reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

mamba - no własnie mam stojak... z płozami :-), bujać samym koszem nie zamierzam :-D:-D, ale kosz można też wyjmować, więc nie zawsze będzie kołyska, pomyślę jeszcze nad tym...

reklama
Erde czemu za mala??? Nam jak finanse pozwola to wlasnie za rok zamierzamy jechac juz z maluchem. Widzialam za granica takie maluszki. Zreszta one jeszcze spora spia wiec mozesz polozyc w wozeczku niech spi a sama lezec na lezaku lub na plazy :tak:. Kuba tylko ciagle wakacje wspomina wiec bardzo bysmy chcieli zeby nam sie udalo za rok

ja tez uwarzam ze z maluchem można wybrać się na urlop w tamtym roku jak synek miał 6 miesięcy to był już za granicą 900km autem mineło ok.

Nie nie, nie chodziło mi o to, że za mała żeby w ogóle wyjechać (a właściwie wylecieć), tylko że za mała żeby skorzystać z programów TUI Family (to właściwie oferta przejęta od Scan Holiday), tzn. z programów dla dzieci i opieki polskojęzycznych animatorów. Te dziecięce kluby na miejscu przy hotelach są od 4 roku życia. Bo ja już wycieczek pod kątem "przyjazne dzieciom" szukam:-) A takiemu 6-12 miesięcznemu maluszkowi to własciwie wszystko jedno w jakim hotelu z rodzicami wyląduje.

osłonki na piersi bardzo polecam kazdej mamie:tak:mi dopiero m kupił jak już byłam w szpitalu bo pierwsze dni karmienia były strasznie bolesne a sutki w strasznym stanie,teraz już nie musz kupować bo jeszcze mi jedne zostały.

Polecane osłonki na piersi kupię :-)
A teraz mam pytanie do przekładanej rączki w wózku, bo chodzę i myślę, kombinuję i nie wiem czy to ma sens? Jak się przełoży rączkę z normalnej pozycji do przeciwnej to mniejsze - skrętne kółka są bliżej mamy prowadzącej, a hamulec od strony, że tak to nazwę ulicy:confused:. No to tak trochę dziwnie i niefunkcjonalnie dla mnie. Proszę mi podać jakiś plus tego, że rączka jest przekładana, bo jak na razie szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem, a może życie sobie utrudniam;-)

kochane, rozpakowałam w końcu worki te co dostałam od koleżanki z ciuszkami.. jest kilka perełek.
bardzo mało na 56/62 więc muszę dokupić a pozostałe to przez rok jest mała ubrana.
m.in. 3 rożki, 4 kombinezony, masę skarpetek, spodenek i tylko 4 sukieneczki!!
A tak sobie wymarzyłam że będę ja w sukieneczki ubierała..
oto kilka zdjęć:
DSC_0048.JPGDSC_0023.JPGDSC_0035.JPGDSC_0038.JPGDSC_0039.JPGDSC_0041.JPGDSC_0044.JPGDSC_0045.JPGDSC_0046.JPG

Mina29, jakie fajniutkie:-) Może i dobrze, że sukienek mało? Możesz z czystym sumieniem zakupić:-)
Ja miałam podobnie, dostałam mega wyprawkę od przyjaciółki i tylko "dobieram" to czego wydaje mi się mało, zwłaszcza że jak ją dokładnie przejrzałam, to najwięcej ubranek jest na 50/56, które mogą się nawet w ogóle nie przydać. A że wyprawka po chłopaku, a u mnie będzie kobietka, to różowości i falbanki sobie dokupuję (choć na razie nieśmiało, mam nadzieję że połówkowe utwierdzi mnie w 100%, że będzie dziewczątko).

reklama
Do góry