reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

ptyska no ale jak już masz te płozy to może cię kusić żeby pobujać a ja mam znajomych co jeszcze 2 latka w takim łóżeczku trzepią żeby zasnął

No bo ja tak właśnie chciałam sobie siąść i bujać bo zawsze mama bujała wnuki w wózkach strach się przyznać ale tak bujała aż nogi wystawały dzieci już duże a ona bujała dalej więc pomyślałam że ja sobie ułatwię i będę kołysać w kołysce ale faktycznie nauczę i potem będę miała przesrane zapomniałam o tym fakcie troszku :tak:

marand a czemu akurat ta firma tak cię zainteresowała ?

reklama
ptyśka - ja ogólnie już zgłupiałam od oglądania wózków, na początku upatrzyłam kilka innych modeli niektóre nawet około 3 tyś za 3w1, ale teraz stwierdziłam że to głupota na wózek tyle wydawać bo i tak czeka nas mnóstwo wydatków i zaczęłam oglądać takie do 1000zł
bardzo podobał mi się Bolder Implastu, ale naczytałam się sporo złych opinii i boję się ryzykować
a o tej firmie powiedziała mi siostra że dużo takich wózków na ulicy widziała (chociaż ja jakoś niebardzo) i tak mnie zaciekawiły bo ten model alpina podoba mi się na zdjęciach, no i chciałam coś więcej się o nich dowiedzieć

Aha takie buty ty przynajmniej masz coś upatrzone a ja zero w tym temacie na razie priorytet to komoda bo nie mam gdzie już tych uzbieranych ciuszków wkładać i leżą w worze :szok: ale myślę że opiniami też nie ma sie co sugerować wiesz każdy ma inne oczekiwania jednemu sprosta ten wózek drugi będzie narzekał tak jak sie nasłuchałam o tako że sie psują ponoć a jeszcze żadnemu ze znajomych się nic nie stało ale tak jak się mówi ile użytkujących tyle opinii :tak:;-) ja np na pewno będę zwracać uwagę czy rączka jest przekładana bo teraz zauważyłam że robią z przekładanymi gondolami a nie rączkami no to dziękuję jak tak na spacerze się wiatr zmieni i co ja będę cała gondolę przekładać ?:no: to chyba ważna rzecz :-)

ptyska ja ci powiem że mnie osobiście jako dziecko nauczyli bujać to potem przywiązywali w nocy sobie nogi do wózka i bujali nogami bo jak tylko przestali to był wrzask wiec ja za żadne chiny nie bujne dziecka w żadnym sprzęcie bo a nóż podobne do mnie się urodzi:-D:-D:-D:-D:-D

ja ogólnie powiem że wózek naprawdę max do 1500 zł 3w1 więcej bym nie dała no chyba żebym bogata była :-D:-D

ale jest to dylemat mnie już po nocach się śni ogólnie jak policzyłam wszystko co mi potrzeba również pierdoły takie to mi wyszło że na wyprawkę wydam ok 3500 i to tak w optymistycznej i oszczędnej wersji

marand, ja na chwilę obecną z wózków jestem zdecydowana właśnie na Bolder Implast. Fakt, że jeszcze nie oglądałam go na żywo, bo jak byłam w Smyku to nie było go, ale wizualnie i funkcjonalnie mi odpowiada. Opinie czytałam piąte przez dziesiąte. Ale mam jeszcze czas do ostatecznej decyzji.

niby coś tam sobie upatrzyłam ale w każdym coś jest nie tak, a im więcej szukam tym bardziej głupieje, a wózek to największy problem jak dla mnie, resztę wybieram na zasadzie czy mi w ogóle potrzeba i czy mi się podoba, a wózek dodatkowo powinien być praktyczny
co do opinii to ja się aż tak nie sugeruję bo każdy oczekuje czegoś innego od wózka i opinia typu wózek zbyt ciężki jak dla mnie niczego nie wnosi bo jak wózek na pompowanych dużych kołach może być lekki kiedy na wszystkich stronach o wózkach można że same koła ważą od 3 do 4 kg, ale jak już większość pisze że pęka stelaż po kilku miesiącach lub koła trzeba co spacer pompować to trochę daje do myślenia

a co do przekładanej rączki to po części masz rację, że łatwiej jest rączkę przełożyć niż gondolę czy siedzisko tylko z drugiej strony jak wybierasz wózek ze skrętnymi kołami to nie wiem czy wtedy te skrętne koła zdają egzamin bo są z tyłu a nie z przodu

No właśnie o tych kołach, że co spacer trzeba pompować też słyszałam :baffled: no i raczej też bym wolała, żeby nic mi nie pękało w wózku. Z tym wyborem to nie lada wyzwanie, tyle różnych czynników musi się zgadzać.

a co do przekładanej rączki to po części masz rację, że łatwiej jest rączkę przełożyć niż gondolę czy siedzisko tylko z drugiej strony jak wybierasz wózek ze skrętnymi kołami to nie wiem czy wtedy te skrętne koła zdają egzamin bo są z tyłu a nie z przodu

No i na to też by trzeba było zwrócić uwagę :no: idealnego wózka chyba nie znajdziemy :baffled:

reklama
z tym pompowaniem kol to cos jak z ta gonola ;-), kto takie glupoty opowiada. My nasze moze kilka razy pompowalismy na tyle lat uzywania. Ale no normalnie, w aucie tez czasem trzeba dopompowac

a i przekladana raczka moim zdaniem zbedna.
wg mnie dziecko chetniej oglada to co przed nim jak jedzie w wozku a nie idacą mame. A dziecko widac przez szybke w budce wiec to wystarcza

Do góry