reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

aniunnia weź ich zabij śmiechem! kto takie bzdury opowiada? matko święta to takie rzeczy jeszcze ludzie gadają? To co? kisić dziecko w domu do wiosny?
A może najlepiej przeprowadzić się na południe europy gdzie zimy nie ma?
ale mnie irytują takie poglądy..wrrrr
l wpisz w google spacer z noworodkiem zimą
jeden link np.
Noworodek zimą - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl

reklama
aguga - superman czadowy!!!!!!!!!!!!

aniunnia - gondola dla nas to podstawa!!!!!!!!!!!!! w ogóle nie wyobrażam sobie wyjścia na spacer inaczej, dla dzieci jesiennych, jak nasze to w ogóle mowy nie ma, że by w naszym klkimacie bez gondoli - ja sobie nie wyobrażam, obawiam się, że nie masz w domu zbyt fachowego wsparcia, choć chęci pewnie najlepsze :-)

no w domu mnie uświadamiają, że przez zimę się nie wychodzi z dzieckiem na dwór..

Ojojoj, az mi się buzia uśmiechnęła:-D Ja sobie tez nie wyobrażam bez spacerów, zwariowałabym w domu...tylko trzeba dziecko dobrze ubrać i już. Napewno zdrowsze będzie jak na spacerki wychodzić będzie.

Dziś wpadłam na taki wózeczek;
ZESTAW WÓZEK GONDOLA/SPACER QUATRO 3 i 4 + FOTELIK (2385036688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lekki, pełna regulacja podnózka, rączki, i siedziska...tylko ta torba jakoś śmiesznie wisi. Cena dobra, trójkołowce mega zwrotne aczkowliek trzeba uważać na ostrych zakrętach bo mogę być wywrotne:dry: Kolory też nie powalają, standardowe. A Wy co myślicie?

przyjrzałam się tej torbie i rzeczywiście dziwnie wisi, ma krótkie paski na zatrzask. ciekawe czy ma również długie.. a tak to fajny wózeczek

Polcia ja również znam młodą dziewczynę z synkiem.. miał kolki itd więc nie zabierała go na dwór ale urodzony w kwietniu! Chłopczyk skończył rok ale główka dalej płaska z tyłu. A na spacerze ich spotkałam pierwszy raz ok lipca to dowiedziałam się że dopiero zaczęli wychodzić !!!!!

a z tym chrztem i spacerami to mnie zastrzeliłaś!! To ja synka nie powinnam z domu wypuszczać bo nie ochrzczony?:rofl2:

Ostatnia edycja:
no w domu mnie uświadamiają, że przez zimę się nie wychodzi z dzieckiem na dwór..
prze[praszam usmialam sie od ucha do ucha na twoj post. jak to przez zime mam siedziec z dzieckiemw domu?? wychodzi siena dwor caly rok nawet z tyg niemowleciem. zasada jest jedna trzeba werandowac maluszka zeby nie bylo szoku z temperatura. ja amelkowne w pl przy mrozach -17 w sniegu spacerowalam. mnie zostalo powiedziane tutaj w uk (w pl macie pewnie inne normy) ze do -20 moge wychodzic a z noworodkiem do -15 chyba ze dobrze pozawijane dziecie i z folia na wozku zeby zimnego powietrza nie wdychalo:tak:

a z chrzetm to kolezanka z pracy mi mowila ze u nich na wsi tak bylo ze jak chrztu nie bylo to dziecie z domu sie nie wypuszcza ale to bylo daaawno temu :)

Ostatnia edycja:
to wyslesz mi jak moj bylby mniejszy
Oczywiście,nie ma sprawy ;-)
Aniunia jak dziewczyny napisały już gondola bardzo ważna sprawa.Ja nie zamierzam dziecka trzymać w domu i zaraz po porodzie wyjdę na spacer.Z synkiem tak zrobiłam,ale on lipcowy i cieplutko było,codziennie w zimie wychodziliśmy z domu oprócz śnieżyc i wichur,a tak przy minusowej temp spacer obowiązkowy .

mimi no ja akurat z tą bluzą trafiłam na 62, a były 2 ostatnie :-p Teraz poluję na jakąś na 68
aguga cudny spiderman :-)
aniunnia no troszkę mnie zdziwiło podejście mamy :confused: No ale ja nie wyobrażam sobie nie wychodzić z dzieckiem tyle czasu na dwór. Rozumiem przy jakiś wielkich mrozach, no ale tak?
Polcia dla mnie to nie do omyślenia, że ludzie w tych czasach wierzą jeszcze w takie zabobony, bo brak chrztu i jakieś inne wymysły :laugh2:

reklama
to ja proponuję trzymać dziecko w szpitalu do wiosny!! no bo jak przewieźć do domu kiedy zimno na dworze a nie daj boże będzie padało??... siedzę i się śmieję.Prawie monitor zaplułam..

ok, to miało być o zakupach, no dobra, w związku z tym nie kupujemy kombinezonów, kremów ochronnych i kocyków! Bo dzieciaczki "hodujemy" w domu do wiosny.. hihihihihihi
images

Do góry