reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy na zakupach

aniunnia weź ich zabij śmiechem! kto takie bzdury opowiada? matko święta to takie rzeczy jeszcze ludzie gadają? To co? kisić dziecko w domu do wiosny?
A może najlepiej przeprowadzić się na południe europy gdzie zimy nie ma?
ale mnie irytują takie poglądy..wrrrr
l wpisz w google spacer z noworodkiem zimą
jeden link np.
Noworodek zimą - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl

reklama
aguga - superman czadowy!!!!!!!!!!!!

aniunnia - gondola dla nas to podstawa!!!!!!!!!!!!! w ogóle nie wyobrażam sobie wyjścia na spacer inaczej, dla dzieci jesiennych, jak nasze to w ogóle mowy nie ma, że by w naszym klkimacie bez gondoli - ja sobie nie wyobrażam, obawiam się, że nie masz w domu zbyt fachowego wsparcia, choć chęci pewnie najlepsze :-)

no w domu mnie uświadamiają, że przez zimę się nie wychodzi z dzieckiem na dwór..

Ojojoj, az mi się buzia uśmiechnęła:-D Ja sobie tez nie wyobrażam bez spacerów, zwariowałabym w domu...tylko trzeba dziecko dobrze ubrać i już. Napewno zdrowsze będzie jak na spacerki wychodzić będzie.

Dziś wpadłam na taki wózeczek;
ZESTAW WÓZEK GONDOLA/SPACER QUATRO 3 i 4 + FOTELIK (2385036688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lekki, pełna regulacja podnózka, rączki, i siedziska...tylko ta torba jakoś śmiesznie wisi. Cena dobra, trójkołowce mega zwrotne aczkowliek trzeba uważać na ostrych zakrętach bo mogę być wywrotne:dry: Kolory też nie powalają, standardowe. A Wy co myślicie?

przyjrzałam się tej torbie i rzeczywiście dziwnie wisi, ma krótkie paski na zatrzask. ciekawe czy ma również długie.. a tak to fajny wózeczek

Polcia ja również znam młodą dziewczynę z synkiem.. miał kolki itd więc nie zabierała go na dwór ale urodzony w kwietniu! Chłopczyk skończył rok ale główka dalej płaska z tyłu. A na spacerze ich spotkałam pierwszy raz ok lipca to dowiedziałam się że dopiero zaczęli wychodzić !!!!!

a z tym chrztem i spacerami to mnie zastrzeliłaś!! To ja synka nie powinnam z domu wypuszczać bo nie ochrzczony?:rofl2:

Ostatnia edycja:
no w domu mnie uświadamiają, że przez zimę się nie wychodzi z dzieckiem na dwór..
prze[praszam usmialam sie od ucha do ucha na twoj post. jak to przez zime mam siedziec z dzieckiemw domu?? wychodzi siena dwor caly rok nawet z tyg niemowleciem. zasada jest jedna trzeba werandowac maluszka zeby nie bylo szoku z temperatura. ja amelkowne w pl przy mrozach -17 w sniegu spacerowalam. mnie zostalo powiedziane tutaj w uk (w pl macie pewnie inne normy) ze do -20 moge wychodzic a z noworodkiem do -15 chyba ze dobrze pozawijane dziecie i z folia na wozku zeby zimnego powietrza nie wdychalo:tak:

a z chrzetm to kolezanka z pracy mi mowila ze u nich na wsi tak bylo ze jak chrztu nie bylo to dziecie z domu sie nie wypuszcza ale to bylo daaawno temu :)

Ostatnia edycja:
to wyslesz mi jak moj bylby mniejszy
Oczywiście,nie ma sprawy ;-)
Aniunia jak dziewczyny napisały już gondola bardzo ważna sprawa.Ja nie zamierzam dziecka trzymać w domu i zaraz po porodzie wyjdę na spacer.Z synkiem tak zrobiłam,ale on lipcowy i cieplutko było,codziennie w zimie wychodziliśmy z domu oprócz śnieżyc i wichur,a tak przy minusowej temp spacer obowiązkowy .

mimi no ja akurat z tą bluzą trafiłam na 62, a były 2 ostatnie :-p Teraz poluję na jakąś na 68
aguga cudny spiderman :-)
aniunnia no troszkę mnie zdziwiło podejście mamy :confused: No ale ja nie wyobrażam sobie nie wychodzić z dzieckiem tyle czasu na dwór. Rozumiem przy jakiś wielkich mrozach, no ale tak?
Polcia dla mnie to nie do omyślenia, że ludzie w tych czasach wierzą jeszcze w takie zabobony, bo brak chrztu i jakieś inne wymysły :laugh2:

reklama
to ja proponuję trzymać dziecko w szpitalu do wiosny!! no bo jak przewieźć do domu kiedy zimno na dworze a nie daj boże będzie padało??... siedzę i się śmieję.Prawie monitor zaplułam..

ok, to miało być o zakupach, no dobra, w związku z tym nie kupujemy kombinezonów, kremów ochronnych i kocyków! Bo dzieciaczki "hodujemy" w domu do wiosny.. hihihihihihi
images

Do góry