reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
A patrzycie w tych wozkach 3w1 na testy zdrzeniowe tych fotelikow samochodowych???
Ja patrzyłam i dlatego wykluczyłam jeden z wózków, który początkowo brałam pod uwagę. Zdecyduję się tylko na taki, do którego mogę wpiąć fotelik Maxi-Cosi. Aktualnie zastanawiam się między dwoma: Jedo Fyn oraz Mikado Aston. Ten pierwszy miałam okazję wypróbować w terenie (z żywym maluchem w środku) i jest super, jeszcze chcę na żywo obejrzeć ten drugi.

Fotelik już mamy, udało nam się bardzo okazyjnie odkupić od znajomych, wygląda jak nówka, czyściutki i niezniszczony, a do tego mamy 100% pewności że nie jest uszkodzony.

Co do obgryzionych łóżeczek - w Ikei można kupić takie ochraniacze-gryzaki, które się nakłada na łóżeczko i mały zębolec może śmigać do woli szczęką po łóżeczku:-) NOGA Gryzaczek do łóżeczka dziecięcego - IKEA.

Jeszcze komuś miałam odpisać, ale już nie pamiętam:confused:

Nikamo,ale cudeniek nakupowałaś :-)
Mi dotarły dzisiaj osłonki na piersi,ale niestety są za duże,wzięłam uniwersalne L. Dziś poszperałam w necie i znalazłam rozm S więc zamówiłam kolejne.Mam nadzieję,że te będą dobre

Ostatnia edycja:
Malinowa_P, o tych to ja pisałam, a aguga pisała o osłonkach na piersi. Ciężko byłoby je stosować zamiennie:-D

Proszę o wybaczenie z uwagi na fakt iż mózg kobiety w ciąży przypomina kisiel :-D
Przeczytałam słowo osłonki, a najpierw czytałam o łóżeczkach i mi się skojarzyło:-)

Ja sie ciesze ze mnie ominie teraz problem wózkowy bo mamy po synku w dobrym stanie:-) a i potem mamy juz spacerówke w której teraz jezdzi i jestesmy zadowoleni.Do tego odpada nam zakup fotelika smochodowego bo tez został po młodym.Mamy Maxi Cosi CabrioFix i dlatego na wózek zdecydowalismy sie xlandera bo fotelik na niego pasował.
Mamy tez bijako-lezaczek, laktator i kilka innych bajerów więc duzo kosztów nam odejdzie:tak:

Ja bardzo, bardzo polecam te osłonki na łóżeczko! Mi Szymek wyżarł dziury do litego drewna:-D
Mam wózek z przekładaną rączką i u nas się nie sprawdził - zupełnie gdzie indziej był środek ciężkości i bardzo źle się go prowadziło. Ale to też taki zupełnie nie markowy wózek, więc nie wiem jak jeżdżą te z wyższych półek. Duże pompowane koła - dla mnie najlepszy wynalazek na świecie. Wjedzie się na każdy krawężnik, po dziurach, wertepach, śniegu. Nie musieliśmy ich w ogóle dopompowywać, ale dwa razy złapaliśmy gumę:-) Miałam taką wyciąganą za uszy miękką gondolę, Młody pojeździł w niej 3 miesiące a potem jeździł w spacerówce rozłożonej na płasko. Jak już bardzo marudził w wózku, to kładłam go na brzuchu i ściągałam tą osłonkę przy nóżkach żeby widział coś innego - też się sprawdzało:-) A jak już dobrze siedział, to kupiliśmy spacerówkę:-)
lori, niesamowicie dużo zakupów odpada przy drugim dziecku:szok: Nawet nie przypuszczałam, że aż tyle:-D

Ja jeszcze polecam - jeśli macie taką możliwość, idźcie do jakiegoś dużego sklepu z wózkami, gdzie mają naprawdę duuużo modeli (np. w BB - Duduś), pooglądajcie, pojeździjcie nimi po sklepie, spróbujcie złożyć, rozłożyć, poprzekładać rączkę. O wiele więcej to da, niż oglądanie fotek na necie. A opinie mogą być pomocne, z tym, że każda mama oczekuje od wózka czegoś innego i na to też bierzcie poprawkę.

reklama
netika - czy te osłonki pasują na każde łóżeczko ? bo mi Majka też wyżarła - kornik jeden :-)

lori - zazdroszczę zapasów - ja wszystkiego się wyzbyłam i musiałam na nowo kupować, dobrze, że zaczęłam szaleć zanim małż prace stracił, więc kupiłam już fotelik maxicosi cabriofix ze stelażem, kosz do spania - z takich droższych rzeczy - no i wszystkie ubranka (teraz to już bez presji dla przyjemności czystej kupuję od czasu do czasu) mam swoje łóżeczko (materacyk i pościele - na szczęście nie zdążyłam sprzedać) no i jakiś czas temu znalazłam nianię elektroniczną, ale laktator, leżaczek itp. jeszcze przede mną - na szczęście gondole pożyczam, to problem sie rozwiąże, a potem już tylko spacerówkę kupić (swoją chyba w październiku sprzedaliśmy:-( )

Do góry