reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

fajnie, że mamy, które już mają dzieci doradzają nam z rozmiarami bo szczerze mi też ten 56 wydawał się za mały a teraz wiem, że będzie ok.

co do body z krótkim rękawem to ja tylko takie kupuję, na to pajacyk w domku przecież będzie ciepło więc 2 długie rękawy nie będą potrzebne.

co do wózków to zaciągnęłam wczoraj męża do skepu, żeby mu pokazać ten mój I'coo Peak i powiem wam jest zachwycony:-) wybróbwalismy go na wszytkie strony i dla nas rewelacja. Gondolka jest długa i głęboka, jest już w komplecie śpiworek na zimę. Wszytko chodzi rewelacyjne, nie trzeba się schylać aby zablokować przednie koła bo wszystko blokuje się nogą, rączka teleskopowa, amortyzatory z blokadą po obu stronach, w razie deszczu w spacerówce można budę przyciągnąć aż do tego pałąka gdzie dziecko trzyma rączki. Wózek i do miasta i w teren.

a teraz minusy - mały kosz na zakupy i waga (20kg) dla mnie oba niestotne bo się zakochałam

icoo.jpg

reklama
Ooo!! Fajny ten wózeczek!! My jedziemy dziś pooglądać po wizycie u doktorka ;-) Fajnie, że wkleiłaś to zdjęcie, będę miała z czym porównać, bo jak na razie tylko maxi cosi mura 4 zawrócił mi w głowie :-)
A ten wygląda imponująco! Szkoda tylko, że mały koszyk na zakupy, ale maxi cosi też ma malutki, więc remis! :-D

Malinova fajowy wózio

Jaazosia ja mialam dla starszego syna x-landera x-a i dla mnie super. Poza malymi minusami ogolnie super wozek. My tez na obrzezach mieszkamy we wlasnym domku wiec waga nie byla problemem wiec bylismy zadowoleni bardzo. Kuba praktycznie do 4 lat nim jezdzil bo my na dluuugie spacery chodzilismy z nim po pare kilometrow wiec sam by nie doszedl to jezdzil i bardzo to lubil.
Teraz ma rower to sie przesiadl a wozem poczeka na malucha.
Tzn glownie gondola bo jest jak nowa, spacerowka wiadomo juz material troche stracil kolor po kilku praniach i od slonca.
Ale tez bedziemy nia troche jezdzic. A dopiero potem kupimy jakas mnijesza spacerowke na wymiene bo ta co mam druga po kubie to porazka. Kupilismy parasolke taka na zakupy do auta i to masakra jakas. Tak sie umeczylam tym wozkiem na miescie ze szok. Do tego juz sie raczki popsuly :eek:. Ten drugi to byl jakis Baby Design

Humm... Trudna sprawa z tymi wózkami. Zupełnie jak bym samochód wybierała! :-D
Jutrzenka - dziękuję za sugestie. X-landera polecała mi też moja siostra, także na pewno również obejrzymy. Mi w zasadzie potrzebna tylko gondolka bo mam super spacerówkę po synku siostry. Sprawdzona i prawie jak nowa, więc bomba! Oczywiście nie pamiętam jaki model, ale na pewno graco. Z mnóstwem wygodnych kieszonek, pojemniczków, stolikiem i "trzymadełkiem" na butelkę, także chyba fajnie. :happy2:
Ale piszcie piszcie dziewczęta, do kupna jeszcze trochę czasu mamy, a każda opinia się przyda dla kogoś tak zielonego w tym temacie jak ja.
Z góry dziękuję, w imieniu własnym i synka, któremu przyjdzie wybranym wozem podróżować. ;-)

Co do wózka to my jesteśmy na 90% zdecydowani na x-landera move :-) Byłam dwa dni temu w sklepie i wyoglądałam go na wszystkie strony - spełnia wszystkie moje oczekiwania. Poza tym znajomi mają x-landera xA i są zachwyceni, a move ma jeszcze parę fajnych udogodnień :-D Jeszcze się zastanawiałam nad Tako, bo też mi się bardzo podoba, ale naczytałam się opinii że ma felerne koła i ciągle jest z nimi kłopot... Poza tym chcemy kupić fotelik Recaro do auta, a one montują się tylko do wózków recaro i x-lander.

o rany temat wozkow,ja po dlugich przemysleniach postanowilam ze kupie uzywanego x-landera zeby go wytyrać w zimie jako gondole,a na wiosne spacerowke,no a na lato kupie nowa jakas lekka spacerowke mclarena pewnie.

Paja - ja z Majka miałam Tako i nie było żadnych problemów z kółkami, w ogóle gondola - rewelacja - wózek ciężki, jak czołg, ale zawieszenie miał doskonałe i Majka spała jak anioł gdy jeździło sie po wertepach. Teraz na zimę też pożyczam Tako dla gondolki właśnie, a potem kupię jakąś dobrą spacerówkę, albo mclarena albo moja ukochana Inglesinke Zippy :-)

arthatee - wózeczek wygląda ślicznie, a widziałaś go na żywo?, bo gondola jakaś mała się wydaje, ale to może być kwestia zdjęcia ...

reklama
arthatee super ten wozeczek,wyglada ślicznie a ciekawa jestem jak technicznie i jak sie sprawdza w uzytkowaniu:)

Do góry