reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Jest konkretny protokół - jeżeli na pappa i USG wyjdzie pośrednie ryzyko wad genetycznych, to pacjent może sobie zafundować takie badanie dla spokojności. Natomiast jeśli ryzyko jest wysokie, lub badanie już wolnego DNA płodowego jest niepokojące, wtedy najbardziej inwazyjna ale też najdokładniejsza metoda wjeżdża, czyli amnio. Jest to wtedy procedura refundowana przez NFZ 🙂
No właśnie to też mnie zastanawia, bo wyczytałam że 300-1000 to pośrednie, w innym 300-1500, albo nawet 300-2000 a są lekarze dla których powyżej 1000 jest niskie 🤷‍♀️ jak ktoś nie siedzi w temacie i za sam wiek dostanie na początek pośrednie to już może na zawał zejść 🤪

Ja juz niestety żegnam się z forum.6.04.25 pojechałam do szpitala z małym plamieniem to było dwa dni przed moim 12tyg skanem.niestety już w szpitalu zaczęłam bardzo krwawić i mialam poronienie.przez kilka godz przeżywałam koszmar.Rok temu mialam wywołane poronienie i to było nic w porównaniu z tym ile teraz krwi stracilam😔czas odpocząć, zadbać o zdrowie i myślę że trzeci raz będę próbować...

Ja juz niestety żegnam się z forum.6.04.25 pojechałam do szpitala z małym plamieniem to było dwa dni przed moim 12tyg skanem.niestety już w szpitalu zaczęłam bardzo krwawić i mialam poronienie.przez kilka godz przeżywałam koszmar.Rok temu mialam wywołane poronienie i to było nic w porównaniu z tym ile teraz krwi stracilam😔czas odpocząć, zadbać o zdrowie i myślę że trzeci raz będę próbować...
Trzymaj się ! Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Zadbaj o siebie i odpocznij

Trzymaj się, dużo odpoczywaj i dbaj o siebie.

reklama
To niby ma im zapobiegać. Sama jeszcze nie zaczęłam stosować. Jestem ciekawa zdania innych. A co do rozstępów to niezależnie od genetyki warto uelastyczniać skorę np. chociażby poprzez nawilżanie olejkami
Napisałam gdzieś, żeby nie używać olejkow? Czy napisałam że jak masz mieć rozstępy to u tak będą bo to zależy od genów? ;)

Do góry