reklama
Klemensa
Fanka BB :)
Nie, na co on?Dziewczyny stosujecie kolagen ?
Klemensa
No właśnie to też mnie zastanawia, bo wyczytałam że 300-1000 to pośrednie, w innym 300-1500, albo nawet 300-2000 a są lekarze dla których powyżej 1000 jest niskieJest konkretny protokół - jeżeli na pappa i USG wyjdzie pośrednie ryzyko wad genetycznych, to pacjent może sobie zafundować takie badanie dla spokojności. Natomiast jeśli ryzyko jest wysokie, lub badanie już wolnego DNA płodowego jest niepokojące, wtedy najbardziej inwazyjna ale też najdokładniejsza metoda wjeżdża, czyli amnio. Jest to wtedy procedura refundowana przez NFZ![]()

Podobno na elastyczność skóry i żeby nie mieć rozstępówNie, na co on?
Ja juz niestety żegnam się z forum.6.04.25 pojechałam do szpitala z małym plamieniem to było dwa dni przed moim 12tyg skanem.niestety już w szpitalu zaczęłam bardzo krwawić i mialam poronienie.przez kilka godz przeżywałam koszmar.Rok temu mialam wywołane poronienie i to było nic w porównaniu z tym ile teraz krwi stracilam
czas odpocząć, zadbać o zdrowie i myślę że trzeci raz będę próbować...

To niby ma im zapobiegać. Sama jeszcze nie zaczęłam stosować. Jestem ciekawa zdania innych. A co do rozstępów to niezależnie od genetyki warto uelastyczniać skorę np. chociażby poprzez nawilżanie olejkamiWg mnie jak masz mieć rozstępy to będziesz mieć, genetyka wygrywa![]()
Trzymaj się ! Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Zadbaj o siebie i odpocznijJa juz niestety żegnam się z forum.6.04.25 pojechałam do szpitala z małym plamieniem to było dwa dni przed moim 12tyg skanem.niestety już w szpitalu zaczęłam bardzo krwawić i mialam poronienie.przez kilka godz przeżywałam koszmar.Rok temu mialam wywołane poronienie i to było nic w porównaniu z tym ile teraz krwi stracilamczas odpocząć, zadbać o zdrowie i myślę że trzeci raz będę próbować...
Trzymaj się, dużo odpoczywaj i dbaj o siebie.Ja juz niestety żegnam się z forum.6.04.25 pojechałam do szpitala z małym plamieniem to było dwa dni przed moim 12tyg skanem.niestety już w szpitalu zaczęłam bardzo krwawić i mialam poronienie.przez kilka godz przeżywałam koszmar.Rok temu mialam wywołane poronienie i to było nic w porównaniu z tym ile teraz krwi stracilamczas odpocząć, zadbać o zdrowie i myślę że trzeci raz będę próbować...
reklama
Klemensa
Napisałam gdzieś, żeby nie używać olejkow? Czy napisałam że jak masz mieć rozstępy to u tak będą bo to zależy od genów?To niby ma im zapobiegać. Sama jeszcze nie zaczęłam stosować. Jestem ciekawa zdania innych. A co do rozstępów to niezależnie od genetyki warto uelastyczniać skorę np. chociażby poprzez nawilżanie olejkami