Witam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
reklama
Calineczka92
Fanka BB :)
Daj znaćOby bo po ostatniej ciszy, aż się boję uwierzyć, że teraz będzie dobrze
Calineczka92
Kochana idź na usg i będzie wszystko wiadome , ciężki wróżyć z bety.Witam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
Wizytę mam dopiero w poniedziałek, a w głowie pełno mysliKochana idź na usg i będzie wszystko wiadome , ciężki wróżyć z bety.
Sylwanka89
Przyrosty już moc nie powiedzą . Wg bety jest Ok teraz tylko pozostaje usg .Wizytę mam dopiero w poniedziałek, a w głowie pełno mysli
Calineczka92
Rozumiem, na razie maszy dobre przyrosty, więc się staraj myśleć pozytywnie, bo stres nie jest za dobry.Wizytę mam dopiero w poniedziałek, a w głowie pełno mysli
HeraUnique
Ja mam duzy przyrost bety. Ale zespół downa po przyroście ocenia sie pozniej nie na samym początku. U mnie przyrosty prawdopodobnie takie duze bo mozliwe ze byla bliźniacza ale zostal jeden pęcherzyk. Wiecej sie dowiem w piatek na wizycieWitam Was dziewczyny. Piszę do Was z prośbą o pomoc. Czy któraś z Was zna się dobrze na przyrostach beta? Pierwszy dzień okresu miałam 1 stycznia. W 11 dniu byłam na monitoringu i pecherzyk miał 22 mm. Tak więc Pani ginekolog obstawiała 12 lub 13 dzień na owulacje. 26 stycznia zrobiłam test i wyszedl 142,7. 31stycznia- 1646mIU/ml, 3lutego-5853,6 oraz 6 lutego 16425,9. Czy nie są to za duże wartości? Ostatni wynik wychodzi troche ponad 5 tydzien (czyli poczatek 6 tygodnia) a taka wielka wartość! Trochę się boję. Wiem, że jest szansa na bliźniaków. Troszkę mnie to przeraża ale byłoby super. Bardziej boję się, że takie wyniki to może być zasniad groniasty lub zespol downa u dzidzi 1,5 roku temu straciłam dziecko w 15 tygodniu ze względu na zespol Patau i bardzo się boję.wtedy beta też źle przyrastała ale w drugą stronę;( Czy któraś z Was ma takie duże przyrosty?
HeraUnique
Dlatego napisałam, ze większość lekarzy czeka z badaniami. Nie wszyscyTak, kartę ciąży tak, chociaż mi już zlecił badania, a w piątek będziemy dopiero zakładać kartę ciąży.
A pamiętasz jakie miałaś przyrosty? Czy też aż tak duże jak ja? Ja na usg w 11 dniu cyklu miałam jeden pecherzyk. Chyba że ciaza jednojajowaJa mam duzy przyrost bety. Ale zespół downa po przyroście ocenia sie pozniej nie na samym początku. U mnie przyrosty prawdopodobnie takie duze bo mozliwe ze byla bliźniacza ale zostal jeden pęcherzyk. Wiecej sie dowiem w piatek na wizycie
reklama
G
guest-1679060078
Gość
Dziewczyny macie lub miałyście zawroty głowy ?? Ja dzisiaj nie mogę się z łóżka podnieść tylko jak leżę to mi się nie kręci , jakieś porady ?