reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Chyba że będziesz długo karmić to przedłużysz. Mi też libido spadło... jak się kładę do łóżka to chce świętego spokoju i spać.
Mi jeszcze z poprzedniej ciąży nie przeszło, dzisiaj się mnie lekarka pytała kiedy miałam poprzednie CC, a ja jej mówię że w grudniu 🤣. W grudniu miałam okres, CC w czerwcu xD

reklama
Czy Wy też macie kłucia/rwania w pochwie?
Ja mam, a wczoraj miałam wrażenie że jak zaaplikowałam cycloghest do dostałam jakiegoś kłucia wieczorem... dziwne rzeczy... ale jak dziecko miało 0,75cm w czwartek a za 2 tym powinno mieć już 1.5cm to musi się do gdzieś mieścić. A spodziewam się że jak w pierwszej ciąży w dobrej kondycji brzuch mi zaczął rosnąć w 7 miesiącu to teraz może wiele szybciej. W 7 miesiącu wracałam z Norwegii do Polski w Norwegii zasubelam się w kurtkę po przelocie już się nie zasunelam... dziecko sie obróciło podczas lotu, bujałam się w samolocie a leciałam sama jak dziecko z jakimś zespołem sierocym ale tak mnie ciągnął brzuch .. później wracałam w 33tc też sama samolotem to podczas ładowania dostałam takiego skurczu że się przestraszyłam że będę rodzic w samolocie... na szczęście to było tylko ostrzeżenie...

Mi jeszcze z poprzedniej ciąży nie przeszło, dzisiaj się mnie lekarka pytała kiedy miałam poprzednie CC, a ja jej mówię że w grudniu 🤣. W grudniu miałam okres, CC w czerwcu xD
Ja podawałam wszystkie daty do lekarki to tylko cc podałam dobrze. A wszystkie biochemy i poronienie podałam rok do tyłu...
Ale pamiętam że w 41tc po dłuższej przerwie nie jeżdżenia samochodem, bo miałam bardzo niebezpieczna sytuację i mąż mi się zabronił narażać, wpadłam w poślizg zima w Norwegii standard tylko prawie wpadłam do takiego 3m rowu bo się auto nie zatrzymało tylko pojechało z górki dalej... to stanęłam na rondzie i już miałam jechać w lewo bo miałam skręcić lewo, w ostatniej chwili jak włączyłam kierunkowskaz w lewo sobie myślę babo co Ty robisz... już miałam takie bezmózgowie pod koniec ciąży... a na początki jak urodziłam... matko...

Ale wiecie co cieszę się że nie będę musiała ogarniać zimowego ubioru na sylwetkę z brzuchem... tylko jakieś letnie sukienki... wrzesień jeszcze ciepły a mi lekarka wpisała dwa terminy jeden 02.10 a drugi 04.10 i powiedziała że podczas prenatalnych dadzą odpowiedni termin. A nie wiem jak teraz robić się z CC, ile wcześniej przed planowanym terminem jest CC?

Hej hej, witam się :) Myślałam szukajac forum, że znajdę jakieś gdzie dopiero pierwsze osoby będą, a tu już 221 stron Ach, nawet nie doczytuje o_O W każdym razie gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych ciężarnych! Ja dopiero tydzień temu robiłam test, wizyta dopiero 5.03 ;)
witamy , na kiedy wychodzi ci termin ? ☺️

Ale wiecie co cieszę się że nie będę musiała ogarniać zimowego ubioru na sylwetkę z brzuchem... tylko jakieś letnie sukienki... wrzesień jeszcze ciepły a mi lekarka wpisała dwa terminy jeden 02.10 a drugi 04.10 i powiedziała że podczas prenatalnych dadzą odpowiedni termin. A nie wiem jak teraz robić się z CC, ile wcześniej przed planowanym terminem jest CC?
To zależy. Ja drugie miałam planowane na 39 tydzień a syn 35 tydz był już na świecie. Trzecie planowali mi na 37 tydzień skończony córka też nie doczekała do planowania🙂 teraz miałam już kiedyś powiedziane, że ze względu na moje historię CC pomiędzy 34-36 tyg

Ja podawałam wszystkie daty do lekarki to tylko cc podałam dobrze. A wszystkie biochemy i poronienie podałam rok do tyłu...
Ale pamiętam że w 41tc po dłuższej przerwie nie jeżdżenia samochodem, bo miałam bardzo niebezpieczna sytuację i mąż mi się zabronił narażać, wpadłam w poślizg zima w Norwegii standard tylko prawie wpadłam do takiego 3m rowu bo się auto nie zatrzymało tylko pojechało z górki dalej... to stanęłam na rondzie i już miałam jechać w lewo bo miałam skręcić lewo, w ostatniej chwili jak włączyłam kierunkowskaz w lewo sobie myślę babo co Ty robisz... już miałam takie bezmózgowie pod koniec ciąży... a na początki jak urodziłam... matko...
Mi już czasami mózg wysiada 🫣🤣🤣
Pamiętam że w ciążach to że mną rozmowy nie było. Czułam się tak strasznie głupia 😅 najlepsze że jak córka miała 9 miesięcy to poszłam do mojej wymarzonej pracy w laboratorium. Paplałam jak głupia a potem przyszedł zastępca dyrektora całego zakładu a ja się z nim kłócić zaczęłam bo nie rozumiałam kto to 🫣🤣🤣 dziewczyny na mnie przerażone patrzyły a ja dalej swoje. Potem mi powiedziały że byłam jedyną osobą która mu się postawiła. Za jakiś czas poznałam głównego dyrektora ale mój mózg nie przyjmował do wiadomości, że może mnie ot tak zwolnić i dalej szłam na udry 🫣🤣🤣 efekt był taki że nikt mnie nie zwolnił, nawet awansowałam do innego działu z lepszymi godzinami, a jak coś się działo nie tak to mnie dziewczyny z innego działu ściągały żebym poszła do dyra i mu powiedziała bo tylko ja się go nie bałam😅🤣🤣 także mój "tępy" umysł nie okazał się wcale taki zły 🫣

reklama
Do góry