reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

malinova paula - żadna ze mnie jeszcze doświadczona matka, ale ciotka spacerowiczka jak najbardziej:-) przeszłam z moimi siostrzeńcami setki kilometrów i od zawsze wiedziałam że jak kiedyś będę mama i będę kupowała wózek to tylko z przekładną rączką. Chodzi mi przede wszystkim o "wiatry niespokojne" czy jakoś szczególnie drażniące słonko, oczywiście można zamontować parasol i kombinować tak by wprost na dziecko słonko nie jarało, lub przekryć czymś przed wiatrem, ale ja wychodzę z założenia ze po co kombinować, kiedy jeden ruch i przełożenie rączki może życie uprościć i spacerek umilić;-)poza tym sadze że są momenty gdy warto mieć swoją pociechę na oku:-D no ale jest to tylko moje zdanie:-)

I właśnie o tym cały czas mówiłam hehehe uważam tak samo :tak: tylko faktycznie ciężko dostać skrętne koła i przekładaną rączkę w jednym :no:

Jutrzenka te wózki co pokazałas z allegro są bombowe i tanie chyba się na któryś model skuszę bo większość ma właśnie przekładaną rączkę ale zaś koła nieskrętne już nie wiem co bardziej przydatne koła skrętne czy ta rączka :-D ale wózki fajne nawet małżowi się spodobały :tak:

reklama
Jutrzennka w tym ostatnim wózku nie ma przekładanej rączki tylko cała godnola razem ze spacerówką jest przekłądana a ten drugi wózek ma gondolę ?
Hmmmm do mnie jednak ta raczka przekładana nie przemawia i wolę te wózki z możliwością przekładania gondoli i spacerówki choć uważam, że to nie jest najważniejsza rzecz i naprawdę bardzo rzadko sie tego będzie używać.

A teraz mam pytanie do przekładanej rączki w wózku, No to tak trochę dziwnie i niefunkcjonalnie dla mnie. Proszę mi podać jakiś plus tego, że rączka jest przekładana, bo jak na razie szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem, a może życie sobie utrudniam;-)
paulina ja nie wiem ile wiozkow ma przekladana roaczke ale wiekeszosc ma przekladane siedzisko:tak:przynajmnie j te ktore ogladam ja i ktore tu widze jest jeden model wozka niepamietam za chiny ludowe nazwy ale tez jak obracasz z raczaka siedzisko to raczka zostaje po Twojej stronie:tak:zaraz obszukam neta i YT w poszukiwaniu za filmikiem bo takowy gdzies widzialam:tak:

paulina ja nie wiem ile wiozkow ma przekladana roaczke ale wiekeszosc ma przekladane siedzisko:tak:przynajmnie j te ktore ogladam ja i ktore tu widze jest jeden model wozka niepamietam za chiny ludowe nazwy ale tez jak obracasz z raczaka siedzisko to raczka zostaje po Twojej stronie:tak:zaraz obszukam neta i YT w poszukiwaniu za filmikiem bo takowy gdzies widzialam:tak:

Masz rację Azorek większość ma przekładaną jak i gondolę tak i spacerówkę:tak:

Masz rację Azorek większość ma przekładaną jak i gondolę tak i spacerówkę:tak:

Tylko jest jeden problem, ja będę kupowała samą spacerówkę. Gondolę już wybrałam Marity, a że nie podoba mi sie tu spacerowa wersja więc szybko będę chciała ją zmienić. Z tego co widziałam to chyba większość spacerówek ma siedzisko tylko przodem do jazdy. Czy się mylę?
Ta przekładana rączka jakoś dalej do mnie nie przemawia. Spacerówkę chcę już ze skrętnymi przednimi kołami i mniejszymi niż tylne;-)

Ostatnia edycja:
A jak zmierzyć rozmiar tych osłonek na brodawki :-( piersi mam duże, ale brodawki chyba średnie - nigdy się nad tym nie zastanawiałam....

Dziewczyny, trochę mimochodem trafiłam dziś do Reala, mają jakąś promocję na dziecięce bodziaki, są z długim i z krótkim rękawem, wybór wzorów i kolorów taki, że oszaleć można. Ceny tak mniej więcej 4-6zł. Kupiłam 2 szt. z długim i śpiochy. Jak zrobię zdjęcia to wrzucę.

A pochwalę się, bo zadowolona z zakupów jestem, sandałki sobie kupiłam w H&M, o takie:Product Detail | H&M PL

I mam pytanie, czy któraś z Was ma taką sukienkę: Product Detail | H&M PL ? Jak się nosi? Nie kupiłam, bo nie byłam przekonana do koloru, ale za 59zł to chyba po nią wrócę...

A jak zmierzyć rozmiar tych osłonek na brodawki
Dobre pytanie.

Ptyska ja takie przykladowe wkleilam zeby pokazac ze nie mozna miec wszsytkiego

ja jakbym miala wybierac to ZDECYDOWANIE wazniejsza sa te obrotowe kola niz ta przekladana raczka. To naprawde wygoda i proste pchanie. Jak pisalam zobacz w sklepie jak sie pcha wozek z obrotowymi a jak z zablokowanymi. Niebo a ziemia

Sonka a to nie. Ja posrednio w podatkach

omg nigdy nie sądziłam, że wybór wózka będzie tak skomplikowany, do niedawna myślałam że polegać on będzie jedynie na wyborze tego jak ma wyglądać, kolor itd a tu tyle pułapek czyha, koła skrętne, nieskrętne, przekładana rączka lub całe siedzisko:szok: szoking, dobrze że mamy siebie po przeczytaniu opinii każdej z nas można sobie wszystko w jakąś sensowną całość złożyć biorąc pod uwagę doświadczenia innych - choć wyboru każdy dokona najlepszego dla siebie:-) ja wiem że najpierw muszę w sklepie na żywo obejrzeć poodtykać, sprawdzić jak się prowadzi itd ale niestety w mojej mieścinie wybór jest bardzo mały stoi kilka na krzyż na sklepie a reszta w katalogach, jak narazie tako jumpera wypróbowałam koła wydały mi się jakieś za duże, ale dziewczyny pisały że takie są lepsze,i nie ma rączki przekładanej ale można montować siedzisko i gondole w obie stronyJumper X 2011 TAKO gładzie AUKCJA PROD-raty-GRATIS (2359603106) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sama nie wiem już zgłupiałam głupek.gif

te linki z wózkami wklejone przez Jutrzenke też ciekawe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry