reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
a co do kołysek - no właśnie nie wiem, czy nie walnęłam błędu. Mam łóżeczko i będzie od razu rozłożone ale nie w naszej sypialni, a na pierwszych kilka miesięcy kupiłam kosz Mojżesza (z opcją kołyski też) - bo marzyłam sobie o takim, który postawie blisko swojego łóżka w sypialni. trochę się boje tego bujania, ale przyjaciele mieli i łóżeczko i kołyskę (blokowaną) i tylko czasem używali kołysania i nie mieli problemu - przekonam się jak to będzie :-)
Kochana ja mam kosz do sypialni i tam przez pierwsze miesiące będę trzymać malucha. do kosza Mojżesza możesz dokupić stojak jeśli nie masz i problem bujania z głowy:tak: Ja na pewno nie zamierzam wpakować sie w bujanie bo to póxniej problem.
nikamo piękne sukieneczki :tak:

jutrzenka ale jak będzie ostre słońce albo zacznie wiatr wiać taki że dziecko będzie cieżko łapać oddech (wiem drastyczne przykłady :-D) to przecież musisz je obrócić ,to oczywiste że woli oglądać świat ale w takich przypadkach to chyba warto mieć jednak przekładana rączkę :sorry2: nie wiem to moje pierwsze dziecko i tak sobie na swój własny rozumek obmyślam :-D:-D:-D
Hmmm ja uważam że przekłąda rączka jest zbędna. Zawsze można dziecko zasłonić buda i ew. pieluchą tetrową. a poza tym taki maluszek leży na płasko więc nie sądzę żeby mu brakowało tchu. ;-)
Co do wózków to byłam w Dudusiu i na ogrom wózków spodobał mi sie jeden i to też nie do końca.Na allegro znalazłam wózek dla siebie i jak na razie planuję zakup właśnie jego
NOWOŚĆ!!! WÓZEK ETNO PASKI/DENIM+FOTEL+TORBA!!! (2390295568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten czary z tęczowymi dodatkami:tak:

hmmmmmmmmm jak to dobrze was mieć, ja już prawie zrezygnowałam z zakupu Tako Jumpera bo jak zobaczyłam go na żywo to koła wydały mi się jakieś takie za duże, zaczęłam już nawet szukać czegoś z mniejszymi kółkami, ale w tym co piszecie jest wiele racji, że te większe koła w przypadku np śniegu czy też nierównej nawierzchni sprawdza się najlepiej, mieszkam co prawda w mieście wkoło raczej równe chodniki ale gdy pojadę z Juniorem do dziadków i zachce nam się spaceru do lasu lub gdzieś w łąki taka terenowa bryka będzie w sam raz:-):-) Jumper ma dodatkowo przekładaną rączkę co mi osobiście odpowiada

Oluska mnie chyba zainspirowała, bo zamiast się do pracy szykować, to siedzę ofertę TUI Family przeglądam:-) Chyba za wcześnie się na te wycieczki rzuciłam, Majka w przyszłym roku za mała jednak będzie. Ale co tam, pomarzyć można:-D Najwyżej pojedziemy nad nasze morze. Będzie trzeba teraz zwracać uwagę na rzeczy, które wcześniej były nam obojętne, np. rodzaj zejścia na plażę. Jakbyście szukały miejscowości przyjaznej rodzinom, to polecam Dziwnów - przez całe miasteczko można przejechać wózkiem, wzdłuż ciągnie się odnowiona promenada wyłożona kostką brukową, a wszystkie zejścia na plażę są utwardzone i niskie, bez problemu dla wózka, rowerka czy po prostu małego szkraba. Oj, rozmarzyłam się... W tym roku chyba morza nie będzie:-(

Hmmm ja uważam że przekłąda rączka jest zbędna. Zawsze można dziecko zasłonić buda i ew. pieluchą tetrową. a poza tym taki maluszek leży na płasko więc nie sądzę żeby mu brakowało tchu. ;-)

Ale ja już myślałam o większym bobasie przy noworodku niepotrzebna mi przekładana rączka ;-)

Ptyska a przy wiekszym bobasie to po co Ci ta raczka. Wierz mi ze bedzie wolal patrzec przez siebie niz na spacerze Ciebie ogladac. PRzy mniejszym dziecku to moze byc przedatne ale przy wiekszym to juz raczej mniej

Erde czemu za mala??? Nam jak finanse pozwola to wlasnie za rok zamierzamy jechac juz z maluchem. Widzialam za granica takie maluszki. Zreszta one jeszcze spora spia wiec mozesz polozyc w wozeczku niech spi a sama lezec na lezaku lub na plazy :tak:. Kuba tylko ciagle wakacje wspomina wiec bardzo bysmy chcieli zeby nam sie udalo za rok

Co racja to racja przy drugim dziecku troszke zakupów odpada tym bardziej ze mała różnica wieku i ledwo synek z czegos wyrósł więc nie zdązylismy sprzedać czy rozdac po rodzinie.

dziewczyny śliczne wózeczki:-) Ja wózka kupować nie musiałam bo mąż dostał od szefa prawie nowy i synek od urodzenia do zeszłego tygodnia tylko w nim jezdził,wózek ma pompowane koła co uważam za super sprawe na wsi wiadomo chodników wszedzie nie ma, prowadzi się go lekko nawet pod dużą górke super lekko się jedzie, a rączke przekładaną ja osobiście polecam super sprawa,często bo prawie codziennie chodzimy na dlugie spacery i przy mocnych wiatrach przekładana rączka jest bardzo praktyczna. w zeszłym tygodniu kupiliśmy typową spacerówkę i teraz w niej jezdzimykosztowała 300zł więc taka średnia ale lekka i super się prowadzi.
jutrzenka ja tez uwarzam ze z maluchem można wybrać się na urlop w tamtym roku jak synek miał 6 miesięcy to był już za granicą 900km autem mineło ok.
ja również wyprwke całą dla maluszka mam no bardziej dla chłopca ,chociaz starałam się uniwersalnie zaopatrywać,jak będzie dziewczynka to oczywiście coś różowego napewno kupie:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry