reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

hehe no ja wlasnie mam proble z rozmirami tutaj,
'62' z FIRMY A i '56' z FIRMY B sa identycznej wielkosci,
a co lepsze, wzielam '56' z FIRMY B i jest WIEKSZE od "62" z FIRMY C...????
Badz tu madry:D

Zreszta tu sa glownie rozmiary 0-3, 3-6 itd i w jednej firmie 0-3 to roziar '56' a w innej '62',

a 'mniejszy' rozmiar 'new-born' ma ok 52 cm - i dla dzieci do 3,2 kg
-- a siostra urodzila corke 58 cm i 4 kilo prawie i takie duzawe 'new-born' byly dla niej..?

Ostatnio przykladala wlasnie pierwsze pajacyki swojego 'klocusia' i okazalo sie ze jest roznica ok 10 cm....
Wiec ja chyba za tydz przy wizycie u lekarza wskocze kilka takiech 'newbornow' kupic, moze nie wiele, ale zeby cosik miec - jakies 6-scio, 7-dmio paki :?? Niewiem pomieszalo mi sie juz calkiem :?

reklama
anć, ubranka upolowałaś super :-)

Mój Olek urodził się 54cm, ale początkowo w tych 56 to tonął i nie pamiętam już dokładnie, ale trochę je na pewno ponosił. Dlatego teraz kupuję zarówno na 56 ale i na 62, bo nie wiadomo jakich wymiarów urodzi się córcia.

Oj nie tylko dziecieca rozmiarówka jest do bani. Z dorosłymi ciuchami podobnie. A nie powinno tak być. Łatwiej by było coś w necie kupić jakby było ujednolicone.

hehe no ja wlasnie mam proble z rozmirami tutaj,
'62' z FIRMY A i '56' z FIRMY B sa identycznej wielkosci,
a co lepsze, wzielam '56' z FIRMY B i jest WIEKSZE od "62" z FIRMY C...????
Badz tu madry:D

Zreszta tu sa glownie rozmiary 0-3, 3-6 itd i w jednej firmie 0-3 to roziar '56' a w innej '62',

a 'mniejszy' rozmiar 'new-born' ma ok 52 cm - i dla dzieci do 3,2 kg
-- a siostra urodzila corke 58 cm i 4 kilo prawie i takie duzawe 'new-born' byly dla niej..?

Ostatnio przykladala wlasnie pierwsze pajacyki swojego 'klocusia' i okazalo sie ze jest roznica ok 10 cm....
Wiec ja chyba za tydz przy wizycie u lekarza wskocze kilka takiech 'newbornow' kupic, moze nie wiele, ale zeby cosik miec - jakies 6-scio, 7-dmio paki :?? Niewiem pomieszalo mi sie juz calkiem :?
emotion w tych wielopakach tez masz cos takiego ze dwa male np bodziaki dwa srednie i dwa wieksze:confused2: sprawdzalam w m&s asdach tkmaxxie i innych sklepach typu mothercare itd i wszedzie tak samo wielopaki sa robione i teraz wez tu sie domysl ile czego masz w jakim rozmiarze tez mnie to wkurza juz mam kilka ciuszkow ometkowanych 0-3 a wygladaja na raczej cos powyzej 3mce :eek: amelce kupilam spodnie ala jeansowe na wiek 3-4 lata z gory widze ze nogawki dluuugasne a wzielam rozmiar 2-3lata i juz byly by do kostek ledwo:baffled: wzielam wieksze oczywiscie bo bedzie miec na dluzej hehehe

szalejecie zakupowo piekne ubranka pokazujecie :tak::-D:-D
ptyska ta trzecia bluzeczka z tym bambi to chyba z nexta co?? a w sloniku rozowym sie zakochalam wrecz:tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
z ta rozmiarowka to rzeczywsice problem. Ja jak biore do reki te 56 to mi sie wydaja krotkie nogawki. I takie male stopki. Rany juz nie pamietam jak to bylo z Kuba, on sie urodzil 53cm.
Ja moze przed samym terminem jeszcze ze 2-3 komplety na 56 kupie.

Anc pajacyk po lewo to welurowy?? Bo mam chyba taki sam. I te zolte spiochy tez. A i widzialam ze bodziaki :tak:. Wszedzie to samo wyprzedaja :-). Fajne zakupy

Ja wróciłam obłowiona z Pepco i od razu wstrzelam się w temat - kupiłam trzy pary półśpiochów. Dwa na 68cm, jedne na 62cm. Odcinam metki w domu i coś mnie tknęło - wszystkie takie same na długość :cool: Zła jestem, bo kompletowałam je z bodziakami i kaftanikami i teraz mam w komplecie różną rozmiarówkę :wściekła/y:

No to wstawiam foty :-)
DSC_1294.jpgDSC_1295.jpgDSC_1296.jpgDSC_1298.jpg

Paragon niestety wyrzuciłam, ale z tego co pamiętam:
-czapeczki po 2,99zł
-półśpiochy po 7,99zł
-szare body 5,99zł
-pajace po 9,99zł
Nie pamiętam ile kaftanik i body w paseczki... W sumie dałam 75zł i chyba jutro podjadę jeszcze po jakieś kaftaniki, bo w zimie na bodziaka z długim rękawkiem mogą się przydać :-) Oczywiście jako napalona koniara najbardziej jestem zadowolona z kompletów w koniki :-D

reklama
Do góry