reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

fajnie, że mamy, które już mają dzieci doradzają nam z rozmiarami bo szczerze mi też ten 56 wydawał się za mały a teraz wiem, że będzie ok.

co do body z krótkim rękawem to ja tylko takie kupuję, na to pajacyk w domku przecież będzie ciepło więc 2 długie rękawy nie będą potrzebne.

co do wózków to zaciągnęłam wczoraj męża do skepu, żeby mu pokazać ten mój I'coo Peak i powiem wam jest zachwycony:-) wybróbwalismy go na wszytkie strony i dla nas rewelacja. Gondolka jest długa i głęboka, jest już w komplecie śpiworek na zimę. Wszytko chodzi rewelacyjne, nie trzeba się schylać aby zablokować przednie koła bo wszystko blokuje się nogą, rączka teleskopowa, amortyzatory z blokadą po obu stronach, w razie deszczu w spacerówce można budę przyciągnąć aż do tego pałąka gdzie dziecko trzyma rączki. Wózek i do miasta i w teren.

a teraz minusy - mały kosz na zakupy i waga (20kg) dla mnie oba niestotne bo się zakochałam

icoo.jpg

reklama
Ooo!! Fajny ten wózeczek!! My jedziemy dziś pooglądać po wizycie u doktorka ;-) Fajnie, że wkleiłaś to zdjęcie, będę miała z czym porównać, bo jak na razie tylko maxi cosi mura 4 zawrócił mi w głowie :-)
A ten wygląda imponująco! Szkoda tylko, że mały koszyk na zakupy, ale maxi cosi też ma malutki, więc remis! :-D

Malinova fajowy wózio

Jaazosia ja mialam dla starszego syna x-landera x-a i dla mnie super. Poza malymi minusami ogolnie super wozek. My tez na obrzezach mieszkamy we wlasnym domku wiec waga nie byla problemem wiec bylismy zadowoleni bardzo. Kuba praktycznie do 4 lat nim jezdzil bo my na dluuugie spacery chodzilismy z nim po pare kilometrow wiec sam by nie doszedl to jezdzil i bardzo to lubil.
Teraz ma rower to sie przesiadl a wozem poczeka na malucha.
Tzn glownie gondola bo jest jak nowa, spacerowka wiadomo juz material troche stracil kolor po kilku praniach i od slonca.
Ale tez bedziemy nia troche jezdzic. A dopiero potem kupimy jakas mnijesza spacerowke na wymiene bo ta co mam druga po kubie to porazka. Kupilismy parasolke taka na zakupy do auta i to masakra jakas. Tak sie umeczylam tym wozkiem na miescie ze szok. Do tego juz sie raczki popsuly :eek:. Ten drugi to byl jakis Baby Design

Humm... Trudna sprawa z tymi wózkami. Zupełnie jak bym samochód wybierała! :-D
Jutrzenka - dziękuję za sugestie. X-landera polecała mi też moja siostra, także na pewno również obejrzymy. Mi w zasadzie potrzebna tylko gondolka bo mam super spacerówkę po synku siostry. Sprawdzona i prawie jak nowa, więc bomba! Oczywiście nie pamiętam jaki model, ale na pewno graco. Z mnóstwem wygodnych kieszonek, pojemniczków, stolikiem i "trzymadełkiem" na butelkę, także chyba fajnie. :happy2:
Ale piszcie piszcie dziewczęta, do kupna jeszcze trochę czasu mamy, a każda opinia się przyda dla kogoś tak zielonego w tym temacie jak ja.
Z góry dziękuję, w imieniu własnym i synka, któremu przyjdzie wybranym wozem podróżować. ;-)

Co do wózka to my jesteśmy na 90% zdecydowani na x-landera move :-) Byłam dwa dni temu w sklepie i wyoglądałam go na wszystkie strony - spełnia wszystkie moje oczekiwania. Poza tym znajomi mają x-landera xA i są zachwyceni, a move ma jeszcze parę fajnych udogodnień :-D Jeszcze się zastanawiałam nad Tako, bo też mi się bardzo podoba, ale naczytałam się opinii że ma felerne koła i ciągle jest z nimi kłopot... Poza tym chcemy kupić fotelik Recaro do auta, a one montują się tylko do wózków recaro i x-lander.

o rany temat wozkow,ja po dlugich przemysleniach postanowilam ze kupie uzywanego x-landera zeby go wytyrać w zimie jako gondole,a na wiosne spacerowke,no a na lato kupie nowa jakas lekka spacerowke mclarena pewnie.

Paja - ja z Majka miałam Tako i nie było żadnych problemów z kółkami, w ogóle gondola - rewelacja - wózek ciężki, jak czołg, ale zawieszenie miał doskonałe i Majka spała jak anioł gdy jeździło sie po wertepach. Teraz na zimę też pożyczam Tako dla gondolki właśnie, a potem kupię jakąś dobrą spacerówkę, albo mclarena albo moja ukochana Inglesinke Zippy :-)

arthatee - wózeczek wygląda ślicznie, a widziałaś go na żywo?, bo gondola jakaś mała się wydaje, ale to może być kwestia zdjęcia ...

reklama
arthatee super ten wozeczek,wyglada ślicznie a ciekawa jestem jak technicznie i jak sie sprawdza w uzytkowaniu:)

Do góry