reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mam pytanie.
W czym lepsza jest komoda od szafki z półkami tych samych rozmiarów.
Pytam, bo w większości komód szuflady mają wielkie przody, a boki ok. 10cm i mało się w nich mieści. Tak sobie dumam czy bardziej pojemna nie będzie szafka z półkami do której w razie przewracania się zawartości można wstawić pudełko:confused:

Sonkaa ta twoja komoda ma duzo szuflad myślisz że ta z dudusia dla dziewczyny ma mało miejsca ? kwestia jest tego typu że nie mam pomysłu z umeblowaniem musimy sie zmieścic w dwóch pokojach bo mieszkamy u rodziców i mamy połączone dwa pokoje więc najlepiej jakby wszystko jak najmniej zajmowało ale przecież musze mieć komode sama już nie wiem jak to wykombinować :no: łóżeczko na pewno będzie stało przy naszym tyle tylko wiem póki co.

Mam pytanie.
W czym lepsza jest komoda od szafki z półkami tych samych rozmiarów.
Pytam, bo w większości komód szuflady mają wielkie przody, a boki ok. 10cm i mało się w nich mieści. Tak sobie dumam czy bardziej pojemna nie będzie szafka z półkami do której w razie przewracania się zawartości można wstawić pudełko:confused:

Wiesz co mysle że na komodzie mozna jeszcze coś postawić albo przewijak położyć i jakoś chyba tak podręczniej

Mallinowa_Paula, ja będę miała właśnie zamykaną szafkę z półkami. Po wstawieniu łóżeczka do sypialni na dodatkową komodę nie będzie miejsca, a taką szafkę już mam i po opróżnieniu zamierzam ją przeznaczyć właśnie dla malucha. Pojemniki też są sensowne w takiej szafce i na pewno będę na części półek je mieć, w naszych szafach też wykorzystuję ten patent od lat.

Pudełka mam tego rodzaju:
SKUBB Komplet pudełek, 6 szt. - biały - IKEA
SKUBB Pudełko z przegrodami - biały - IKEA
Chociaż za studenckich czasów to i pudełka po butach się sprawdzały:-)

Od razu mam do Was pytanko. Mamy dylemat z zakupem wózka, zastanawiam się jak dzidzia się urodzi w październiku czy jest sens zakupowania wózka 3w1.W szczególności czy gondolka będzie potrzebna. Wiadomo zima, mało się będzie spacerowało a na wiosnę dziecko już będzie potrzebowało spacerówki. Więc zastanawiamy się czy nie lepiej kupić od razu spacerówkę( z kolei do niej chyba nie bardzo z noworodkiem):rofl2:A w dodatku jeszcze mieszkam na III piętrze i tu z kolei przydałby mi się adapter z fotelikiem, żeby było poręcznie i szybko.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?????????
A jeśli już chodzi o wózek to możne któraś z Was zastanawiał się nad tym modelem:
3 w 1 SOLARIS BEBETTO + MAXI COSI CABRIOFIX (2397097299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
???????????????????????

Ja tam nie widzę różnicy między komodą a szafką :rofl2: dla mnie to wsio ryba z tym że szafki z przewijakiem nie kupię :-D to jedyna różnica :-)

reklama
Do góry