reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mam pytanie.
W czym lepsza jest komoda od szafki z półkami tych samych rozmiarów.
Pytam, bo w większości komód szuflady mają wielkie przody, a boki ok. 10cm i mało się w nich mieści. Tak sobie dumam czy bardziej pojemna nie będzie szafka z półkami do której w razie przewracania się zawartości można wstawić pudełko:confused:

Sonkaa ta twoja komoda ma duzo szuflad myślisz że ta z dudusia dla dziewczyny ma mało miejsca ? kwestia jest tego typu że nie mam pomysłu z umeblowaniem musimy sie zmieścic w dwóch pokojach bo mieszkamy u rodziców i mamy połączone dwa pokoje więc najlepiej jakby wszystko jak najmniej zajmowało ale przecież musze mieć komode sama już nie wiem jak to wykombinować :no: łóżeczko na pewno będzie stało przy naszym tyle tylko wiem póki co.

Mam pytanie.
W czym lepsza jest komoda od szafki z półkami tych samych rozmiarów.
Pytam, bo w większości komód szuflady mają wielkie przody, a boki ok. 10cm i mało się w nich mieści. Tak sobie dumam czy bardziej pojemna nie będzie szafka z półkami do której w razie przewracania się zawartości można wstawić pudełko:confused:

Wiesz co mysle że na komodzie mozna jeszcze coś postawić albo przewijak położyć i jakoś chyba tak podręczniej

Mallinowa_Paula, ja będę miała właśnie zamykaną szafkę z półkami. Po wstawieniu łóżeczka do sypialni na dodatkową komodę nie będzie miejsca, a taką szafkę już mam i po opróżnieniu zamierzam ją przeznaczyć właśnie dla malucha. Pojemniki też są sensowne w takiej szafce i na pewno będę na części półek je mieć, w naszych szafach też wykorzystuję ten patent od lat.

Pudełka mam tego rodzaju:
SKUBB Komplet pudełek, 6 szt. - biały - IKEA
SKUBB Pudełko z przegrodami - biały - IKEA
Chociaż za studenckich czasów to i pudełka po butach się sprawdzały:-)

Od razu mam do Was pytanko. Mamy dylemat z zakupem wózka, zastanawiam się jak dzidzia się urodzi w październiku czy jest sens zakupowania wózka 3w1.W szczególności czy gondolka będzie potrzebna. Wiadomo zima, mało się będzie spacerowało a na wiosnę dziecko już będzie potrzebowało spacerówki. Więc zastanawiamy się czy nie lepiej kupić od razu spacerówkę( z kolei do niej chyba nie bardzo z noworodkiem):rofl2:A w dodatku jeszcze mieszkam na III piętrze i tu z kolei przydałby mi się adapter z fotelikiem, żeby było poręcznie i szybko.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?????????
A jeśli już chodzi o wózek to możne któraś z Was zastanawiał się nad tym modelem:
3 w 1 SOLARIS BEBETTO + MAXI COSI CABRIOFIX (2397097299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
???????????????????????

Ja tam nie widzę różnicy między komodą a szafką :rofl2: dla mnie to wsio ryba z tym że szafki z przewijakiem nie kupię :-D to jedyna różnica :-)

reklama
Do góry