reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

dziewczyny a dajcie jakies linki do tych wozkach z przekladana raczka bo jestem tych kol ciekawa, bo jesli po przelozeniu trzeba zablokowac na stale i te mniejsze sa z tylu to nie jestem w stanie uwierzyc ze to jest wygodne.

Sprobujcie pchac wozek na odblokowanych kolach i róbcie niby skrety w miejscu tak jak sie to czesto robi na miescie czy w sklepie a potem po zablokowaniu kol. Wierzcie mi na slowo ze szlag Was trafi bo te kola obrotowe z przodu to jest mistrostwo swiata i prowadzenie wozka na pompowanych kolach, nawet wazacego ponad 15kilo to przyjemnosc.
Ja swoim manewrowalam jedna reka czesto druga trzymajac komorke i gadajac na spacerze

Musa ja mieszkam na obrzezach miasta i wierz mi nasz wozek tez setki kilometrow zrobil i ze mna i z R bo my cale lato chodzilismy na spacery wozkiem i nie tylko jak byla pogoda. I moim zdaniem parasolka sie przydaje bo to co mowicie z ta raczka to sie sprawdza jesli jedziesz pod slonce. A czesto na spacerze idac np dlugo w jedna strone i slonce swieci z jednego badz drugiego boku to juz Ci to nic nie da, dobrze wtedy jest z boku zaslonic parasolke

Sonka super. To czekamy jeszcze na zapelnienie regału.

My pokoj dla juniora (chyba bedzie Szymek bo kuba ciagle to mowi) zrobimy moze w przyszlym roku. Pokoj dla nie go jest w stanie surowym hehe. Tzn zaciagniety gipsem do przytarcia i beton na podlodze. My mamy dosc spore pokoje dla dzieci na gorze i koszt zrobienia jest tez duzy. W tym roku robilismy pokoj Kubie od poczatku do konca, tzn lacznie z meblami, posciela, miejscem do zabawy i nauki bo ma juz biurko, pudelkami na zabawki, telewizorem i ladnych pare tysiecy to kosztowalo i splukalismy sie do konca z wolnych srodkow.
Licze na to ze w przyszlym roku sie uda. Pracujemy panstwowo oboje wiec 13 u R bedzie i mundurowka bo on mundurowy. Moja 13 niestety przejdzie kolo nosa bo nie przepracuje min. 180 dni w roku ale coz, moze nie na wszystko ale na cos wystarczy to wtedy bede pokazywac raj mojego mlodszego synka

Ostatnia edycja:
reklama
sonkaa śliczne mebelki, ja osłonki na piersi stosowałam tylko na początku kilka tygodni jak miałam w okropnym stanie jak się zagoiły to już bez nich karmiłam:tak:
ja mam wózek z przekładaną rączką ale koła są takiej samej wielkości z przodu co i z tyłu i nie są obrotowe,hamulec jest z po obu stronach, ja jestem bardzo z niego zadowolona i minął mnie dylemat jaki wózek mam kupić bo ten akurat dostaliśmy w prezencie.

Dziewczynki śliczne te ciuszki macie:-)
sonkaa fajne mebelki:-)
Musa chętnie posłucham jakiego wózka nie warto kupować. Ogólnie wybór jest strasznie ciężki bo nie ma idealnego wózka dla bliźniąt:dry: Już nie mówiąc o tym, że mimo iż w internecie jest ich trochę, to zobaczyć je na żywo graniczy z cudem.
A w ogóle to i tak wózka przed porodem nie będziemy kupować - kupić zadeklarowali się dziadkowie, a oni wierzą w jakiś przesąd, że nie kupuje się wózka zanim dzieci się urodzą bo to jakiegoś pecha przynosi czy coś:dry:

Polecane osłonki na piersi kupię :-)
A teraz mam pytanie do przekładanej rączki w wózku, bo chodzę i myślę, kombinuję i nie wiem czy to ma sens? Jak się przełoży rączkę z normalnej pozycji do przeciwnej to mniejsze - skrętne kółka są bliżej mamy prowadzącej, a hamulec od strony, że tak to nazwę ulicy:confused:. No to tak trochę dziwnie i niefunkcjonalnie dla mnie. Proszę mi podać jakiś plus tego, że rączka jest przekładana, bo jak na razie szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem, a może życie sobie utrudniam;-)
Hmmmm mi wystarczy przekładana gondola i spacerówka. A kółka właśnie chce mieć skrętne. Dla mnie ta raczka przekładana to za duzo kombinowania. A teraz w zestawach wózków dostaje się moskitiery, parasolki i inne rzeczy ułatwiające życie.
Dziewczynki śliczne te ciuszki macie:-)
sonkaa fajne mebelki:-)
Musa chętnie posłucham jakiego wózka nie warto kupować. Ogólnie wybór jest strasznie ciężki bo nie ma idealnego wózka dla bliźniąt:dry: Już nie mówiąc o tym, że mimo iż w internecie jest ich trochę, to zobaczyć je na żywo graniczy z cudem.
A w ogóle to i tak wózka przed porodem nie będziemy kupować - kupić zadeklarowali się dziadkowie, a oni wierzą w jakiś przesąd, że nie kupuje się wózka zanim dzieci się urodzą bo to jakiegoś pecha przynosi czy coś:dry:

Ja byłam oglądać wózki i znalazła tam wózek bliźniaczy jeden za drugim z kierownicą i pomyslałam sobie, że jakbym miała bliźniaki to wybór padłby na ten włąśnie wózek:tak:
Sonka faktycznie mebelki ładne no i powoli powstaje śliczne królestwo Michasia;-)

Vibeke tez slyszalam kiedys ten przesad ale traktuje go jak jeden z wielu hehe

Sonka to my moze kolezanki "po fachu" i w tej samej firmie pracujemy:-)

EDIT

o znalazlam, np ten jest z przekladana raczka ale kola juz nie sa obrotowe,
http://allegro.pl/2-w1-wozek-akjax-bigstar-gratisy-producent-i2406755433.html

tu z kolei po przelozeniu raczki kola z przodu nie sa obrotowe co jest duzo bardziej przydatne
http://allegro.pl/przekladana-raczka-spacerowka-quatro-caddy-gratisy-i2309899118.html

a tu juz przekladane siedzisko i wg mnie lepsze rozwiazania pod warunkiem ze montaz jest dosc prosty, np na adaptery. U mnie spacerowka jest przypinana i juz przelozenie jej byloby dosc skomplikowane. Cieakwe jak tu, moze to chwila moment i warto taki rodzaj wozka rozwazyc
http://allegro.pl/2w1-akjax-viking-gondola-space-4gratisy-producent-i2396644842.html

jeszcze tu jest przekladana raczka ale juz nie pokazali jak wyglada spacerowka w drugiej wersji, pewnie nie dobrze z duzymi kolami z przodu a malymi z tylu, to raczej smieszne
http://allegro.pl/2w1-wozek-aluminiowy-fobos-5-gratisow-kolory-akjax-i2425634375.html

ech trudny wybor bo sporo kosztuja wozki a na dlugo sa potrzebne.

chyba jedynie fajna jest opcja z przekladanym siedziskiem bo wozek nie traci na uzytecznosci i na wygladzie.
Ale kwestia gustu oczywiscie

Ostatnia edycja:
Pisałyscie o osłonkach na piersi -pytajcie jak będziecie kupowac o rozmiar osłonek -bo w większości aptek proponują tylko jeden model ,a osłonki też mają rozmiarowkę-są w rozmiarach S,M,L- a w opakowaniu powinny być 2 szt uwaga -często apteki sprzedają tylko 1 szt-za cenę 2 szt.

Ciuszki ,którymi się chwalicie są prześliczne
No właśnie ja się nabrałam na osłonki rozm L i są duże więc musiałam zamówić S

dziewczynki, a Wy z tymi osłonkami to karmiłyście cały czas, czy tylko na początku? ja nie miałam, Majka mnie pożarła okrutnie, ale potem przeszło...

a oto pierwsze mebelki Michasia :

Zobacz załącznik 475250

Piękne mebelki,a szafeczka super bo można dużo rzeczy pomieścić.
Mina ,ale ubranek -superrr

sonkaa, Michasiowe mebelki super się prezentują :-)

Co do osłonek na piersi to miałam, ale nie korzystałam bo były właśnie za duże. Na początku bolało, ale przetrwaliśmy i później było już b.dobrze. Ale teraz na początek kupię może te S, zawsze mogą okazać się zbawienne :-)

reklama
Do góry