reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

hehe no ja wlasnie mam proble z rozmirami tutaj,
'62' z FIRMY A i '56' z FIRMY B sa identycznej wielkosci,
a co lepsze, wzielam '56' z FIRMY B i jest WIEKSZE od "62" z FIRMY C...????
Badz tu madry:D

Zreszta tu sa glownie rozmiary 0-3, 3-6 itd i w jednej firmie 0-3 to roziar '56' a w innej '62',

a 'mniejszy' rozmiar 'new-born' ma ok 52 cm - i dla dzieci do 3,2 kg
-- a siostra urodzila corke 58 cm i 4 kilo prawie i takie duzawe 'new-born' byly dla niej..?

Ostatnio przykladala wlasnie pierwsze pajacyki swojego 'klocusia' i okazalo sie ze jest roznica ok 10 cm....
Wiec ja chyba za tydz przy wizycie u lekarza wskocze kilka takiech 'newbornow' kupic, moze nie wiele, ale zeby cosik miec - jakies 6-scio, 7-dmio paki :?? Niewiem pomieszalo mi sie juz calkiem :?

reklama
anć, ubranka upolowałaś super :-)

Mój Olek urodził się 54cm, ale początkowo w tych 56 to tonął i nie pamiętam już dokładnie, ale trochę je na pewno ponosił. Dlatego teraz kupuję zarówno na 56 ale i na 62, bo nie wiadomo jakich wymiarów urodzi się córcia.

Oj nie tylko dziecieca rozmiarówka jest do bani. Z dorosłymi ciuchami podobnie. A nie powinno tak być. Łatwiej by było coś w necie kupić jakby było ujednolicone.

hehe no ja wlasnie mam proble z rozmirami tutaj,
'62' z FIRMY A i '56' z FIRMY B sa identycznej wielkosci,
a co lepsze, wzielam '56' z FIRMY B i jest WIEKSZE od "62" z FIRMY C...????
Badz tu madry:D

Zreszta tu sa glownie rozmiary 0-3, 3-6 itd i w jednej firmie 0-3 to roziar '56' a w innej '62',

a 'mniejszy' rozmiar 'new-born' ma ok 52 cm - i dla dzieci do 3,2 kg
-- a siostra urodzila corke 58 cm i 4 kilo prawie i takie duzawe 'new-born' byly dla niej..?

Ostatnio przykladala wlasnie pierwsze pajacyki swojego 'klocusia' i okazalo sie ze jest roznica ok 10 cm....
Wiec ja chyba za tydz przy wizycie u lekarza wskocze kilka takiech 'newbornow' kupic, moze nie wiele, ale zeby cosik miec - jakies 6-scio, 7-dmio paki :?? Niewiem pomieszalo mi sie juz calkiem :?
emotion w tych wielopakach tez masz cos takiego ze dwa male np bodziaki dwa srednie i dwa wieksze:confused2: sprawdzalam w m&s asdach tkmaxxie i innych sklepach typu mothercare itd i wszedzie tak samo wielopaki sa robione i teraz wez tu sie domysl ile czego masz w jakim rozmiarze tez mnie to wkurza juz mam kilka ciuszkow ometkowanych 0-3 a wygladaja na raczej cos powyzej 3mce :eek: amelce kupilam spodnie ala jeansowe na wiek 3-4 lata z gory widze ze nogawki dluuugasne a wzielam rozmiar 2-3lata i juz byly by do kostek ledwo:baffled: wzielam wieksze oczywiscie bo bedzie miec na dluzej hehehe

szalejecie zakupowo piekne ubranka pokazujecie :tak::-D:-D
ptyska ta trzecia bluzeczka z tym bambi to chyba z nexta co?? a w sloniku rozowym sie zakochalam wrecz:tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
z ta rozmiarowka to rzeczywsice problem. Ja jak biore do reki te 56 to mi sie wydaja krotkie nogawki. I takie male stopki. Rany juz nie pamietam jak to bylo z Kuba, on sie urodzil 53cm.
Ja moze przed samym terminem jeszcze ze 2-3 komplety na 56 kupie.

Anc pajacyk po lewo to welurowy?? Bo mam chyba taki sam. I te zolte spiochy tez. A i widzialam ze bodziaki :tak:. Wszedzie to samo wyprzedaja :-). Fajne zakupy

Ja wróciłam obłowiona z Pepco i od razu wstrzelam się w temat - kupiłam trzy pary półśpiochów. Dwa na 68cm, jedne na 62cm. Odcinam metki w domu i coś mnie tknęło - wszystkie takie same na długość :cool: Zła jestem, bo kompletowałam je z bodziakami i kaftanikami i teraz mam w komplecie różną rozmiarówkę :wściekła/y:

No to wstawiam foty :-)
DSC_1294.jpgDSC_1295.jpgDSC_1296.jpgDSC_1298.jpg

Paragon niestety wyrzuciłam, ale z tego co pamiętam:
-czapeczki po 2,99zł
-półśpiochy po 7,99zł
-szare body 5,99zł
-pajace po 9,99zł
Nie pamiętam ile kaftanik i body w paseczki... W sumie dałam 75zł i chyba jutro podjadę jeszcze po jakieś kaftaniki, bo w zimie na bodziaka z długim rękawkiem mogą się przydać :-) Oczywiście jako napalona koniara najbardziej jestem zadowolona z kompletów w koniki :-D

reklama
Do góry