reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Ja po dzisiejszej wizycie u przyjaciółki mam obiecany laktator elektryczny - ona rodzi pod koniec czerwca, więc jest szansa że w październiku już jej nie będzie potrzebny :-D

reklama
Piękna!!!

Dziewczyny jakie polecacie butelki dla noworodka - chcę karmić piersią, ale wolę mieć w zapasie jakąś butelkę w razie konieczności podania np. herbatki. Myślałam nad Aventem tym antykolkowym, ale wczoraj przyjaciółka zachwalała mi Medelę Calm. Chciałabym żeby butelka nie zaburzyła odruchu ssania u małej.

No to ja wkładki laktacyjne, osłonki na brodawki, majtki jednorazowe, podkłady. Jak na razie tyle mi przychodzi do głowy:nerd:
To ja mam na razie to samo.
Malinova_Paula śliczna karuzela
Paja ja przy starszym synku miałam zwykłą butelkę z canpola i najwięcej później królował avent.Moim zdaniem nie ma butelek antykolkowych.Każdy bobas inny inaczej ssie więc będziesz musiała dobrać odpowiednią dla swojego dziecka .Ja teraz mam z Gerbera i taką
MAM Mambaby butelka antykolkowa AntiColic160 ml 0+ (2378459938) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MalinowaP - prześliczna karuzelka

ja jeszcze nie kupiłam nic dla siebie, ani ze środków higienicznych, ani ubrania typu koszula, szlafrok - chyba zrobię to w lipcu, w przyszłym tygodniu wybieram się po komodę i regalik dla Michasia, więc będzie gdzie trzymać kosmetyki, które kupię dla niego

reklama
Mallinowa Paula, karuzela cudna :-) My mamy po Olusiu, kaczuszki :-) Ale też będę musiała ją dopiero przywieźć.

Co do kosmetyków dla mnie i dla dziecka, to ja jeszcze nie mam nic. W wakacje zamierzam zacząć się za tym rozglądać. Wtedy też chyba kupimy komodę dla Malutkiej więc będzie gdzie to wszystko chować :-)
A co do butelek, Olek był na piersi 7m-cy, potem mieliśmy zwykłą butlę Aventu, a do herbatek kubek niekapek, z którego potem pił też mleko (tzn. miał dwa :-)). I u nas potem już tylko te kubki. Ciocia ze Stanów wysyłała mi takie super Gerbera, w pl nigdzie nie mogliśmy ich znaleźć, a Olkowi najbardziej podpasowały.

Do góry