reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

ja patrzylam jak bylam w carreurze, juz za 50zl mozna taka nieduza walizeczke kupic ale mi sie za mala wydala a one nie mialy tego powiekszania co ma ta co mam duza w domu. Musze do chinczyka sie wybrac, oni maja te walizki co link dawalam, albo na rynek bo tez maja

reklama
Paja, Anc - sliczne zakupy :)

Pesca - ja juz troche rzeczy mam do szpitala, ciusszki dla malego, pieluszki tetrowe, pampersy, majtki poporodowe dla mnie i wkladki laktacyjne, co do samej torby to biore taka mini podrozna, taka jak podreczna do samolotu plus rzeczy dla mnie i dla Dzidz na wyjscie ze szpitala pakuje w reklamowke i zostawie na stole w salonie, zeby potem tatus wiedzial co wziac ;)

Azorek - ja takich nie widzialam, najpierw zobacze czy dam rade z samymi wkladkami, a potem jakby co bede szukala takich wynalazkow ;)

ja tez coraz dokupuje jakies rzeczy dla nas i Dzidzia malego, zalaczam kilka zdjec moich ostatnich zdobyczy :)

lozeczko podrozne Baby Weavers
sterylizator Aventu
skarpetki i nareczniki z grzechotkami w kolorach stymulujacych rozwoj ruchowy Dzidzi
sliniaczki i kilka ubranek :)

Załączniki

• $(KGrHqNHJBcE9!GWW5T(BPTK(NSgFQ~~60_35.JPG
    $(KGrHqNHJBcE9!GWW5T(BPTK(NSgFQ~~60_35.JPG
    17,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 004-54.jpg
    004-54.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 29
  • 4.jpg
    4.jpg
    68 KB · Wyświetleń: 30
  • alt2_l.jpg
    alt2_l.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 26
  • KC22484_l.jpg
    KC22484_l.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 28
  • max-collection-yopuku-muumi-mustaraidallinen.jpg
    max-collection-yopuku-muumi-mustaraidallinen.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 31
  • z1.jpg
    z1.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 26
Ja już chyba zacznę kompletować torbę. Czytam na wrześniówkach, że one powoli się pakują i zaczynam się bać. A do tej torby nic nie mam. Mało tego, samej torby też jeszcze nie mam. Bierzecie taką zwykła czy na kółkach?
Byle do wypłaty i zacznie sie wydawanie pięniędzy na allegro.
Ja mam tylko jakieś pojedyncze drobiazgi higieniczne i na razie tylko 1 koszulę, ale jeszcze nie panikuję. Co do torby to mam do wyboru taką małą torbę albo walizkę na kółkach i chyba zdecyduję się na tę drugą opcję, bo moje rzeczy+dzidziusiowe mogą się w małą torbę nie zmieścić, a w walizkę powinno wszystko wejść. Zobaczę jak to wszystko objętościowo będzie wyglądało i wtedy zdecyduję.

krak, fajne zakupy, a łóżeczko turystyczne będziecie mieć zamiast zwykłego? czy tylko jako turystyczne?

Erde - dziekuje :)

lozeczko turystyczne to lozeczko turystyczne :) narazie Junior ma kolyske drewniana zakupiona, a za jakies kilka miesiecy bede szukala lozeczka :)

Erde - naprawde? przeciez to takie niepraktyczne uh...a poza tym dla Dzidzi okropne dla kregoslupa jak tak dlugo w takim lozeczku przebywa...dziwne pomysly maja niektorzy

krak - śliczności kupiłaś,

ja tez mam zamiar kupić teraz rzeczy dla siebie, Michasiowi dziś poprałam i dwie suszary schną, jak pomyślę, że mam to prasować, to koszmar

wstawiam obiecane ostatnie zakupy, z Tesco - prześcieradełka i kocyk
Zobacz załącznik 480896Zobacz załącznik 480897

rajstopki i bluzeczka z Reserved:

Zobacz załącznik 480898Zobacz załącznik 480899

odrobina akcesoriów:
Zobacz załącznik 480900
i spodenki z 5-10-15 oraz bodziaki ze Smyka :
Zobacz załącznik 480901Zobacz załącznik 480902Zobacz załącznik 480903

Sonka - suuuper, najbardziej mi sie podobaja bodziaki na dwoch ostatnich zdjeciach :) ja prala i prasowala bede pod koniec sierpnia, juz po moim baby shower, bo pewnie dostaniemy tez jakies ciuszki, wiec wszystko na raz zaatakuje ;)

tymczasem zycze Ci cierpliwosci w prasowaniu tych wszystkich slicznosci :)

a łóżeczko turystyczne będziecie mieć zamiast zwykłego? czy tylko jako turystyczne?
ja mam turystyczne jeszcze na wyjazdy z Kajem kupiliśmy ale do niego wkładałam jego materacyk z łóżeczka. Mamy boxa na dach samochodu więc wszystko się zabierało. A miejsca zajmuje to łóżeczko tyle co namiot

sonkaa mnie te marynarskie się bardzo podobają bodziaki .. super..

reklama
krak8686 te skarpetki i naręczniki stymulujące rozwój wymiatają :-D gdzie to kupiłaś? też muszę czegoś takiego poszukać:-)

Ja właśnie myślę kupić łóżeczko turystyczne jako takie stacjonarne. Wynajmujemy mieszkanie, nie wiadomo kiedy trzeba będzie się przeprowadzić, miejsca nie za wiele a takie łóżeczko łatwiej gdzieś przetransportować. Poza tym są takie śliczne kolory tych łóżeczek, z tyloma ciekawymi bajerami. Oczywiście szukam takiego bardziej stabilnego, cenowo też z wyższej półki no i na pewno będę kupować dodatkowo materac żeby był odpowiednio twardy i stabilny.
Torby do szpitala i do torby jeszcze nic nie mam, popatrzę co Wy kupicie ;-) Ja zawsze wszędzie z plecakiem a torba z podróży samolotowych rozwalona więc też będę musiała cosik zakupić:tak:

Do góry