reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Szczerze to nie w moim stylu te koszulki akurat, wydaja mi sie zupelnie niekobiece i nieksztaltne :( i na pierwszy rzut oja wygladaja jak dzieciece z jakimis dziwnymi wzorkami...nie czulabym sie w takich dobrze

mi wzorki nie przeszkadzają - te koszule i tak są na tydzień , dwa , więc nie rozczulałam się zbytnio nad wyborem, bo znam już ich los, wyobrażam sobie niestety również, jaki "kształt" będzie miał mój brzuszek zanim się nie wchłonie i nie widzę go w jakiejś wylaszczonej koszulce, która ładnie wygląda na brzuszku - kuleczce z dzidziusiem, a nie na flaku , który się jeszcze nie zdążył wchłonąć :-) -no i w szpitalu, to człowiek marzy o tym, żeby mu nic nie było widać, żeby nic się na podpasce nie opinało itp. z reszta ja nie cierpię koszul i gdyby nie fakt, że do gojenia nie ma lepszego rozwiązania, z własnej woli nie wydałabym kasy na żadną, w domu mam rożne fajne kompleciki, ale tylko ze spodenkami - no jakieś spaczenie, czy coś...:-D:-D:-D

ja z kolei nie cierpie pizam i mam do nich jakies dziewne podejscie bo moim zdaniem sa mniej higieniczne.
Wiem to sie moze wydac smieszne co pisze ale ja do koszulki na noc zakladam bielizne (nie wyobrazam sobie jakos z golym tylkiem spac) i codzieenie nowa. A w pizamach mam takie wrazenie jakby codziennie te same majtki zakladala :baffled:. I ztych wzgledow pod spodenki jeszcze bym majtki zalozyla, tak dla higieny.
a zeby nie spac w majtach i spodenkach to u mnie same koszulki, ale takie w wieszkosci krotkie np satynowe

mi sie tez te koszulki dziecinne wydaja, wlasnie tego typu mam z poprzedniej ciazy w domu i po domu bede w nich chodzic na poczaktu ale do szpitala jakos mi glupio. Wtedy mialam 27lat i jakos mi bardziej wypadalo a teraz juz nie wiem.
Jestem w kropce bo nie wiem co robic.
Mysle zeby zamowic ze 2 takie najtansze na poczatek bo szkoda mi kasy na zakup takich koszul do karmienia w wiekszym rozmiarze co dlugo nie posluza.

A jaki rozmiar zamawiacie?????? Bo to w sumie problem, normalnie bym M/L kupowala ale nie wiem ile tego brzucha mi od razu zejdzie bo teraz to w XL bym pewnie tylko weszla.

oj hahaha ja kupie taka jak musa wrzuciła i do porodu ją założę i potem będę w niej biegać po szpitalu :-D śliczna jest ale do domu i to po połogu bo inaczej to trochę niekomfortowa bym się czuła :-)

erde wrzuciła ładne koszule :tak:

co do rozmiaru to właśnie nie wiem czy s/m czy m/l :sorry2:

Mina - to będziemy miały takie same koszule, bo do mnie takie własnie idą :-)

Nie tylko wy moje drogie :-p Dostałam 2 w takim stylu od teściowej (właśnie do szpitala, bo wie, że śpię w czymś innym). Nie będę się tam stroić, ja tam idę urodzić i chcę na drugi dzień wrócić do domu, najdalej po 2 nocach.
Mi w żadnej koszuli dłuższej niż do uda nie jest komfortowo, ale w szpitalu nie będę paradowała z prawie gołym tyłkiem ;-) i tez nie chcę pilnować cycków, żeby któryś nie uciekał jak będę leżała na boku. Dlatego "worek" do szpitala uważam za najlepszy pomysł.

ja z kolei nie cierpie pizam i mam do nich jakies dziewne podejscie bo moim zdaniem sa mniej higieniczne.
Wiem to sie moze wydac smieszne co pisze ale ja do koszulki na noc zakladam bielizne (nie wyobrazam sobie jakos z golym tylkiem spac) i codzieenie nowa. A w pizamach mam takie wrazenie jakby codziennie te same majtki zakladala :baffled:. I ztych wzgledow pod spodenki jeszcze bym majtki zalozyla, tak dla higieny.

ja mam tak samo, dlatego nie mam ani jednej piżamy

ile dziewczyn, tyle przyzwyczajeń, ja z kolei mam najczęściej piżamki z krótkimi spodenkami i baardzo często zmieniam doły , ale wór szpitalny będzie ok :-)

reklama
Ja mam koszulę rozpinaną i planuję tylko pierwszy dzien w niej chodzić ,później przejdę na piżamkę biorę 3komplety również rozpinane .Nie kupowałam teraz żadnych biorę swoje używane bo w pierwszej ciąży pokupowałam ,a później pooddawałam
Moje ostatnie zakupki

Uploaded with ImageShack.us

Do góry