reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Kaka nie chodzi mi ze Ty cos napisalas tylko ze dyskucja byla burzliwa :-D

Aguga teoretycznie mozna jesli dziecka to nie uczuli a tego nie przewidzisz, Ja na poczatku pralam w Loveli ale szybko na sensitivy przeszlam

reklama
aguga - jeśli chcesz od razu w sensitivie, to można zrobić tak, że kup maleńkie opakowanie dziecięcego, wypierz w nim te pierwsze ubranka na najwrażliwszą po porodzie skórke noworodka, a jeden np. kaftanik upierz z waszymi rzeczami w sensitivie i sprawdź, jak się coś wydarzy, nie będziesz miała wszystkich ubranek do prania :-) , tak to wykombinowałam, choć ja będę jechać z dziecięcym jakiś czas, to też zależy od dzidzi i wrażliwości skórki

O kurcze co się tu dzieje??? Anunia własnie przeczytałam wszystkie posty i jakos nie moge stwierdzic że dziewczyny Ciebie obsmarowały .Sama niestety przytoczyłaś głupie poglądy z których pozostaje tylko się śmiac bo nie wyobrazam sobie że nawet w zimie mozna z dzieckiem nie wychodzić na codzienny spacer. Nawet jak jest -10 czy więcej to wystawiam wózek na balkon na pare minut żeby dziecko było na powietrzu ,chyba że chcesz takiego ślimaka wychować to już twój wybór.

Niestety zaglądasz do nas okazyjnie tylko jak masz jakis problem ,nic o Tobie nie wiemy nie uczestniczysz w życiu forum i jeszcze masz pretensje . U nas toczą się rózne dyskusje i kazda ma inne spojrzenie na wiele rzeczy i wyraża swoje zdanie i nikt się nie obraza i nie skarży !

Zmieniając i kończac temat .

Sliczności znów nakupiłyście ,ja jutro idę na polownie więc mam nadzieje że coś ładnego kupie:)

Aguga ja tez prałam z vizyrze ale mój mały nie miał uczulenia teraz to nie wiem .Na razie wszystko poprałam w naszym proszku w ogóle nie pomyślałam...

aguga, jak skończyło mi się opakowanie proszku dla dzieci, to od razu przeszłam na nasz. Szymek nie miał problemów ze skórą, więc nie widziałam sensu rozdrabniać się na dwa proszki i dwa prania.

Ktoś pisał na temat wózka spacerowego. Ja miałam przy Szymku taki: BABY DESIGN TINY spacerówka +folia MEGA PROMOCJA (2408818265) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i byłam bardzo zadowolona. Lekki, z dużym koszem na zakupy, siedzisko rozkładane na płasko i pojedyncza rączka do prowadzenia - na tych rzeczach mi bardzo zależało. Cenowo też ok. Jedyny minus to piankowe kółka, ale one zajadą się prędzej czy później w każdym wózku. A nasz był naprawdę bardzo eksploatowany:-D

nikamo udanego polowania :-)

Też mam pomysł żeby na początku prać w proszku dla dzieci, a po skończonym opakowaniu przejść na delikatny "dorosły" lub żel. I widzę, że ten pomysł jest nie głupi:tak:

nikamo - już czekamy na fotki z polowania :-)
MalinowaP - tym razem też szybciej przejdę na zwykły proszek, jeśli Michaś pozwoli, ale te parę miesięcy nie będę go testować

Ja pewnie tym razem też szybciej przejdę na "dorosły" delikatny proszek, bo z Olusiem baaaardzo długo prałam jego ubranka oddzielnie w jego proszku. Ale nie przeszkadzało mi to i uwielbiałam zapach tego dzidziusiowego proszku :-)

ja w pl na urlopie jak amelka byla mala uzywalam lovelle ale jak dla mnie do bani ubranka szorstkie akies byly i srednio sie dopieralo pranie:dry:moze kwestia tez wody jaka jest w kranie nie wiem. tu uzywamy od poczatku zelow bio do prania. kupowalam fairy sensitive najpierw i do plukania lenor sensitive i nie bylo problemow ze skora:tak: ale lepiej przetestowac jedno czy dwa ubranka wyprac w jednym proszku i w drugim i zobaczy czy alergii niema:tak:
a i zastanawiam sie ostatnio nad orzechami pioracymi ktos ma doswaidczenie?? wiecie co to i jak to dziala??? amelka ma azs i moze te orzechy beda lepsze i je nie podraznia?? INDYJSKIE ORZECHY PIORĄCE 1 KG MEGA ODMIANA 4 WOR. (2374902172) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Czytałam dużo o tych orzechach i często można spotkać opinię, że brudnych rzeczy nie wypiorą. Ulane po mleku pewnie tak, ale marchewka lub inne kolorki zostają na ubraniach.
To samo pisali o dorosłych ubraniach, że wypiorą jedynie tzw. delikatnie spocone bluzki.

Do góry