reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

dziewczyny a dajcie jakies linki do tych wozkach z przekladana raczka bo jestem tych kol ciekawa, bo jesli po przelozeniu trzeba zablokowac na stale i te mniejsze sa z tylu to nie jestem w stanie uwierzyc ze to jest wygodne.

Sprobujcie pchac wozek na odblokowanych kolach i róbcie niby skrety w miejscu tak jak sie to czesto robi na miescie czy w sklepie a potem po zablokowaniu kol. Wierzcie mi na slowo ze szlag Was trafi bo te kola obrotowe z przodu to jest mistrostwo swiata i prowadzenie wozka na pompowanych kolach, nawet wazacego ponad 15kilo to przyjemnosc.
Ja swoim manewrowalam jedna reka czesto druga trzymajac komorke i gadajac na spacerze

Musa ja mieszkam na obrzezach miasta i wierz mi nasz wozek tez setki kilometrow zrobil i ze mna i z R bo my cale lato chodzilismy na spacery wozkiem i nie tylko jak byla pogoda. I moim zdaniem parasolka sie przydaje bo to co mowicie z ta raczka to sie sprawdza jesli jedziesz pod slonce. A czesto na spacerze idac np dlugo w jedna strone i slonce swieci z jednego badz drugiego boku to juz Ci to nic nie da, dobrze wtedy jest z boku zaslonic parasolke

Sonka super. To czekamy jeszcze na zapelnienie regału.

My pokoj dla juniora (chyba bedzie Szymek bo kuba ciagle to mowi) zrobimy moze w przyszlym roku. Pokoj dla nie go jest w stanie surowym hehe. Tzn zaciagniety gipsem do przytarcia i beton na podlodze. My mamy dosc spore pokoje dla dzieci na gorze i koszt zrobienia jest tez duzy. W tym roku robilismy pokoj Kubie od poczatku do konca, tzn lacznie z meblami, posciela, miejscem do zabawy i nauki bo ma juz biurko, pudelkami na zabawki, telewizorem i ladnych pare tysiecy to kosztowalo i splukalismy sie do konca z wolnych srodkow.
Licze na to ze w przyszlym roku sie uda. Pracujemy panstwowo oboje wiec 13 u R bedzie i mundurowka bo on mundurowy. Moja 13 niestety przejdzie kolo nosa bo nie przepracuje min. 180 dni w roku ale coz, moze nie na wszystko ale na cos wystarczy to wtedy bede pokazywac raj mojego mlodszego synka

Ostatnia edycja:
reklama
sonkaa śliczne mebelki, ja osłonki na piersi stosowałam tylko na początku kilka tygodni jak miałam w okropnym stanie jak się zagoiły to już bez nich karmiłam:tak:
ja mam wózek z przekładaną rączką ale koła są takiej samej wielkości z przodu co i z tyłu i nie są obrotowe,hamulec jest z po obu stronach, ja jestem bardzo z niego zadowolona i minął mnie dylemat jaki wózek mam kupić bo ten akurat dostaliśmy w prezencie.

Dziewczynki śliczne te ciuszki macie:-)
sonkaa fajne mebelki:-)
Musa chętnie posłucham jakiego wózka nie warto kupować. Ogólnie wybór jest strasznie ciężki bo nie ma idealnego wózka dla bliźniąt:dry: Już nie mówiąc o tym, że mimo iż w internecie jest ich trochę, to zobaczyć je na żywo graniczy z cudem.
A w ogóle to i tak wózka przed porodem nie będziemy kupować - kupić zadeklarowali się dziadkowie, a oni wierzą w jakiś przesąd, że nie kupuje się wózka zanim dzieci się urodzą bo to jakiegoś pecha przynosi czy coś:dry:

Polecane osłonki na piersi kupię :-)
A teraz mam pytanie do przekładanej rączki w wózku, bo chodzę i myślę, kombinuję i nie wiem czy to ma sens? Jak się przełoży rączkę z normalnej pozycji do przeciwnej to mniejsze - skrętne kółka są bliżej mamy prowadzącej, a hamulec od strony, że tak to nazwę ulicy:confused:. No to tak trochę dziwnie i niefunkcjonalnie dla mnie. Proszę mi podać jakiś plus tego, że rączka jest przekładana, bo jak na razie szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem, a może życie sobie utrudniam;-)
Hmmmm mi wystarczy przekładana gondola i spacerówka. A kółka właśnie chce mieć skrętne. Dla mnie ta raczka przekładana to za duzo kombinowania. A teraz w zestawach wózków dostaje się moskitiery, parasolki i inne rzeczy ułatwiające życie.
Dziewczynki śliczne te ciuszki macie:-)
sonkaa fajne mebelki:-)
Musa chętnie posłucham jakiego wózka nie warto kupować. Ogólnie wybór jest strasznie ciężki bo nie ma idealnego wózka dla bliźniąt:dry: Już nie mówiąc o tym, że mimo iż w internecie jest ich trochę, to zobaczyć je na żywo graniczy z cudem.
A w ogóle to i tak wózka przed porodem nie będziemy kupować - kupić zadeklarowali się dziadkowie, a oni wierzą w jakiś przesąd, że nie kupuje się wózka zanim dzieci się urodzą bo to jakiegoś pecha przynosi czy coś:dry:

Ja byłam oglądać wózki i znalazła tam wózek bliźniaczy jeden za drugim z kierownicą i pomyslałam sobie, że jakbym miała bliźniaki to wybór padłby na ten włąśnie wózek:tak:
Sonka faktycznie mebelki ładne no i powoli powstaje śliczne królestwo Michasia;-)

Vibeke tez slyszalam kiedys ten przesad ale traktuje go jak jeden z wielu hehe

Sonka to my moze kolezanki "po fachu" i w tej samej firmie pracujemy:-)

EDIT

o znalazlam, np ten jest z przekladana raczka ale kola juz nie sa obrotowe,
http://allegro.pl/2-w1-wozek-akjax-bigstar-gratisy-producent-i2406755433.html

tu z kolei po przelozeniu raczki kola z przodu nie sa obrotowe co jest duzo bardziej przydatne
http://allegro.pl/przekladana-raczka-spacerowka-quatro-caddy-gratisy-i2309899118.html

a tu juz przekladane siedzisko i wg mnie lepsze rozwiazania pod warunkiem ze montaz jest dosc prosty, np na adaptery. U mnie spacerowka jest przypinana i juz przelozenie jej byloby dosc skomplikowane. Cieakwe jak tu, moze to chwila moment i warto taki rodzaj wozka rozwazyc
http://allegro.pl/2w1-akjax-viking-gondola-space-4gratisy-producent-i2396644842.html

jeszcze tu jest przekladana raczka ale juz nie pokazali jak wyglada spacerowka w drugiej wersji, pewnie nie dobrze z duzymi kolami z przodu a malymi z tylu, to raczej smieszne
http://allegro.pl/2w1-wozek-aluminiowy-fobos-5-gratisow-kolory-akjax-i2425634375.html

ech trudny wybor bo sporo kosztuja wozki a na dlugo sa potrzebne.

chyba jedynie fajna jest opcja z przekladanym siedziskiem bo wozek nie traci na uzytecznosci i na wygladzie.
Ale kwestia gustu oczywiscie

Ostatnia edycja:
Pisałyscie o osłonkach na piersi -pytajcie jak będziecie kupowac o rozmiar osłonek -bo w większości aptek proponują tylko jeden model ,a osłonki też mają rozmiarowkę-są w rozmiarach S,M,L- a w opakowaniu powinny być 2 szt uwaga -często apteki sprzedają tylko 1 szt-za cenę 2 szt.

Ciuszki ,którymi się chwalicie są prześliczne
No właśnie ja się nabrałam na osłonki rozm L i są duże więc musiałam zamówić S

dziewczynki, a Wy z tymi osłonkami to karmiłyście cały czas, czy tylko na początku? ja nie miałam, Majka mnie pożarła okrutnie, ale potem przeszło...

a oto pierwsze mebelki Michasia :

Zobacz załącznik 475250

Piękne mebelki,a szafeczka super bo można dużo rzeczy pomieścić.
Mina ,ale ubranek -superrr

sonkaa, Michasiowe mebelki super się prezentują :-)

Co do osłonek na piersi to miałam, ale nie korzystałam bo były właśnie za duże. Na początku bolało, ale przetrwaliśmy i później było już b.dobrze. Ale teraz na początek kupię może te S, zawsze mogą okazać się zbawienne :-)

reklama
Do góry