reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

mamba - no własnie mam stojak... z płozami :-), bujać samym koszem nie zamierzam :-D:-D, ale kosz można też wyjmować, więc nie zawsze będzie kołyska, pomyślę jeszcze nad tym...

reklama
Erde czemu za mala??? Nam jak finanse pozwola to wlasnie za rok zamierzamy jechac juz z maluchem. Widzialam za granica takie maluszki. Zreszta one jeszcze spora spia wiec mozesz polozyc w wozeczku niech spi a sama lezec na lezaku lub na plazy :tak:. Kuba tylko ciagle wakacje wspomina wiec bardzo bysmy chcieli zeby nam sie udalo za rok

ja tez uwarzam ze z maluchem można wybrać się na urlop w tamtym roku jak synek miał 6 miesięcy to był już za granicą 900km autem mineło ok.

Nie nie, nie chodziło mi o to, że za mała żeby w ogóle wyjechać (a właściwie wylecieć), tylko że za mała żeby skorzystać z programów TUI Family (to właściwie oferta przejęta od Scan Holiday), tzn. z programów dla dzieci i opieki polskojęzycznych animatorów. Te dziecięce kluby na miejscu przy hotelach są od 4 roku życia. Bo ja już wycieczek pod kątem "przyjazne dzieciom" szukam:-) A takiemu 6-12 miesięcznemu maluszkowi to własciwie wszystko jedno w jakim hotelu z rodzicami wyląduje.

osłonki na piersi bardzo polecam kazdej mamie:tak:mi dopiero m kupił jak już byłam w szpitalu bo pierwsze dni karmienia były strasznie bolesne a sutki w strasznym stanie,teraz już nie musz kupować bo jeszcze mi jedne zostały.

Polecane osłonki na piersi kupię :-)
A teraz mam pytanie do przekładanej rączki w wózku, bo chodzę i myślę, kombinuję i nie wiem czy to ma sens? Jak się przełoży rączkę z normalnej pozycji do przeciwnej to mniejsze - skrętne kółka są bliżej mamy prowadzącej, a hamulec od strony, że tak to nazwę ulicy:confused:. No to tak trochę dziwnie i niefunkcjonalnie dla mnie. Proszę mi podać jakiś plus tego, że rączka jest przekładana, bo jak na razie szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem, a może życie sobie utrudniam;-)

kochane, rozpakowałam w końcu worki te co dostałam od koleżanki z ciuszkami.. jest kilka perełek.
bardzo mało na 56/62 więc muszę dokupić a pozostałe to przez rok jest mała ubrana.
m.in. 3 rożki, 4 kombinezony, masę skarpetek, spodenek i tylko 4 sukieneczki!!
A tak sobie wymarzyłam że będę ja w sukieneczki ubierała..
oto kilka zdjęć:
DSC_0048.JPGDSC_0023.JPGDSC_0035.JPGDSC_0038.JPGDSC_0039.JPGDSC_0041.JPGDSC_0044.JPGDSC_0045.JPGDSC_0046.JPG

Mina29, jakie fajniutkie:-) Może i dobrze, że sukienek mało? Możesz z czystym sumieniem zakupić:-)
Ja miałam podobnie, dostałam mega wyprawkę od przyjaciółki i tylko "dobieram" to czego wydaje mi się mało, zwłaszcza że jak ją dokładnie przejrzałam, to najwięcej ubranek jest na 50/56, które mogą się nawet w ogóle nie przydać. A że wyprawka po chłopaku, a u mnie będzie kobietka, to różowości i falbanki sobie dokupuję (choć na razie nieśmiało, mam nadzieję że połówkowe utwierdzi mnie w 100%, że będzie dziewczątko).

reklama
Do góry