reklama
Catia.a
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, wieki mnie nie było, dwulatek, mdłości, ciężko się żyło. Teraz zaczęło odpuszczać to co się trafiło…. Bostonka u młodego.
Była grypa a teraz jeszcze to
Ktoś zna jakieś pozytywne historie ciężarnych z dzieckiem z bostonka na pokładzie?
Była grypa a teraz jeszcze to

Ktoś zna jakieś pozytywne historie ciężarnych z dzieckiem z bostonka na pokładzie?

Cześć, jestem w 14 tygodniu ciąży z terminem na 05.10, mam taki problem bo z posiewu wyszły mi jakieś liczne nieznane mi bakterie. Lekarz zapisał mi duomox niby bezpieczny w ciąży ale trochę się martwię, mam też problem z jego przygotowaniem. Jest to tabletka do sporządzenia zawiesiny doustnej i mam wrażenie, że ile bym wody nie dała to ona nie rozupuszcza się do końcu. Powstają w zawiesinie takie małe grudki niezależnie od tego ile czasu to mieszam. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Czy wypicie takiej zawiesiny z grudkami nie obniża skuteczności leku?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi

Zrobiłam pappa w pierwszej ciąży. Teraz również ale rozważałam dodatkowo nifty. Odmówiłam temat z lekarzem i tak: nifty pokaże tylko cześć ewentualnych zaburzeń (zespołów czy deficytów). Jak pamietam to cos Ok 90. A w rzeczywistości występuje ich znacznie więcej. Także nawet nifty nie da pewności bo po prostu nie pokaże wszystkich możliwych zespołów wad.Wiem, że to obrazuje jedynie ryzyko wystąpienia. Jednak zastanawiam się czy zrobić za jednym razem test pappa i nifty pro czy narazie samo pappa i ewentualnie później nifty. Jak wy robicie ?
Ja na ten moment odpuszczam choć brałam mocno pod uwagę z powodu nieprawidłowości w badaniu prenatalnym - jak się okazało „ustąpiła”. Nie będę się już dodatkowo schizowac.
Jeśli to nie problem to możesz powiedzieć po jakim czasie ta nieprawidłowość ustąpiła ? W przyszłym tygodniu mam umówioną pappę i chyba narazie zrobię tylko ten test. Później ewentualnie rozważę niftyZrobiłam pappa w pierwszej ciąży. Teraz również ale rozważałam dodatkowo nifty. Odmówiłam temat z lekarzem i tak: nifty pokaże tylko cześć ewentualnych zaburzeń (zespołów czy deficytów). Jak pamietam to cos Ok 90. A w rzeczywistości występuje ich znacznie więcej. Także nawet nifty nie da pewności bo po prostu nie pokaże wszystkich możliwych zespołów wad.
Ja na ten moment odpuszczam choć brałam mocno pod uwagę z powodu nieprawidłowości w badaniu prenatalnym - jak się okazało „ustąpiła”. Nie będę się już dodatkowo schizowac.
Zielonooka_92
Aktywna w BB
Hej dziewczynki
odzywam się po przerwie, ja już po teście Sanco - dzidziuś zdrowy, chłopczyk 
Mam pytanie, czy Wy już się zastanawiacie jaka położna, gdzie poród itp? Bo ostatnio jak mnie gin zapytała czy już jakiś szpital mam na oku to się zestresowałam, że może powinnam
W ogóle jak się szuka fajnej położnej?

Mam pytanie, czy Wy już się zastanawiacie jaka położna, gdzie poród itp? Bo ostatnio jak mnie gin zapytała czy już jakiś szpital mam na oku to się zestresowałam, że może powinnam

W czwartek miałam badanie prenatalne oraz test pappa. Podczas wizyty okazało się, że pęcherz dzidziusia jest powiększony… rozmowa z lekarza oraz to, że naczytałam się dziwnych artykułów - totalnie nie pomogło. W poniedziałek poszłam na usg do mojego lekarza prowadzącego - a tam pęcherz w normieJeśli to nie problem to możesz powiedzieć po jakim czasie ta nieprawidłowość ustąpiła ? W przyszłym tygodniu mam umówioną pappę i chyba narazie zrobię tylko ten test. Później ewentualnie rozważę nifty

Uf to dobrze, że wszystko okW czwartek miałam badanie prenatalne oraz test pappa. Podczas wizyty okazało się, że pęcherz dzidziusia jest powiększony… rozmowa z lekarza oraz to, że naczytałam się dziwnych artykułów - totalnie nie pomogło. W poniedziałek poszłam na usg do mojego lekarza prowadzącego - a tam pęcherz w normiesyn się poprostu wysikał
przez te kilka dni straciłam trochę zdrowia! Rozważałam różne możliwości wraz z amniopunkcją. Ba ten moment daje sobie spokój z nifty.

Osobiście wstępnie krąży mi jeden ze szpitali jako ten, w którym mogłabym urodzić. Aczkolwiek nie podjęłam jeszcze decyzji. Nastomiast z tego co się orientuję to jak wybierzesz szpital to wtedy możesz wybrać położną z tego miejsca. Może inne dziewczyny mnie poprawią jeśli jest inaczejHej dziewczynkiodzywam się po przerwie, ja już po teście Sanco - dzidziuś zdrowy, chłopczyk
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Hej dziewczynkiodzywam się po przerwie, ja już po teście Sanco - dzidziuś zdrowy, chłopczyk
Uf to dobrze, że wszystko okco się wydenerwowałaś to niestety Twoje. A długo czekałaś na wynik testu pappa ? Odbierałaś go osobiście ?
Osobiście wstępnie krąży mi jeden ze szpitali jako ten, w którym mogłabym urodzić. Aczkolwiek nie podjęłam jeszcze decyzji. Nastomiast z tego co się orientuję to jak wybierzesz szpital to wtedy możesz wybrać położną z tego miejsca. Może inne dziewczyny mnie poprawią jeśli jest inaczej
To zależy co lekarz/Ty masz na myśli.
Nie w każdym szpitalu masz położne świadczące prywatne usługi. I wykupienie takiej położnej to nie jest obowiązek. Szczególnie, że np w Warszawie to koszt ok 3-4 tys.