reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
A jak zmierzyć rozmiar tych osłonek na brodawki :-( piersi mam duże, ale brodawki chyba średnie - nigdy się nad tym nie zastanawiałam....

Póżnica między nimi polega na szerokości części z wypustką do ssania dla dziecka-im większa tym większa część do ssania

.Najlepiej porównać wymiary aptece ,,lub sklepie dla dziec
a kupić ten sam model przez aukcję
Np medela ma taką rozmiarowkę
medela Osłonki na brodawki piersi Contact M 20 mm (2402386008) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,

rozmiar następny

medela Osłonki na brodawki piersi Contact S 16 mm (2402385961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ostatni
http://allegro.pl/medela-oslonki-na-brodawki-piersi-contact-m-20-mm-i2402386008.htmli

żeby nie mieszać wymiarówka firmy Avent
Silikonowe osłonki piersi AVENT - standard

przybliżone wymiary
:Średnica podstawy stożka wynosi 21mmWysokość stożka wynosi ok 17mm

Górna część stożka ma średnicę ok 13 mm
#######
Silikonowe osłonki piersi AVENT - małe

Przybliżone wymiary:
Średnica podstawy stożka wynosi ok 15mm
Wysokość stożka wynosi ok 17mm
Górna częśc stożka ma średnicę ok 10 mm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamba_2008 bardzo fajny wózeczek wybrałaś mam nadzieje że spełni twoje oczekiwania;-)
nakładki też nie pamiętam z jakiej firmy mam jak wróce to kukne z ciekawości.
kociakowo się zrobiło:-D

Erde udane łowy !!

Mamba wyglada fajnie, zwlaszcza gondola.
Ale patrzylas go na zywo, mi sie ze zdjecia wydaje ze on dlugo nie posluzy, strasznie krotko sie wydaje na nogi w spacerowce. Wiekszy maluch bedze mial albo kolana pod broda ale bedzie sie musial uderzac o podnozek bo on jest czescia siedziska. Chyba praktyczniejsze jest rozwiazanie jak podnozek jest elementem wozka bo wtedy starsze dziecko bez problemu moze jezdzic. A tak to szybko wyrosnie z tego wozka. No chyba ze na krotko go planujesz a potem inny to ok, wyglada ladnie.

a np w tym podnozek jest miedzy kolami i do 3 lat jak z reguly sa przeznaczone wozki dziecko pojedzi (ewentulanie do 20kg, zalezy co bedzie szybciej hehe) a w takich z podnoszkiem przy siedzisku to watpie
przykladowy wozek z podnozkiem na stelazu
http://allegro.pl/2-w1-wozek-akjax-bigstar-gratisy-producent-i2406755433.html

i x-lander tez tak ma i kuba ponad 4 lata mogl spokojnie jezdzic bo nozki zwiasaly z siedziska i nie udrzaly o wystajaca krawedz a potem stawial na podnozku
to oczwiscie nowa kolecja, nasz jest z 2007r.
http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-2013-spiworek-parasolka-gratis-i2397295259.html

Ostatnia edycja:
reklama
Erde śliczne ubranka kupiłaś,a ten pajac to wymiata.
Co do osłonek to tutaj nie o wielkość piersi raczej chodzi ,a sutki jakie się ma bo jak za krótkie to nie będą sięgać do końca i niunia złapie samą końcówkę osłonki bez zawartości.

Jakich kosmetyków będziecie używały u maluszków?Ja już dobrze nie pamiętam co przy synku kupowałam.Te kosmetyki z Rossmana BabyDream są dobre?

Ostatnia edycja:
Do góry