjęciach wg mnie lepiej) ale mężowi nie podobają się takie ponure kolory

Marand - a my sie dlugo nie zastanawialismy: wzielismy czarny na dodatek z czarna rama, powiem Ci, ze wyglada naprawde "swiezo" i elegancko, ja ogolnie jestem przeciwniczka reguly "niebieski chlopiec, rozowa dziewczynka", a do czarnego wozka mozna kupic akcesoria i kocyki w roznych kolorach i wszystkie beda pasowaly, jak mi sie po 3 miesiacach znudzi zielony kocyk to sobie zmienie na czerwony itd a nie bede musiala calego wozka wymieniac, poza tym nie wiadomo co drugiego nam sie w przyszlosci urodzi (bo planujemy jeszcze dzieci), a czarny wozeczek bedzie i dla malej kobietki i dla malego dzentelmena :)

Dziewczyny, przyszło zamówienie i jestem bardzo zadowolona:-)
100% bawełna, przyzwoicie uszyte (zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę!), kolor fioletowy dużo ładniejszy niż na zdjęciu, bardziej intensywny.
koszulka wygląda na naprawdę elegancką..
najważniejsze żeby tobie było wygodnie

wg mnie jeżeli nie jest tak jaskrawy to się nadaje..
ja nie mam wyboru, mała będzie jeździła w starej gondoli niebieskiej w zieloną kratkę, spacerówka jest granatowa a druga zielona więc cieszę się z tego co mam.
Zresztą dziecku wszystko jedno w jakim kolorze jeździ

ja ogolnie jestem przeciwniczka reguly "niebieski chlopiec, rozowa dziewczynka
ja również mam takie podejście.. już rozgłaszam po rodzinie i znajomych że gdyby kiedyś chcieli coś małej kupić to ok byle nie różowe bo mnie aż mdli. Dostałam dużo ubranek od koleżanki i tam 80% jest w odcieniach albo samym różu ale darowanemu koniowi itd...mała wyrośnie a ja za parę miesięcy będę ja ubierała w takie kolorki jak chcę.

Dziewczyny a jakie foteliki samochodowe kupujecie? ja chciałam jakiś używany ale nikt wsród znajomych nie ma albo nie chce sprzedać a na allegro przesyłka dość drogo wychodzi albo odbiór osobisty.

wg mnie kolor nie jest zly. Tylko potem spacerówka chyba będzie cała fioletowa. Czy się sparwdzi taki kolor przy brudzeniu, bo w głębokim to wszytsko jedno moim zdaniem. Więcje używa sie spacerwókę

Moja mała ma wóżek niebieski, taki błękitny z czarym i czarnym po synku. fIrmy atlantic. Może dokupię mała parasolke potem na jakieś wyjazdowe zakupy. Chociaz duża spaceróka to taki plus że dzieko ma wygodnie i może bez problemu spać.

Kuzynka wychowała 2 dzieci bez spacerówki. na wsi na spacerki nie jeżdzila, maluchy siedziały non stop na podwórku.

co do koloru wozka to wg mnie ten odcien fioletu nie jest dla chlopca, mi sie ten odcien wogole nie podoba wiec moze mam inne spojrzenie

co do pizam to powiem Wam z doswiadczenia szpitalnego ze tak jak teraz lezalam na obserwacji to 100 razy lepsze sa pizamy !!!!!!! Oczywiscie z bielizna pod spodem.
W szpitalu jest cieplo, chcialam lezec na wierzchu i miec podgiete nogi to w koszulce widac tylek, jak na boku sie kladlam to tez ciagle tylek koldra przykrywalam.
A jak robilam mi ktg to koszula do gora i musialam kocem sie przykryc bo majtkami nie chcialam swiecic a przy pizamie jest wygodniej.
2 dziewczyny to mialy takie zwykle bawelniane bluzeczki i jakies spodenki, takie pizamowe albo typu fitnes.

Takze jakbyscie mialy isc lezec, czy np po terminie czekac na akcje w szpitalu to jak macie to wezcie pizamy bo sa wygodniejsze.
Po porodzie to wiadomo ze nie ale przed lepsza pizama

a jedna co szla do porodu mialam taka zapinana po dwoch stronach co ktos link dawal, fajnie to wygladalo

jak znajde link to wkleje

Anc z tym cieplym szlafrokiem to moze sie zastanow. Ja w czwartek kupilam sobie komplet pizama i szlafrok z takiej lekkiej bawelny (polski produkt) a R bratowa mi uprala i dala 2 takie grubsze, nie typowo puchate ale takie cos ala frote.
I dobrze ze jednak kupilam i nie bralam tych jej. W szpitalu jest goraco !!!!!!. Ja szlarok zakladalam tylko jak szlam na inne pietro po jakis napoj z automatu. A po oddziale to w samej koszulce. Czesc miala na cienkie ramiączka bo tak jest cieplo.

reklama
wiesz owszem zgadzam się z tobą że nie powinno się wypominać rodzicom czy teściom swojego życia i oczywiście każdy ma prawo wydawać na co się chce ale wiesz jak jedni rodzice coś kupują a drudzy choć maja na to finanse mają to głęboko w poważaniu to niestety przykro się robi i nie chodzi tu o wyciąganie pieniędzy czy kwestie utrzymania.......... uwierz mi że pozostaje w sercu drzazga że twoje dziecko dla osób najbliższy znaczy mniej niż np urlop za granicą

No właśnie o to mi chodziło, że żal tak czasem tyłek ściska jak się pomyśli o tym...

Do góry