reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

ja patrzylam jak bylam w carreurze, juz za 50zl mozna taka nieduza walizeczke kupic ale mi sie za mala wydala a one nie mialy tego powiekszania co ma ta co mam duza w domu. Musze do chinczyka sie wybrac, oni maja te walizki co link dawalam, albo na rynek bo tez maja

reklama
Paja, Anc - sliczne zakupy :)

Pesca - ja juz troche rzeczy mam do szpitala, ciusszki dla malego, pieluszki tetrowe, pampersy, majtki poporodowe dla mnie i wkladki laktacyjne, co do samej torby to biore taka mini podrozna, taka jak podreczna do samolotu plus rzeczy dla mnie i dla Dzidz na wyjscie ze szpitala pakuje w reklamowke i zostawie na stole w salonie, zeby potem tatus wiedzial co wziac ;)

Azorek - ja takich nie widzialam, najpierw zobacze czy dam rade z samymi wkladkami, a potem jakby co bede szukala takich wynalazkow ;)

ja tez coraz dokupuje jakies rzeczy dla nas i Dzidzia malego, zalaczam kilka zdjec moich ostatnich zdobyczy :)

lozeczko podrozne Baby Weavers
sterylizator Aventu
skarpetki i nareczniki z grzechotkami w kolorach stymulujacych rozwoj ruchowy Dzidzi
sliniaczki i kilka ubranek :)

Załączniki

• $(KGrHqNHJBcE9!GWW5T(BPTK(NSgFQ~~60_35.JPG
    $(KGrHqNHJBcE9!GWW5T(BPTK(NSgFQ~~60_35.JPG
    17,8 KB · Wyświetleń: 26
  • 004-54.jpg
    004-54.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 24
  • 4.jpg
    4.jpg
    68 KB · Wyświetleń: 25
  • alt2_l.jpg
    alt2_l.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 24
  • KC22484_l.jpg
    KC22484_l.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 23
  • max-collection-yopuku-muumi-mustaraidallinen.jpg
    max-collection-yopuku-muumi-mustaraidallinen.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 29
  • z1.jpg
    z1.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 21
Ja już chyba zacznę kompletować torbę. Czytam na wrześniówkach, że one powoli się pakują i zaczynam się bać. A do tej torby nic nie mam. Mało tego, samej torby też jeszcze nie mam. Bierzecie taką zwykła czy na kółkach?
Byle do wypłaty i zacznie sie wydawanie pięniędzy na allegro.
Ja mam tylko jakieś pojedyncze drobiazgi higieniczne i na razie tylko 1 koszulę, ale jeszcze nie panikuję. Co do torby to mam do wyboru taką małą torbę albo walizkę na kółkach i chyba zdecyduję się na tę drugą opcję, bo moje rzeczy+dzidziusiowe mogą się w małą torbę nie zmieścić, a w walizkę powinno wszystko wejść. Zobaczę jak to wszystko objętościowo będzie wyglądało i wtedy zdecyduję.

krak, fajne zakupy, a łóżeczko turystyczne będziecie mieć zamiast zwykłego? czy tylko jako turystyczne?

Erde - dziekuje :)

lozeczko turystyczne to lozeczko turystyczne :) narazie Junior ma kolyske drewniana zakupiona, a za jakies kilka miesiecy bede szukala lozeczka :)

Erde - naprawde? przeciez to takie niepraktyczne uh...a poza tym dla Dzidzi okropne dla kregoslupa jak tak dlugo w takim lozeczku przebywa...dziwne pomysly maja niektorzy

krak - śliczności kupiłaś,

ja tez mam zamiar kupić teraz rzeczy dla siebie, Michasiowi dziś poprałam i dwie suszary schną, jak pomyślę, że mam to prasować, to koszmar

wstawiam obiecane ostatnie zakupy, z Tesco - prześcieradełka i kocyk
Zobacz załącznik 480896Zobacz załącznik 480897

rajstopki i bluzeczka z Reserved:

Zobacz załącznik 480898Zobacz załącznik 480899

odrobina akcesoriów:
Zobacz załącznik 480900
i spodenki z 5-10-15 oraz bodziaki ze Smyka :
Zobacz załącznik 480901Zobacz załącznik 480902Zobacz załącznik 480903

Sonka - suuuper, najbardziej mi sie podobaja bodziaki na dwoch ostatnich zdjeciach :) ja prala i prasowala bede pod koniec sierpnia, juz po moim baby shower, bo pewnie dostaniemy tez jakies ciuszki, wiec wszystko na raz zaatakuje ;)

tymczasem zycze Ci cierpliwosci w prasowaniu tych wszystkich slicznosci :)

a łóżeczko turystyczne będziecie mieć zamiast zwykłego? czy tylko jako turystyczne?
ja mam turystyczne jeszcze na wyjazdy z Kajem kupiliśmy ale do niego wkładałam jego materacyk z łóżeczka. Mamy boxa na dach samochodu więc wszystko się zabierało. A miejsca zajmuje to łóżeczko tyle co namiot

sonkaa mnie te marynarskie się bardzo podobają bodziaki .. super..

reklama
krak8686 te skarpetki i naręczniki stymulujące rozwój wymiatają :-D gdzie to kupiłaś? też muszę czegoś takiego poszukać:-)

Ja właśnie myślę kupić łóżeczko turystyczne jako takie stacjonarne. Wynajmujemy mieszkanie, nie wiadomo kiedy trzeba będzie się przeprowadzić, miejsca nie za wiele a takie łóżeczko łatwiej gdzieś przetransportować. Poza tym są takie śliczne kolory tych łóżeczek, z tyloma ciekawymi bajerami. Oczywiście szukam takiego bardziej stabilnego, cenowo też z wyższej półki no i na pewno będę kupować dodatkowo materac żeby był odpowiednio twardy i stabilny.
Torby do szpitala i do torby jeszcze nic nie mam, popatrzę co Wy kupicie ;-) Ja zawsze wszędzie z plecakiem a torba z podróży samolotowych rozwalona więc też będę musiała cosik zakupić:tak:

Do góry